Konyhakiállítás: divatban a színek, fókuszban a fenntarthatóság

Milyen az ideális konyha, miként tudjuk a legtöbbet kihozni akár a legkisebb étkezőből, és vajon mely dizájntrendek a legnépszerűbbek most a konyhai kis- és nagygépek világában? A Budapest Arénában március 3-5. között megrendezésre kerülő 13. Konyhakiállításon számtalan termékbemutató mellett ezekre mind fény derül!

Álmaink konyhájának megtervezésekor fontos, hogy az időtálló funkciókat olyan játékos színekkel, mintákkal és textúrákkal egészítsük ki, amelyek tükrözik személyiségünket, megfelelnek minden elvárásunknak, és emellett szemünknek és lelkünknek is kedvesek. A Konyhakiállítás számtalan népszerű világmárka és inspiráló tervező segítségével a modern és hosszútávon is szerethető konyhák világát hozza közel hozzánk mindig az aktuális trendekkel.

Az ország egyetlen éves konyhai seregszemléjén számtalan újdonság vár minden érdeklődőt. A hagyományokhoz híven idén is több olyan bútor, konyhai kis- és nagygép debütál a hazai nagyközönség előtt a Konyhakiállításon, melyeket eddig csak külföldi szakmai eseményeken mutattak be.

Az esemény sztárja vitathatatlanul a 2023-as év legenergiatakarékosabb komplett konyhája lesz, mely csak itt, erre a három napra épül fel! A kiemelkedően alacsony energiafogyasztású gépek mellett azt is megnézhetjük, melyek a környezettudatos életmódhoz kapcsolódó legfontosabb konyhagép funkciók, mint például a frissentartó technológia, de kiderül az is, hogy mit tudnak a legújabb okos konyhai eszközök. Az újdonságokra nyitott vásárlók utánajárhatnak, hogy milyen újrahasznosított anyagok felhasználásával készülnek a 21. századi készülék, amelyek már a javíthatóságra, tartósságra és a hosszú garanciára is kiemelt figyelmet fordítanak.

A kiállítás a legfrissebb konyhatrendek és szakmai kiállítói programok mellett jó néhány különleges ízélményt ígér idén is, hogy a Samsung Nagyszínpadára Michelin csillagos séfek, színészek és népszerű bloggerek hozzák el kedvenc receptjeiket, majd bemutatóik után személyesen is lehet találkozni velük. Az izgalmas receptélmények mellett titkos Gin Tonic ízeket kóstolhatnak a látogatók, valamint egy formabontó Eggs Benedict párbajt is megnézhetnek március 3-5. között a Budapest Arénában.

Az esemény megszokott módon idén is nyereményjátékkal vár mindenkit, melynek fődíja egy személyre szabott konyhabútor 2,5 millió Ft értékben. Bővebb információ és részletes program: www.konyhakiallitas.hu

 

 

 


Európai városok, ahol isteni a kávé

Európai városok, ahol isteni a kávé 

Egy friss kávézási szokásokra vonatkozó kutatásban az alapján is rangsorolták Európa fővárosait, hogy mennyi az egy főre eső kávézók számának átlaga és mennyibe kerül egy kávé.
Magyar fejlesztésű AI szoftver a vendéglátóiparban

Magyar fejlesztésű AI szoftver a vendéglátóiparban 

Az Everguest legújabb fejlesztése pedig már a piaci bevezetése előtt jelentős figyelmet kapott, mostanra pedig már több mint 250 szálláshely iratkozott fel a várólistára.
Életstílusról, etikettről és a siker mibenlétéről írt a luxusszakértő

Életstílusról, etikettről és a siker mibenlétéről írt a luxusszakértő 

Pécsi Balázs könyvében betekintést kapunk a gourmet ételek világába is, legyenek azok franciás desszertek vagy rákfélék – de az osztrigakóstolás helyes mikéntjét is könnyűszerrel elsajátíthatjuk.
Ezek az idei nyár legnagyobb kávéslágerei

Ezek az idei nyár legnagyobb kávéslágerei 

Íme a nyár legnagyobb kávéslágerei: a görög ihletésű Freddo és az olasz Shakerato.
Terítéken a furmint, az egyik legértékesebb hungarikum

Terítéken a furmint, az egyik legértékesebb hungarikum 

Történelmi borvidékünk elismeréseként született meg az a textil kollekció, amelyben Toszkána festői szépsége a furmint szőlő egyediségével fonódik össze. 
Terítéken a vendéglátóipar gazdasági fenntarthatósága

Terítéken a vendéglátóipar gazdasági fenntarthatósága 

Az esemény fénypontja idén is a három kategóriában - személy, vendéglátóhely és szervezet - adományozott Fenntartható Gasztronómia Díjak átadása lesz.
Jön a Gourmet Fesztivál

Jön a Gourmet Fesztivál 

Több mint ötven hazai étterem és cukrászda kétszáz fogását kóstolhatjuk végig.
TGI Fridays-ból Ribster lesz

TGI Fridays-ból Ribster lesz 

Az étterem új neve legkeresettebb ételükről az amerikai típusú Baby Back Ribs-ről kapta nevét.
Az év legnagyobb Kéknyelű kóstolója Badacsonyban

Az év legnagyobb Kéknyelű kóstolója Badacsonyban 

Az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóján részt vesznek a szakma elismert képviselői is.
Gasztrotúra keretében került átadásra az „Év Vendéglőse 2023” díj

Gasztrotúra keretében került átadásra az „Év Vendéglőse 2023” díj 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete tartalmas és izgalmas gasztrotúra keretében adta át az Év Vendéglőse díjat Erhardt Zoltánnak, Sopronban.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.