Környezettudatos kialakítás és okoseszközök - jön a 2024-es Konyhakiállítás

A Papp László Budapest Sportarénában idén is megrendezik Magyarország legnagyobb konyhabútorokat, konyhagépeket, konyhai eszközöket és mindenekelőtt konyhai trendeket bemutató kiállítását. A március 1-3. közt megvalósuló eseményen több mint 100 kiállító vesz részt és közel 8000 négyzetméteren várják majd az építkezőket, a konyhafelújítókat és a sütés-főzés szerelmeseit, hogy megismerkedhessenek a hazai és nemzetközi újdonságokkal.

A kiállítók standjainak kínálata mellett a szervezők számos programmal készülnek, továbbá különleges kedvezmények és egy nagy értékű nyereményjáték is várja a látogatókat a 14. alkalommal megrendezett Konyhakiállításon.

Wossala Rozina főz a tavalyi eseményen / Fotó: Konyhakiálltás
Wossala Rozina főz a tavalyi eseményen / Fotó: Konyhakiálltás

A konyha az elmúlt bő egy évtizedben mellékszereplőből főszereplővé avanzsált, már nem csupán egy kiszolgálóhelyisége egy otthonnak, hanem akár a nappalival egyenértékű központi tere. A gasztronómia és a főzés, mint időtöltés, sőt, hobbi felértékelődése a konyhát is húzta magával, amelyhez csak hozzátett, hogy a felgyorsult mindennapok, a családtagok napirendjeinek különbözősége az irányban hatott, hogy sokszor a konyha az a tér, ahol összegyűlnek az emberek, míg készül az étel.

Nem mindegy így, hogy milyen környezetben teszik ezt, és itt nem csak az esztétikus külcsínről van szó. Legalább ennyire fontos az ergonómia is, hogy milyen a helyiség kialakítása, kézre esnek-e a dolgok, elég kényelmes-e ott időzni. Egy jó konyha ma már önálló stílussal, karakterrel bír a bútorzattól kezdve a nagy és kis gépeken át a merőkanálig vagy jégkockatartóig.

Fotó: Konyhakiállítás
Fotó: Konyhakiállítás

A konyha legalább annyira a személyiség tükre, mint az ingatlan többi tere. Van, aki a letisztult eleganciára vágyik, más a rusztikus otthonosságot keresi, és van, akit a szokatlanság, netán a humor inspirál az alkotásra. Mert a főzés ma már nemcsak egy biológiai létszükséglet kielégítése, hanem művészet. És a műalkotásnak műterem dukál.

Az idén 14. alkalommal megrendezésre kerülő, évente 20 000 érdeklődőt vonzó Konyhakiállítás évről évre nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ezt a színpompás, heterogén világot megismertesse az eseményre kilátogatókkal. Hogy segítse őket az opciók minél szélesebb körű bemutatásával, illetve platformot teremtsen ahhoz, hogy kérdezni, tanulni lehessen az akár eltérő szempontokat fontosnak tartó szakértőktől. Ez azért esszenciális, mert a konyha nem egy évre szól, huzamosabb ideig élünk vele, nem lehet így kompromisszumot kötni, muszáj a tökéletesre törekedni.

Fotó: Konyhakiállítás
Fotó: Konyhakiállítás

Az alábbiakban a legfontosabb 2024-es trendek rövid bemutatásával igyekszünk a lehetőségek tárházát felvillantani, mivel is lehet találkozni a március 1-3. közt Budapest Arénában megrendezett eseményen: 

Környezettudatos kialakítás és okoseszközök

Hivalkodásmentes anyagok

Színek és fények

Bútorok reneszánsza

A márkák, forgalmazók és tervezők standjain túl programokkal is készültek a szervezők a hétvégére. A könyvbemutatók és dedikálások mellett a Samsung nagyszínpadon Michelin-csillagot szerzett sztárséfek, fiatal tehetségek, bloggerek és hírességek osztják majd meg receptjeiket a közönséggel, akár új konyhatechnológiai praktikákkal is megismertetve a nézőket. Többek közt lehet majd találkozni sokak kedvencével, Sárközi Ákossal és Szabó Andrással - a Zöld Michelin-csillagot kapott, szigligeti Villa Kabala séfjével, a steaksütő bajnok Tarjányi Andrással vagy a European Young Chef Award-díjas Kiss Inez Zaidával. A gasztrokönyveket szívesen lapozgatók Sárközi Ákossal dedikáltathatják is új, Így lettem séf című könyvét, de le lehet csapni majd a mindenmentes recepteket fejlesztő díjnyertes cukrász, Horváth Judit két könyvére is. Továbbá a kávékóstolással egybekötött bemutatón James Hoffmann Hogyan készítsünk tökéletes kávét otthon? című könyv szaklektora, Kiss Döníz baristamester fog mesélni arról, hogyan lehet akár a saját otthonunkban is tökéletes kávét készíteni.

Fotó: Konyhakiállítás
Fotó: Konyhakiállítás

Ezúttal is lesz ingyenes konyhatervezési tanácsadás, amelyre a kiállítás weboldalán lehet előre regisztrálni, és lesz nyereményjáték is, amelynek idei fődíja egy 2,5 millió forint értékű komplett konyhabútor, melyet a nyertes a saját igényeihez és otthonához alakítva rendelhet meg!

A Konyhakiállításra a jegyek elővételben kedvezményesen vásárolhatók meg a weboldalon, ahol minden további tudnivaló is megtalálható. Kár lenne kihagyni az év legmenőbb magyar konyhás eseményét!


Futóverseny és koncertek - jön az EU-napi futás

Futóverseny és koncertek - jön az EU-napi futás 

Szabó Balázs Bandája, a Carson Coma Akusztik Trió és a Lázár tesók is fellépnek május 12-én az idei Európa-napon.
Személyi hír házunk tájáról

Személyi hír házunk tájáról 

Kedves Olvasónk! Aki figyelemmel kíséri szakmai oldalunkat, napi hírleveleinket - láthatja, olvashatja, tudhatja, hogy új szerkesztő érkezett hozzánk Szöllősi Tímea személyében.
Őzek és manók lakhelye a medvehagymától illatos Bakony

Őzek és manók lakhelye a medvehagymától illatos Bakony 

A környék turisztikai célpontjait bejárva feltárul előttünk az időtlen természet és az évszázados történelem
Szintet lép a Csak a Mentes rendezvény

Szintet lép a Csak a Mentes rendezvény 

Új, az eddiginél nagyobb helyszínen, több, mint hetven kiállítóval április 20-21-én rendezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivált.
Szigetcsép legfurcsább versenyét, a Hucul ösvényt idén is megrendezik

Szigetcsép legfurcsább versenyét, a Hucul ösvényt idén is megrendezik 

Szigetcsépen mindig van program, májusban például egy lovasverseny színesíti a mindennapokat.
Göncz Árpád és Fenyő János autóklasszikusai érkeznek Szegedre

Göncz Árpád és Fenyő János autóklasszikusai érkeznek Szegedre 

Száz különleges Mercedes, száz izgalmas történet .
Biztató eredmények a hazai turizmusban

Biztató eredmények a hazai turizmusban 

Az utazási kedv élénkülését elsősorban az idei több hosszú hétvégével magyarázzák a szakértők.
Április végén rendezik Esztergom kedvelt programsorozatát

Április végén rendezik Esztergom kedvelt programsorozatát 

A programsorozatnak most is része lesz az Akkor és Most Jármű Expo, a Zenei Fesztivál és a Lampionos Hajós Felvonulás.
Turisztikai Konjuktúra Index - március

Turisztikai Konjuktúra Index - március 

Ebben megállapítják, hogy a tavasz első hónapjában a turisztikai cégek kedvezőbb helyzetben vannak a többi szektornál.
Négy nap varázslat a Dunakanyarban

Négy nap varázslat a Dunakanyarban 

2024. június 20-23. között kerül megrendezésre a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.