A világ legszebbjei közé választották ezt a budapesti konyhát

A világ egyik vezető konyhatechnológiai óriása, az olasz Valcucine budapesti konyhát választott a tavalyi év legjobb projektjei közé. Az Andrássy út közelében, az Operaház mellett található Estorio showroom egy régi nagypolgári lakás átalakításával, 2022-es gastrodesign versenyünk győztes tervezője, Radnóczy Eszter belsőépítész tervei alapján valósult meg.

A showroom különleges színben és tükröződésekkel játszó, érintés nélküli kézmozdulattal nyitható és zárható designkonyhája az olasz gyártót is elkápráztatta: most megjelent antológiájukba a nemzetközi belsőépítészeti munkák legjobbjai kerülhettek csak be Brazíliától Indián át, Olaszországig – köztük a budapesti Estorio.

Estorio showroom, tervező: Radnóczy Eszter
Estorio showroom, tervező: Radnóczy Eszter

A Domus Anthology című kiadványban a Valcucine a legkülönlegesebb projekteknél alkalmazott design-filozófiákat gyűjtötte össze. Ez olyan munkák gyűjteménye, amelyekben az építészek és belsőépítészek a lehető legjobban tudták alkalmazni a Valcucine értékeit, sajátosságait és tervezési rugalmasságát, miközben az ügyfél igényeit a hely szellemével összhangban elégítették ki, odafigyelve azokra a szociokulturális, építészeti és szokásbeli sajátosságokra, amelyek egy otthont, egy környezetet, egy várost jellemeznek.

A most bemutatott kiadványban a következő sorok olvashatók az Estorióról:

„Lenyűgöző budapesti lakás az Operaházra néző ablakokkal, nagyívű környezete a színház meghitt és előkelő hangulatát tükrözi: lágy fények, friss színek, elegáns vonalak, fémes anyagok és tükrök, minden csúcsminőségű, kompromisszumok nélkül. Számos belsőépítészeti megoldásnak köszönhetően a magyar építészet különböző felvillanásai tükröződnek a bútorokon és a bemutatóteremben a nap bármely szakában."

Estorio showroom, tervező: Radnóczy Eszter
Estorio showroom, tervező: Radnóczy Eszter

"A színtér fókuszában a Logica Celata, a Valcucine legújabb, high-tech modellje áll, mely a tér átformálásából és az ergonómia újragondolásából született. A konyhában az intelligens, szabadalmaztatott V-Motion rendszer kapott helyet, amely egy egyszerű kézmozdulattal aktiválja a különböző funkciókat. Érintés nélkül, egy mozdulattal nyílik fel az ajtó, és megjelenik a teljes munkaterület: minden készen áll a lehető leghatékonyabb és legpraktikusabb használatra. A végén az ajtó az alsó szekrényekkel egy szintben záródik, elrejtve mindent, ami egy átlagos konyhában látható lenne”

– írja a Valcucine Domus Anthology a budapesti ingatlanról.

A közelmúltban nyitott Estorio lakás showroom az Operaház szépségére reflektál nagyvonalú eleganciájával és kifinomult részleteivel, egyben jó példa arra, hogy milyen lehetőségek rejlenek a pesti belváros nagypolgári lakásaiban. Az idei évtől kezdődően a Valcucine konyhák egyedül az Estorio kínálatában érhetőek el több, mint 30 nemzetközi – többnyire olasz, holland és német – designmárka termékeivel együtt, egy berendezett, valós designlakásban.

A Valcucine a világ egyik legnagyobb konyhatechnológiai márkája és számukra rendkívül fontos, hogy a megkapó design mellett a legújabb technológiai innováció is a konyha sajátja legyen. Ez a márka az, amely a piacon elsőként hozott igazán látványos megoldásokat arra, hogy megoldja az úgynevezett zárt rendszerek problémáját, és lehetővé tegye, hogy az alkotók – építészek és belsőépítészek – szabadon és sokoldalúan tudjanak dolgozni a különböző konyhakollekciókkal, kreativitással és kellő odafigyeléssel elégítsék ki az ügyfelek különböző igényeit.

Estorio showroom, tervező: Radnóczy Eszter
Estorio showroom, tervező: Radnóczy Eszter

Az átfogó tervezési rendszernek köszönhetően a különböző kollekciók és külsők könnyedén kombinálhatók; a különféle anyagok, nyitó- és zárórendszerek, minimális vagy nagy vastagságok, egyedi ergonómiai megoldások és különleges elemek is jól ötvözhetők ugyanazon a projekten belül.

Az egyetlen kézmozdulattal zárható és nyitható konyha a mai konyhatechnológiai piac egyik legizgalmasabbja. A Valcucine nagy, akár 80-100 cm mélységű konyhákat is kínál, így kényelmes, nagy munkafelületeket kapunk. A konyhák ragasztás nélkül, természetes anyagokból készülnek, így azok tartósságuk mellett az újrahasznosítás szempontjának is megfelelnek. A budapesti konyha nagy felülete tükrözi a térben lévő színeket, azok a napszakkal és időjárással együtt izgalmasan változó tárgyként vannak jelen a térben.

A kiadvány elérhető online formában a Valcucine oldalán, nyomtatott kiadványként pedig hamarosan a világ számos pontján.  


Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények

Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények 

Az idei évben különös figyelmet kap a Balaton négyévszakos turizmusa, míg a nemzetközi vendégek közül Szlovákia mutatkozik be különleges gasztronómiájával és kulturális örökségével.
 Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon

Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon 

Látványos nemzetközi snowboard-verseny, tökéletes hó és minden pályán zavartalan nyitvatartás várja a sízőket a hétvégén Mátraszentistvánon.
Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban

Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban 

Egy nappal hosszabb lesz a STRAND Fesztivál.
NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés

NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés 

Visszavonják a társadalmi egyeztetésre bocsátott rendelettervezetet, amely a szálláshely-minősítési tevékenységhez kapcsolódó igazgatási szolgáltatási díjak szabályozását célozta.
Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen

Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen 

A Skanzen házaiba ugyan még nem térhetünkk be, de sétálhatunk, túrázhatunk a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó 75 hektáros területen.
Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából

Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet

Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet 

Az Utazás kiállítás szakmai napján a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében megrendezésre kerülő konferencián a hazai turizmus szereplői osztották meg tapasztalataikat.
Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban

Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban 

A Mezőgazdasági Múzeum szervezői egyedülálló farsangi kalandra hívják a családokat 2025. március 1-jén a Vajdahunyad várába. Egy napra gyermekeinkből lehet tehenész, lovász, gabonatermesztő vagy szatócsboltos.
PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások

PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások 

A hazai cégvezetők 70 százaléka számít globális gazdaság gyorsulására, 60 százalék a hazai gazdasággal kapcsolatban is optimistán nyilatkozott, míg saját vállalata növekedésében mindössze 39 százalék bízik.
Így zajlott a jubileumi BCEFW

Így zajlott a jubileumi BCEFW 

A Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) az elmúlt években a régió egyik legjelentősebb divateseményévé vált, a 15. szezon pedig minden eddiginél színesebb programmal és új nemzetközi együttműködésekkel ünnepelte a közép-európai divatot február 10-16. között.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.