Környezettudatos kialakítás és okoseszközök - jön a 2024-es Konyhakiállítás

A Papp László Budapest Sportarénában idén is megrendezik Magyarország legnagyobb konyhabútorokat, konyhagépeket, konyhai eszközöket és mindenekelőtt konyhai trendeket bemutató kiállítását. A március 1-3. közt megvalósuló eseményen több mint 100 kiállító vesz részt és közel 8000 négyzetméteren várják majd az építkezőket, a konyhafelújítókat és a sütés-főzés szerelmeseit, hogy megismerkedhessenek a hazai és nemzetközi újdonságokkal.

A kiállítók standjainak kínálata mellett a szervezők számos programmal készülnek, továbbá különleges kedvezmények és egy nagy értékű nyereményjáték is várja a látogatókat a 14. alkalommal megrendezett Konyhakiállításon.

Wossala Rozina főz a tavalyi eseményen / Fotó: Konyhakiálltás
Wossala Rozina főz a tavalyi eseményen / Fotó: Konyhakiálltás

A konyha az elmúlt bő egy évtizedben mellékszereplőből főszereplővé avanzsált, már nem csupán egy kiszolgálóhelyisége egy otthonnak, hanem akár a nappalival egyenértékű központi tere. A gasztronómia és a főzés, mint időtöltés, sőt, hobbi felértékelődése a konyhát is húzta magával, amelyhez csak hozzátett, hogy a felgyorsult mindennapok, a családtagok napirendjeinek különbözősége az irányban hatott, hogy sokszor a konyha az a tér, ahol összegyűlnek az emberek, míg készül az étel.

Nem mindegy így, hogy milyen környezetben teszik ezt, és itt nem csak az esztétikus külcsínről van szó. Legalább ennyire fontos az ergonómia is, hogy milyen a helyiség kialakítása, kézre esnek-e a dolgok, elég kényelmes-e ott időzni. Egy jó konyha ma már önálló stílussal, karakterrel bír a bútorzattól kezdve a nagy és kis gépeken át a merőkanálig vagy jégkockatartóig.

Fotó: Konyhakiállítás
Fotó: Konyhakiállítás

A konyha legalább annyira a személyiség tükre, mint az ingatlan többi tere. Van, aki a letisztult eleganciára vágyik, más a rusztikus otthonosságot keresi, és van, akit a szokatlanság, netán a humor inspirál az alkotásra. Mert a főzés ma már nemcsak egy biológiai létszükséglet kielégítése, hanem művészet. És a műalkotásnak műterem dukál.

Az idén 14. alkalommal megrendezésre kerülő, évente 20 000 érdeklődőt vonzó Konyhakiállítás évről évre nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ezt a színpompás, heterogén világot megismertesse az eseményre kilátogatókkal. Hogy segítse őket az opciók minél szélesebb körű bemutatásával, illetve platformot teremtsen ahhoz, hogy kérdezni, tanulni lehessen az akár eltérő szempontokat fontosnak tartó szakértőktől. Ez azért esszenciális, mert a konyha nem egy évre szól, huzamosabb ideig élünk vele, nem lehet így kompromisszumot kötni, muszáj a tökéletesre törekedni.

Fotó: Konyhakiállítás
Fotó: Konyhakiállítás

Az alábbiakban a legfontosabb 2024-es trendek rövid bemutatásával igyekszünk a lehetőségek tárházát felvillantani, mivel is lehet találkozni a március 1-3. közt Budapest Arénában megrendezett eseményen: 

Környezettudatos kialakítás és okoseszközök

Hivalkodásmentes anyagok

Színek és fények

Bútorok reneszánsza

A márkák, forgalmazók és tervezők standjain túl programokkal is készültek a szervezők a hétvégére. A könyvbemutatók és dedikálások mellett a Samsung nagyszínpadon Michelin-csillagot szerzett sztárséfek, fiatal tehetségek, bloggerek és hírességek osztják majd meg receptjeiket a közönséggel, akár új konyhatechnológiai praktikákkal is megismertetve a nézőket. Többek közt lehet majd találkozni sokak kedvencével, Sárközi Ákossal és Szabó Andrással - a Zöld Michelin-csillagot kapott, szigligeti Villa Kabala séfjével, a steaksütő bajnok Tarjányi Andrással vagy a European Young Chef Award-díjas Kiss Inez Zaidával. A gasztrokönyveket szívesen lapozgatók Sárközi Ákossal dedikáltathatják is új, Így lettem séf című könyvét, de le lehet csapni majd a mindenmentes recepteket fejlesztő díjnyertes cukrász, Horváth Judit két könyvére is. Továbbá a kávékóstolással egybekötött bemutatón James Hoffmann Hogyan készítsünk tökéletes kávét otthon? című könyv szaklektora, Kiss Döníz baristamester fog mesélni arról, hogyan lehet akár a saját otthonunkban is tökéletes kávét készíteni.

Fotó: Konyhakiállítás
Fotó: Konyhakiállítás

Ezúttal is lesz ingyenes konyhatervezési tanácsadás, amelyre a kiállítás weboldalán lehet előre regisztrálni, és lesz nyereményjáték is, amelynek idei fődíja egy 2,5 millió forint értékű komplett konyhabútor, melyet a nyertes a saját igényeihez és otthonához alakítva rendelhet meg!

A Konyhakiállításra a jegyek elővételben kedvezményesen vásárolhatók meg a weboldalon, ahol minden további tudnivaló is megtalálható. Kár lenne kihagyni az év legmenőbb magyar konyhás eseményét!


A Forma 1 és Ed Sheeren nagyot dobott a főváros júliusi vendégszámain

A Forma 1 és Ed Sheeren nagyot dobott a főváros júliusi vendégszámain 

Kirobbanó hétvégét hozott a fővárosnak a Forma 1 idei magyarországi futama, amelyre a július 20-i Ed Sheeran koncert is ráerősített.
Visszatér egy régi szenzáció a Debreceni Virágkarneválra

Visszatér egy régi szenzáció a Debreceni Virágkarneválra 

Augusztus 20-án lesz a hagyományos virágkarnevál, de egy egész héten át élvezhetjük a karneváli programokat Debrecenben - a koncertek és fényfestés mellett több év után visszatér az éjszakai felvonulás is.
Mit tehet a pilóta, hogy kevesebbet fogyasszon egy repülőgép?

Mit tehet a pilóta, hogy kevesebbet fogyasszon egy repülőgép? 

150 ezer tonnával csökkentette károsanyag-kibocsátását az Emirates.
Sosem látott számok érkeztek a magyar turizmusról

Sosem látott számok érkeztek a magyar turizmusról 

Az első 200 napban és a vakáció kezdete óta is több vendéget fogadtak a szálláshelyek, mint a tavalyi rekordévben a turisztikai csúcsszervezet adatai szerint.
Óriási siker kapujában egy magyar turisztikai szakember

Óriási siker kapujában egy magyar turisztikai szakember 

Igazából már a jelölés is nagy siker: magyar résztvevő is lesz a Világ Fenntartható Turisztikai Díjátadón Belize-ben.
Jön az utánpótlás: így alakultak a jelentkezések és a ponthatárok a turisztikai szakokon

Jön az utánpótlás: így alakultak a jelentkezések és a ponthatárok a turisztikai szakokon 

Közzétették a felsőoktatási ponthatárokat - megnéztük, hogyan alakultak idén a jelentkezések a turisztikai területen induló képzésekre és hogy milyen pontszámokkal lehetett bejutni az egyes egyetemekre.
Látványos világbajnokság a Balatonon

Látványos világbajnokság a Balatonon 

A szörfözés is segíthet igazán négy évszakossá tenni a magyar tengert.
Szombaton Strandok éjszakája

Szombaton Strandok éjszakája 

És az előrejelzések alapján úgy tűnik, az időjárás is tökéletes lesz hozzá.
Street art művész különleges akciója ebben a bevásárlóközpontban

Street art művész különleges akciója ebben a bevásárlóközpontban 

Művészettel és fontos társadalmi üzenetekkel tölti meg folyosóit nyáron Budapest egyik legnagyobb bevásárlóközpontja.
Ha a Balatonon nyaral a közönség, akkor a kiállítás utána megy

Ha a Balatonon nyaral a közönség, akkor a kiállítás utána megy 

Hétvégén érkezik a Füred Art Week - tízmilliós műtárgyakat láthat most először a közönség nyáron, a Balaton partján.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.