hirdetés
hirdetés

You Eat, We Give

Kettős apropója volt az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa és Marriott szállodalánc magyarországi szállodái közös sajtótájékoztatójának.

hirdetés

A jótékonysági szervezet élén új nemzeti igazgató, Gosztonyi Gábor kezdte meg munkáját, mely alkalomból egyik kiemelt támogatójuk, a Marriott is gratulált, és egyúttal átnyújtotta az ez év februárjában megkezdett éttermi jótékonysági akciójukon összegyűlt 1.622.067 forintos adományt jelképező banki csekket.

Gosztonyi Gábor 27 évig töltött be vezetői pozíciót hazai és multinacionális nagyvállalatoknál itthon és külföldön is. Sokszínű munkatapasztalatának főbb állomásai például a Groupe SEB, a Philips Magyarország Kft. és a Cerbona Zrt. elsőszámú vezetőjeként megvalósított feladatok voltak. Korábban megfogalmazódott álmát váltotta valóra, amikor meghozta azt a döntését, hogy csatlakozik egy társadalmilag fontos cél megvalósításához – így az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa csapatához-, hogy minden eddig megszerzett tapasztalatát az alapítvány céljainak érdekében hasznosíthassa. Nemzeti igazgatóként az alapítvány stratégiai és operatív irányítása mellett fő feladata a működéshez szükséges források megszerzése, a profi, átlátható, hatékony szervezet kialakítása és így a hosszútávon fenntartható működés biztosítása. Célja, hogy az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa minél több rászoruló gyermek számára nyújthasson biztonságot és szerető otthont.

Az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa 26 éve nyújt hosszú távú gondoskodást vér szerinti családjukat elvesztett gyermekek számára, hivatásos nevelőszülői hálózatok, valamint lakásotthonok formájában, csecsemőkortól a fiatal felnőtt évekig. Az elmúlt években számos új formában segítettük a rászoruló gyermeket életét: nevelőszülői hálózatunkat hagyományos nevelőszülőkkel bővítettük, helyettes szülői elhelyezést indított és ideiglenes befogadást nyújt a krízis helyzetbe került gyermekek részére. Kiemelt céljuk a vér szerinti családokkal történő kapcsolattartás támogatása és segítése. Az idei évben elsősorban a hagyományos nevelőszülői hálózatukat szeretnék tovább bővíteni, valamint Kecskemét városa részére nyújtanak teljes körű szakellátást és az ehhez szükséges kapacitás bővítések megvalósítása a legfontosabb feladatuk.

A Marriott International budapesti szállodái nevében Robert Grader és Horváth Ferenc szállodaigazgatók gratuláltak az alapítvány új nemzeti igazgatójának.

A “World of Opportunity” program keretében Európában több mint 280 Marriott szálloda szervez gyűjtést, in-kind támogatást és ajánlanak fel dolgozói önkéntes munkát, amellyel egységesen minden szállodában két partnerüket segítik: az SOS Gyermekfalvakat a kontinentális Európában és a „The Prince’s Trust Fairbridge” szervezetet Nagy-Britanniában. A 2012-es ’You eat we give’ jótékonysági promóció során Marriott európai szállodái ÖSSZESEN 200.000 EURO-t (kb. 58 millió Forint) gyűjtöttek össze, mely összegből 64.000 GBP a nagy-britanniai Prince’s Trust alapítványhoz, 125.000 EUR pedig az SOS Európai Gyermekfalvakhoz jutott.

A cég erőfeszítéseket tesz annak érdekében is, hogy egészségügyi támogatást és élelmezést biztosítson, karrier lehetőséget a dolgozók számára, és emellett támogatja a szállodai szakképzést is. 2010-ben a Marriott jótékonysági tevékenysége – anyagi, in-kind támogatás és önkéntes munka - 34.6 millió USD-t nagyságrendre volt tehető.

A ‘You Eat, We Give’ jótékonysági akció az egyik módja, hogy a Marriott kifejezze elkötelezettségét a fiatalok segítése, munkára való felkészítése iránt. A közösség támogatása szerves része a Marriott vállalati kultúrájának és üzletpolitikájának. Robert Grader, a Budapest Marriott Hotel és a Millennium Court, Marriott Executive Apartments vezérigazgatója valamint Horváth Ferenc, a Courtyard by Marriott Budapest City Center igazgatója nagy örömmel indították útjára 2012. februárjában jótékonysági akciójukat, hiszen a vendégek egy nagyszerű ebédet, vagy vacsorát fogyasztanak el, miközben a szálloda vagy étterem a közösségében élő fiatalokat is támogathatja.

A promóció ideje alatt a szállodalánc peppers! mediterranean grill és Oleo Pazzo éttermeiben étkező minden egyes vendége után 1 euronak megfelelő összeget tett félre az SOS Gyermekfalvaknak. Néhány hét leforgása alatt összesen 1.622.067 Forintot gyűjtöttek, melynek ünnepélyes átadására a Budapest Marriott Hotelben került sor.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk