MISZ-közgyűlés: új elnök, tagbővítés és az Év Idegenvezetője

Január 27-én tartotta éves tisztújító közgyűlését a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége a Márványmenyasszony étteremben. A közgyűlésen megválasztották az új elnökséget, bejelentették az Év Idegenvezetője pályázat eredményét, és megvitatták a jövőbeli célokat.

A közgyűlés a MISZ eddigi elnöke, Bálint Zoltán rövid éves beszámolójával kezdődött, melynek során kiemelte a szövetség 2016-os eredményeit. A MISZ képviselői részt vettek a fővárosi kerekasztal munkájában, a Liget projekt véleményezésében, közreműködésükkel új gyalogos átkelő jött létre a Hősök terénél és a várbeli buszok behajtását, ameddig tudták, megvédték.

2016-ban 18 új taggal bővült a szövetség, a 2017-es év egyik célkitűzése, hogy a jelenlegi 160-as taglétszám elsősorban az ifjúság körében tovább növekedjen. Továbbra is az egyik legfontosabb feladatuknak tekintik az idegenvezetők érdekeinek képviselését és munkához jutásuk segítését. A szövetség infókommunikációs korszerűsítést is tervez ebben az évben.

A közgyűlés Antalóczy Györgyné éves gazdasági beszámolójával folytatódott. Hangsúlyozta, hogy a MISZ célja nem a profitszerzés, hanem az érdekvédelem, tevékenységük önkéntes alapon történik.

A beszámolót díjátadó követte, ahol Bálint Zoltán bejelentette az Év Idegenvezetője díj pályázat nyerteseit. Ahogy korábban már beszámoltunk róla, a legtöbb szavazatot Prónay Gyuláné Ildikó kapta, aki külföldi tartózkodása miatt személyesen nem tudott jelen lenni, így egy rövid videóüzenetben mondott köszönetet. Nevében fia, Prónay Bence vette át a MISZ oklevelét.

A 2. helyezett Pancsik Károly helyett felésége vett át az oklevelet. Paraczky Péter a Hotel Castellum, Hollókő nevében felajánlott egy-egy kétszemélyes ingyenes hétvégét az első két helyezett számára. A harmadik helyezett Eichner András személyesen mondott köszönetet a megtiszteltetésért. Számára Horváth István a borszéki Villa Bella képviseletében egy két személyre szóló, egyhetes pihenést ajánlott fel, teljes ellátással. A MISZ külön oklevéllel jutalmazta Haász Piroskát, aki a törzsgárda tagként 20 éve tanácsaival, előadások szervezésével segítette a szövetség munkáját.

Kaiser Mihály adta át az Év Idegenforgalmi Ígérete díját Holczer Ádámnak. Mint a díj alapítója elmondta, hogy ezzel a díjjal az egészséges versenyszellemet kívánják fenntartani, valamint szeretnék motiválni az új generációt, mivel az utánpótlás nagyon fontos a szakmában.

Az ebédszünet után a tisztségviselők választása következett. Bálint Zoltán 20 éve többször megújított mandátuma lejárt, helyette mostantól Caesar Éva fogja vezetni a Magyarországi Idegenvezetők Szövetségét. A két alelnök Horváth István és Mezey Zsuzsanna lett. Bálint Zoltánt a közgyűlés egyhangúlag tiszteletbeli elnöknek választotta. Az új elnök elmondta, hogy folytatni fogja az MISZ eddigi irányvonalát, hangsúlyozta, hogy nem szabad megfeledkezni a mozgássérültekről, fogyatékkal élőkről sem, és folytatni kell a látványosságok akadálymentes megközelítése érdekében végzett lobbitevékenységet is.


Titkos kódok és szimbólumok a kiállításon

Titkos kódok és szimbólumok a kiállításon 

Összművészeti eseménnyel zárul a szentendrei Virágnyelven kiállítás.
17. századi női papucs került elő a veszprémi várnegyedben

17. századi női papucs került elő a veszprémi várnegyedben 

A különleges leletet már a Múzeumok Éjszakáján megnézhetik az érdeklődők a veszprémi várnegyed Work in Progress kiállításán.
Indul Tokaj legmenőbb éjszakai futása

Indul Tokaj legmenőbb éjszakai futása 

Június 28-án nemzetközi mezőny indul a Fesztiválkatlanból.
Kutya melegben a kutyájával strandolna? Nincs akadálya

Kutya melegben a kutyájával strandolna? Nincs akadálya 

Itt a legfrissebb országos kutyabarát strandtérkép, hozzá hasznos tippekkel.
Elfogadták az Európai Zöld Megállapodást - mit jelent?

Elfogadták az Európai Zöld Megállapodást - mit jelent? 

„Az Európai Uniónak át kell gondolnia a stratégiáját” – mondja Bárány László,az ország piacvezető és a magyarországi csirketermelés és -feldolgozás közel 50 százalékát adó piaci szereplőjének tulajdonos-ügyvezetője.
Tánc és a századforduló szerelmi élete a Szentendrei Skanzenben

Tánc és a századforduló szerelmi élete a Szentendrei Skanzenben 

Tánc, tűzugrás, szerelmi jóslás és csoki bonbonok - izgalmas lesz az idei Múzeumok éjszakája a Skanzenben.
Hogyan üzemeltethetünk okosan webshopot világutazóként?

Hogyan üzemeltethetünk okosan webshopot világutazóként? 

Egy laptoppal és koktéllal a kezünkben ücsörgünk a tengerparton, miközben a megrendeléseket teljesítjük és a profitot számoljuk. Jól hangzik, ugye?
Nyári programok a víz és a napfény szerelmeseinek

Nyári programok a víz és a napfény szerelmeseinek 

Siófok 17 km hosszú partszakaszán színvonalas strandok várják a víz és a vízisportok szerelmeseit.
Friss felmérés: fizetési szokásokról külföldön

Friss felmérés: fizetési szokásokról külföldön 

Ahogy egy új felmérés is mutatja, a digitális fizetések jelentősége egyre nő a közép- és kelet-európai kártyabirtokosok körében.
Drágább nyárra készülnek idén a szülők

Drágább nyárra készülnek idén a szülők 

A szülők csaknem felének a gyermekek felügyeletének megszervezése jelenti a legfőbb problémát a nyáron.