A világ legszebbjei közé választották ezt a budapesti konyhát

A világ egyik vezető konyhatechnológiai óriása, az olasz Valcucine budapesti konyhát választott a tavalyi év legjobb projektjei közé. Az Andrássy út közelében, az Operaház mellett található Estorio showroom egy régi nagypolgári lakás átalakításával, 2022-es gastrodesign versenyünk győztes tervezője, Radnóczy Eszter belsőépítész tervei alapján valósult meg.

A showroom különleges színben és tükröződésekkel játszó, érintés nélküli kézmozdulattal nyitható és zárható designkonyhája az olasz gyártót is elkápráztatta: most megjelent antológiájukba a nemzetközi belsőépítészeti munkák legjobbjai kerülhettek csak be Brazíliától Indián át, Olaszországig – köztük a budapesti Estorio.

Estorio showroom, tervező: Radnóczy Eszter
Estorio showroom, tervező: Radnóczy Eszter

A Domus Anthology című kiadványban a Valcucine a legkülönlegesebb projekteknél alkalmazott design-filozófiákat gyűjtötte össze. Ez olyan munkák gyűjteménye, amelyekben az építészek és belsőépítészek a lehető legjobban tudták alkalmazni a Valcucine értékeit, sajátosságait és tervezési rugalmasságát, miközben az ügyfél igényeit a hely szellemével összhangban elégítették ki, odafigyelve azokra a szociokulturális, építészeti és szokásbeli sajátosságokra, amelyek egy otthont, egy környezetet, egy várost jellemeznek.

A most bemutatott kiadványban a következő sorok olvashatók az Estorióról:

„Lenyűgöző budapesti lakás az Operaházra néző ablakokkal, nagyívű környezete a színház meghitt és előkelő hangulatát tükrözi: lágy fények, friss színek, elegáns vonalak, fémes anyagok és tükrök, minden csúcsminőségű, kompromisszumok nélkül. Számos belsőépítészeti megoldásnak köszönhetően a magyar építészet különböző felvillanásai tükröződnek a bútorokon és a bemutatóteremben a nap bármely szakában."

Estorio showroom, tervező: Radnóczy Eszter
Estorio showroom, tervező: Radnóczy Eszter

"A színtér fókuszában a Logica Celata, a Valcucine legújabb, high-tech modellje áll, mely a tér átformálásából és az ergonómia újragondolásából született. A konyhában az intelligens, szabadalmaztatott V-Motion rendszer kapott helyet, amely egy egyszerű kézmozdulattal aktiválja a különböző funkciókat. Érintés nélkül, egy mozdulattal nyílik fel az ajtó, és megjelenik a teljes munkaterület: minden készen áll a lehető leghatékonyabb és legpraktikusabb használatra. A végén az ajtó az alsó szekrényekkel egy szintben záródik, elrejtve mindent, ami egy átlagos konyhában látható lenne”

– írja a Valcucine Domus Anthology a budapesti ingatlanról.

A közelmúltban nyitott Estorio lakás showroom az Operaház szépségére reflektál nagyvonalú eleganciájával és kifinomult részleteivel, egyben jó példa arra, hogy milyen lehetőségek rejlenek a pesti belváros nagypolgári lakásaiban. Az idei évtől kezdődően a Valcucine konyhák egyedül az Estorio kínálatában érhetőek el több, mint 30 nemzetközi – többnyire olasz, holland és német – designmárka termékeivel együtt, egy berendezett, valós designlakásban.

A Valcucine a világ egyik legnagyobb konyhatechnológiai márkája és számukra rendkívül fontos, hogy a megkapó design mellett a legújabb technológiai innováció is a konyha sajátja legyen. Ez a márka az, amely a piacon elsőként hozott igazán látványos megoldásokat arra, hogy megoldja az úgynevezett zárt rendszerek problémáját, és lehetővé tegye, hogy az alkotók – építészek és belsőépítészek – szabadon és sokoldalúan tudjanak dolgozni a különböző konyhakollekciókkal, kreativitással és kellő odafigyeléssel elégítsék ki az ügyfelek különböző igényeit.

Estorio showroom, tervező: Radnóczy Eszter
Estorio showroom, tervező: Radnóczy Eszter

Az átfogó tervezési rendszernek köszönhetően a különböző kollekciók és külsők könnyedén kombinálhatók; a különféle anyagok, nyitó- és zárórendszerek, minimális vagy nagy vastagságok, egyedi ergonómiai megoldások és különleges elemek is jól ötvözhetők ugyanazon a projekten belül.

Az egyetlen kézmozdulattal zárható és nyitható konyha a mai konyhatechnológiai piac egyik legizgalmasabbja. A Valcucine nagy, akár 80-100 cm mélységű konyhákat is kínál, így kényelmes, nagy munkafelületeket kapunk. A konyhák ragasztás nélkül, természetes anyagokból készülnek, így azok tartósságuk mellett az újrahasznosítás szempontjának is megfelelnek. A budapesti konyha nagy felülete tükrözi a térben lévő színeket, azok a napszakkal és időjárással együtt izgalmasan változó tárgyként vannak jelen a térben.

A kiadvány elérhető online formában a Valcucine oldalán, nyomtatott kiadványként pedig hamarosan a világ számos pontján.  


A reptér legjobb oldala: megnyílt a legújabb magyar TRIBE szálloda

A reptér legjobb oldala: megnyílt a legújabb magyar TRIBE szálloda  

Megnyitott a TRIBE Budapest Airport Hotel, a márka második szállodája az országban. A szálloda a WING fejlesztésében valósult meg.
Rendezvényboom és rekordbevétel ennél a hazai alapítású cégcsoportnál

Rendezvényboom és rekordbevétel ennél a hazai alapítású cégcsoportnál 

Az áttörés éve volt a tavalyi a hazai alapítású cégcsoportnál.
Közeleg az ország legnagyobb kultúrális rendezvénye

Közeleg az ország legnagyobb kultúrális rendezvénye 

A nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvégén, június 21-én újra életre kel minden a Múzeumok Éjszakáján.
Rejtélyes frigyláda Győrben

Rejtélyes frigyláda Győrben 

A rejtélyes múlt kulcsfigurája egy szökevény katona, akit bigámiával vádoltak, és aki végül a jezsuiták templomában keresett menedéket.
Kérdőjelek a hévízi Tófürdő körül

Kérdőjelek a hévízi Tófürdő körül 

Egyelőre senki nem tud semmit biztosat.
Gyógyvizek birodalma – Hogyan újulhat meg a magyar termálturizmus?

Gyógyvizek birodalma – Hogyan újulhat meg a magyar termálturizmus? 

A gyógy- és termálturizmus egyre fontosabb szerepet tölt be, ugyanakkor számos kihívással is szembesül, mint a fenntarthatóság, a piaci elvárások, az orvosi validáció, a vendégigények és a nemzetközi versenyhelyzet.
Jön a VéNégy Fesztivál

Jön a VéNégy Fesztivál 

Július első napjaiban, Nagymarosnál.
Javult a természetes fürdővizeink minősége

Javult a természetes fürdővizeink minősége 

A 2024-ben 288 természetes fürdővizet tartottak nyilván Magyarországon. Ezek közül 193 kiváló, 58 jó és 4 tűrhető minősítést kapott.
Itt a friss TKI index

Itt a friss TKI index 

2025. májusban a turisztikai cégek 70 százalék szolgáltatási árainak növekedéséről számolt be az elmúlt 3 hónapra vonatkozóan az előző év azonos időszakához mérten.
Határon átívelő turisztikai egyesület született

Határon átívelő turisztikai egyesület született 

Megalakult a Fernenet – új határon átnyúló turisztikai egyesület a Fertő-tó térségében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.