Ahol a csapból is csoki folyik

Szezonalitás, regionalitás, kiváló alapanyagok, a szakma szeretete és fejlett technológia: ez a receptje a tápiószecsői Hisztéria cukrászdának, ahol isteni fagylaltok készülnek.

Fehér szarvasgomba, zöldalma, Oreo, Somlói, New York sajttorta és a ház sztárja, a “Hisztéria” fagylalt mind egy-egy ízbomba, sőt, a csapból is csokoládé folyik…

1990-ben kezdte az Ipacs család a fagyi árusítást, egy tápiószecsői kis faházban, amit csak szezonra nyitottak ki. Mára van kávézójuk még a West End City Centerben, az egykori faház helyén pedig egy gyönyörű cukrászda és termelőüzem áll, valamint nyitottak egy újabb egységet Gyömrőn, és több mint 40 hazai fagylalt viszonteladó partnerrel büszkélkedhetnek.

Jó, de miért Hisztéria?

Hogy jön a Hisztéria név a fagylalthoz? Ipacs Balázs tulajdonos: „Az egész a tápiószecsői építkezéssel indult. Az ilyenkor már-már normálisnak mondható problémák garmadája szép lassan kisebb általános hisztériához kezdett hasonlítani, maga a kifejezés pedig már egyfajta szállóigévé vált nálunk. Névválasztáskor ismét nem tudtunk megegyezni. Ekkor született a vita hevében a kompromisszumos megoldás.”

A sikerhez vezető út: regionalitás

Az egyik legfőbb érték az Ipacs család számára a regionalitás: a helyi alapanyagok szeretete. A mézet a tápiószecsői Dombi mézmanufaktúrából szerezik be, a lisztet Kókáról, a Budai Malomtól vásárolják, tojást Nagykátáról egy őstermelőtől, a szörpök Mendén készülnek, a tejtermékek a Jászságból érkeznek.

Helyben készül minden hozzávaló

Egyik különlegességük a helyi homoki szarvasgomba, ami egyedülálló módon édes, így kiváló fagylalt készül belőle. A Hisztériában a fagyikhoz minden helyben készül, a variegátóktól egészen a piskótákig, különféle szórásokig, és minden tölcsér aljába folyékony csokit öntenek, ami a fagyizóban egész álló nap folyik a csapból is.


Elképzelhető, hogy végleg lezárják a Rám-szakadékot

Elképzelhető, hogy végleg lezárják a Rám-szakadékot 

A klímaváltozás a népszerű kirándulóhelyekre is hatással van.
Kiosztották a Hévíz Város Turizmusáért díjat

Kiosztották a Hévíz Város Turizmusáért díjat 

Molnár Ágnes a szálloda nyitása óta az Európafit oszlopos tagja.
Turizmusban a kulcs: az utazó fejével kell gondolkodni

Turizmusban a kulcs: az utazó fejével kell gondolkodni 

Egy friss kutatás eredményeiről számolt be Sulyok Judit, a Pannon Egyetem Turizmus Intézeti Tanszékének tudományos munkatársa a Veszprémben tartott Balaton Konferencián, május 2-án.
Titkokat őriznek az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái

Titkokat őriznek az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái 

Az Évgyűrűkben őrzött történetek – Magyarország fáinak titkos meséi című fotókiállítást május 4-én nyitják meg Badacsonyörsön.
Siófokról indul a Tour de Hongrie legizgalmasabb befutó szakasza

Siófokról indul a Tour de Hongrie legizgalmasabb befutó szakasza 

Május 12-én igazi világsztárokkal is találkozhatunk!
Kedvezmények a főváros hivatalos applikációjának születésnapján

Kedvezmények a főváros hivatalos applikációjának születésnapján 

Május 1-jén ünnepelte az ÉnBudapestem applikációja az első születésnapját.
Szibériai tokhalak a Balatonban?

Szibériai tokhalak a Balatonban? 

A Balatonban megjelenő lénai tokok minden bizonnyal a vízgyűjtőn létesült halgazdálkodási létesítményekből szökhettek meg.
Nagy Márton Hévízen: a gyógyturizmusé, az egészségturizmusé a jövő

Nagy Márton Hévízen: a gyógyturizmusé, az egészségturizmusé a jövő 

Nemzetgazdasági miniszter: a nyugati világ elöregszik, nő az idősek aránya, ebből adódóan sokkal nagyobb lesz a kereslet az egészségturizmusra.
Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon

Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon 

Harmincöt budapesti tanuló állhatott dobogóra a Szakma Sztár Fesztiválon.
Ez az első magyar AI alapú éttermi asszisztens

Ez az első magyar AI alapú éttermi asszisztens 

Már több mint húsz étterem használja.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.