Konyhakiállítás: divatban a színek, fókuszban a fenntarthatóság

Milyen az ideális konyha, miként tudjuk a legtöbbet kihozni akár a legkisebb étkezőből, és vajon mely dizájntrendek a legnépszerűbbek most a konyhai kis- és nagygépek világában? A Budapest Arénában március 3-5. között megrendezésre kerülő 13. Konyhakiállításon számtalan termékbemutató mellett ezekre mind fény derül!

Álmaink konyhájának megtervezésekor fontos, hogy az időtálló funkciókat olyan játékos színekkel, mintákkal és textúrákkal egészítsük ki, amelyek tükrözik személyiségünket, megfelelnek minden elvárásunknak, és emellett szemünknek és lelkünknek is kedvesek. A Konyhakiállítás számtalan népszerű világmárka és inspiráló tervező segítségével a modern és hosszútávon is szerethető konyhák világát hozza közel hozzánk mindig az aktuális trendekkel.

Az ország egyetlen éves konyhai seregszemléjén számtalan újdonság vár minden érdeklődőt. A hagyományokhoz híven idén is több olyan bútor, konyhai kis- és nagygép debütál a hazai nagyközönség előtt a Konyhakiállításon, melyeket eddig csak külföldi szakmai eseményeken mutattak be.

Az esemény sztárja vitathatatlanul a 2023-as év legenergiatakarékosabb komplett konyhája lesz, mely csak itt, erre a három napra épül fel! A kiemelkedően alacsony energiafogyasztású gépek mellett azt is megnézhetjük, melyek a környezettudatos életmódhoz kapcsolódó legfontosabb konyhagép funkciók, mint például a frissentartó technológia, de kiderül az is, hogy mit tudnak a legújabb okos konyhai eszközök. Az újdonságokra nyitott vásárlók utánajárhatnak, hogy milyen újrahasznosított anyagok felhasználásával készülnek a 21. századi készülék, amelyek már a javíthatóságra, tartósságra és a hosszú garanciára is kiemelt figyelmet fordítanak.

A kiállítás a legfrissebb konyhatrendek és szakmai kiállítói programok mellett jó néhány különleges ízélményt ígér idén is, hogy a Samsung Nagyszínpadára Michelin csillagos séfek, színészek és népszerű bloggerek hozzák el kedvenc receptjeiket, majd bemutatóik után személyesen is lehet találkozni velük. Az izgalmas receptélmények mellett titkos Gin Tonic ízeket kóstolhatnak a látogatók, valamint egy formabontó Eggs Benedict párbajt is megnézhetnek március 3-5. között a Budapest Arénában.

Az esemény megszokott módon idén is nyereményjátékkal vár mindenkit, melynek fődíja egy személyre szabott konyhabútor 2,5 millió Ft értékben. Bővebb információ és részletes program: www.konyhakiallitas.hu

 

 

 


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.