Ahol a csapból is csoki folyik

Szezonalitás, regionalitás, kiváló alapanyagok, a szakma szeretete és fejlett technológia: ez a receptje a tápiószecsői Hisztéria cukrászdának, ahol isteni fagylaltok készülnek.

Fehér szarvasgomba, zöldalma, Oreo, Somlói, New York sajttorta és a ház sztárja, a “Hisztéria” fagylalt mind egy-egy ízbomba, sőt, a csapból is csokoládé folyik…

1990-ben kezdte az Ipacs család a fagyi árusítást, egy tápiószecsői kis faházban, amit csak szezonra nyitottak ki. Mára van kávézójuk még a West End City Centerben, az egykori faház helyén pedig egy gyönyörű cukrászda és termelőüzem áll, valamint nyitottak egy újabb egységet Gyömrőn, és több mint 40 hazai fagylalt viszonteladó partnerrel büszkélkedhetnek.

Jó, de miért Hisztéria?

Hogy jön a Hisztéria név a fagylalthoz? Ipacs Balázs tulajdonos: „Az egész a tápiószecsői építkezéssel indult. Az ilyenkor már-már normálisnak mondható problémák garmadája szép lassan kisebb általános hisztériához kezdett hasonlítani, maga a kifejezés pedig már egyfajta szállóigévé vált nálunk. Névválasztáskor ismét nem tudtunk megegyezni. Ekkor született a vita hevében a kompromisszumos megoldás.”

A sikerhez vezető út: regionalitás

Az egyik legfőbb érték az Ipacs család számára a regionalitás: a helyi alapanyagok szeretete. A mézet a tápiószecsői Dombi mézmanufaktúrából szerezik be, a lisztet Kókáról, a Budai Malomtól vásárolják, tojást Nagykátáról egy őstermelőtől, a szörpök Mendén készülnek, a tejtermékek a Jászságból érkeznek.

Helyben készül minden hozzávaló

Egyik különlegességük a helyi homoki szarvasgomba, ami egyedülálló módon édes, így kiváló fagylalt készül belőle. A Hisztériában a fagyikhoz minden helyben készül, a variegátóktól egészen a piskótákig, különféle szórásokig, és minden tölcsér aljába folyékony csokit öntenek, ami a fagyizóban egész álló nap folyik a csapból is.


Még vasárnap éjfélig csodálhatja: javában tündököl a pécsi Fényfesztivál

Még vasárnap éjfélig csodálhatja: javában tündököl a pécsi Fényfesztivál 

Pénteken kezdetét vette a Zsolnay Fényfesztivál, amely már az első napon ezreket vonzott Pécs belvárosába.
Lezárult a Tokaj témáját feldolgozó grafikai tervpályázat

Lezárult a Tokaj témáját feldolgozó grafikai tervpályázat 

Hatvan pályázótól érkezett százhúsz alkotás a megadott határidőig.
Határtalan nyár – fesztivál fesztivál hátán

Határtalan nyár – fesztivál fesztivál hátán 

Magyarország, Erdély és a Felvidék kínál minőségi zenét minden korosztálynak a következő hét fesztivál eseményein.
Emiatt marad el a tűzijáték Cegléden

Emiatt marad el a tűzijáték Cegléden 

Bár ellenérzések korábban is felmerültek a pirotechnikai bemutató kapcsán, ezúttal egészen más állt a háttérben.
Le kell bontani egy balatoni kilátót

Le kell bontani egy balatoni kilátót 

Életveszélyessé vált a faszerkezet.
Jönnek a Székesfehérvári Királyi Napok

Jönnek a Székesfehérvári Királyi Napok  

Székesfehérvár belvárosa idén nyáron ismét megelevenedik.
Nagyon alacsony a Duna! – figyelmeztet a vízi rendőrség

Nagyon alacsony a Duna! – figyelmeztet a vízi rendőrség 

Az alacsony vízszint miatt a fő hajózási útvonal jelentősen beszűkült.
Már várják a négylábú strandolókat Fonyódon

Már várják a négylábú strandolókat Fonyódon 

Megnyitotta az idei szezont a fonyódi kutyabarát fürdőhely.
Titokzatos Erzsébet-portré a Gödöllői Királyi Kastélyban

Titokzatos Erzsébet-portré a Gödöllői Királyi Kastélyban 

A Gödöllői Királyi Kastély egy eddig ismeretlen, különleges Erzsébet királyné-portréval gazdagította gyűjteményét.
Augusztusban PanyolaFeszt

Augusztusban PanyolaFeszt 

A tavaly nagykorúvá cseperedett PanyolaFeszt komoly missziót vállal évről évre, fontos ügyeket karol fel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.