A világ legszebbjei közé választották ezt a budapesti konyhát

A világ egyik vezető konyhatechnológiai óriása, az olasz Valcucine budapesti konyhát választott a tavalyi év legjobb projektjei közé. Az Andrássy út közelében, az Operaház mellett található Estorio showroom egy régi nagypolgári lakás átalakításával, 2022-es gastrodesign versenyünk győztes tervezője, Radnóczy Eszter belsőépítész tervei alapján valósult meg.

A showroom különleges színben és tükröződésekkel játszó, érintés nélküli kézmozdulattal nyitható és zárható designkonyhája az olasz gyártót is elkápráztatta: most megjelent antológiájukba a nemzetközi belsőépítészeti munkák legjobbjai kerülhettek csak be Brazíliától Indián át, Olaszországig – köztük a budapesti Estorio.

Estorio showroom, tervező: Radnóczy Eszter
Estorio showroom, tervező: Radnóczy Eszter

A Domus Anthology című kiadványban a Valcucine a legkülönlegesebb projekteknél alkalmazott design-filozófiákat gyűjtötte össze. Ez olyan munkák gyűjteménye, amelyekben az építészek és belsőépítészek a lehető legjobban tudták alkalmazni a Valcucine értékeit, sajátosságait és tervezési rugalmasságát, miközben az ügyfél igényeit a hely szellemével összhangban elégítették ki, odafigyelve azokra a szociokulturális, építészeti és szokásbeli sajátosságokra, amelyek egy otthont, egy környezetet, egy várost jellemeznek.

A most bemutatott kiadványban a következő sorok olvashatók az Estorióról:

„Lenyűgöző budapesti lakás az Operaházra néző ablakokkal, nagyívű környezete a színház meghitt és előkelő hangulatát tükrözi: lágy fények, friss színek, elegáns vonalak, fémes anyagok és tükrök, minden csúcsminőségű, kompromisszumok nélkül. Számos belsőépítészeti megoldásnak köszönhetően a magyar építészet különböző felvillanásai tükröződnek a bútorokon és a bemutatóteremben a nap bármely szakában."

Estorio showroom, tervező: Radnóczy Eszter
Estorio showroom, tervező: Radnóczy Eszter

"A színtér fókuszában a Logica Celata, a Valcucine legújabb, high-tech modellje áll, mely a tér átformálásából és az ergonómia újragondolásából született. A konyhában az intelligens, szabadalmaztatott V-Motion rendszer kapott helyet, amely egy egyszerű kézmozdulattal aktiválja a különböző funkciókat. Érintés nélkül, egy mozdulattal nyílik fel az ajtó, és megjelenik a teljes munkaterület: minden készen áll a lehető leghatékonyabb és legpraktikusabb használatra. A végén az ajtó az alsó szekrényekkel egy szintben záródik, elrejtve mindent, ami egy átlagos konyhában látható lenne”

– írja a Valcucine Domus Anthology a budapesti ingatlanról.

A közelmúltban nyitott Estorio lakás showroom az Operaház szépségére reflektál nagyvonalú eleganciájával és kifinomult részleteivel, egyben jó példa arra, hogy milyen lehetőségek rejlenek a pesti belváros nagypolgári lakásaiban. Az idei évtől kezdődően a Valcucine konyhák egyedül az Estorio kínálatában érhetőek el több, mint 30 nemzetközi – többnyire olasz, holland és német – designmárka termékeivel együtt, egy berendezett, valós designlakásban.

A Valcucine a világ egyik legnagyobb konyhatechnológiai márkája és számukra rendkívül fontos, hogy a megkapó design mellett a legújabb technológiai innováció is a konyha sajátja legyen. Ez a márka az, amely a piacon elsőként hozott igazán látványos megoldásokat arra, hogy megoldja az úgynevezett zárt rendszerek problémáját, és lehetővé tegye, hogy az alkotók – építészek és belsőépítészek – szabadon és sokoldalúan tudjanak dolgozni a különböző konyhakollekciókkal, kreativitással és kellő odafigyeléssel elégítsék ki az ügyfelek különböző igényeit.

Estorio showroom, tervező: Radnóczy Eszter
Estorio showroom, tervező: Radnóczy Eszter

Az átfogó tervezési rendszernek köszönhetően a különböző kollekciók és külsők könnyedén kombinálhatók; a különféle anyagok, nyitó- és zárórendszerek, minimális vagy nagy vastagságok, egyedi ergonómiai megoldások és különleges elemek is jól ötvözhetők ugyanazon a projekten belül.

Az egyetlen kézmozdulattal zárható és nyitható konyha a mai konyhatechnológiai piac egyik legizgalmasabbja. A Valcucine nagy, akár 80-100 cm mélységű konyhákat is kínál, így kényelmes, nagy munkafelületeket kapunk. A konyhák ragasztás nélkül, természetes anyagokból készülnek, így azok tartósságuk mellett az újrahasznosítás szempontjának is megfelelnek. A budapesti konyha nagy felülete tükrözi a térben lévő színeket, azok a napszakkal és időjárással együtt izgalmasan változó tárgyként vannak jelen a térben.

A kiadvány elérhető online formában a Valcucine oldalán, nyomtatott kiadványként pedig hamarosan a világ számos pontján.  


Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről

Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről 

Manapság sokféle étrendi sajátosság merül fel, és talán még több hóbortszerű divatdiétával találkozhatunk, amelyek olykor nagyon minimális kalóriabevitelre ösztönzik az embereket. Mielőtt bármibe belevágnánk, érdemes tisztázni szervezetünk igényeit.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?