Ahol a csapból is csoki folyik

Szezonalitás, regionalitás, kiváló alapanyagok, a szakma szeretete és fejlett technológia: ez a receptje a tápiószecsői Hisztéria cukrászdának, ahol isteni fagylaltok készülnek.

Fehér szarvasgomba, zöldalma, Oreo, Somlói, New York sajttorta és a ház sztárja, a “Hisztéria” fagylalt mind egy-egy ízbomba, sőt, a csapból is csokoládé folyik…

1990-ben kezdte az Ipacs család a fagyi árusítást, egy tápiószecsői kis faházban, amit csak szezonra nyitottak ki. Mára van kávézójuk még a West End City Centerben, az egykori faház helyén pedig egy gyönyörű cukrászda és termelőüzem áll, valamint nyitottak egy újabb egységet Gyömrőn, és több mint 40 hazai fagylalt viszonteladó partnerrel büszkélkedhetnek.

Jó, de miért Hisztéria?

Hogy jön a Hisztéria név a fagylalthoz? Ipacs Balázs tulajdonos: „Az egész a tápiószecsői építkezéssel indult. Az ilyenkor már-már normálisnak mondható problémák garmadája szép lassan kisebb általános hisztériához kezdett hasonlítani, maga a kifejezés pedig már egyfajta szállóigévé vált nálunk. Névválasztáskor ismét nem tudtunk megegyezni. Ekkor született a vita hevében a kompromisszumos megoldás.”

A sikerhez vezető út: regionalitás

Az egyik legfőbb érték az Ipacs család számára a regionalitás: a helyi alapanyagok szeretete. A mézet a tápiószecsői Dombi mézmanufaktúrából szerezik be, a lisztet Kókáról, a Budai Malomtól vásárolják, tojást Nagykátáról egy őstermelőtől, a szörpök Mendén készülnek, a tejtermékek a Jászságból érkeznek.

Helyben készül minden hozzávaló

Egyik különlegességük a helyi homoki szarvasgomba, ami egyedülálló módon édes, így kiváló fagylalt készül belőle. A Hisztériában a fagyikhoz minden helyben készül, a variegátóktól egészen a piskótákig, különféle szórásokig, és minden tölcsér aljába folyékony csokit öntenek, ami a fagyizóban egész álló nap folyik a csapból is.


Tudomány, művészet és szenvedély az idei Műtárgyak Éjszakáján

Tudomány, művészet és szenvedély az idei Műtárgyak Éjszakáján 

Idén a tudomány és a művészet kapcsolata a rendezvény kiemelt témája.
Idén újra: Öböl-átúszás Tihany és Balatonfüred között

Idén újra: Öböl-átúszás Tihany és Balatonfüred között 

A rendezvény célja nem csupán a sport, hanem a természet, az élmény, a hagyomány és az értékek ünneplése.
Programkavalkád a Tokaj Fesztiválkatlanban

Programkavalkád a Tokaj Fesztiválkatlanban 

Huszonöt programmal várja nyáron látogatóit az ország egyik legnagyobb szabadtéri színháza, a Tokaj Fesztiválkatlan.
Jön: háború utáni és kortárs művek aukciója

Jön: háború utáni és kortárs művek aukciója 

Keserü Ilona drámai képe 40 millió forintos kikiáltási árról indul a Virág Judit Galéria árverésén.
 Közel kétezer résztvevő a Tisza-tó körüli kerékpárversenyen

Közel kétezer résztvevő a Tisza-tó körüli kerékpárversenyen 

Új távokkal és felejthetetlen hangulattal ünnepelte 18. születésnapját a BSI kerékpáros eseménye.
Enyhítik a száj- és körömfájásjárvány korlátozása miatt hozott intézkedéseket

Enyhítik a száj- és körömfájásjárvány korlátozása miatt hozott intézkedéseket  

A korlátozáson kívüli területeket érintik a változások.
Ismét ellepték világszerte ismert influenszerek hazánkat

Ismét ellepték világszerte ismert influenszerek hazánkat 

Látogatásuk három napja alatt 22 helyszínen, 30 hazai szolgáltató segítségével mutatják meg hazánk élményeit.
A közlekedés napját szimulátorral és élménykamionnal ünnepli a szentendrei múzeum

A közlekedés napját szimulátorral és élménykamionnal ünnepli a szentendrei múzeum 

A BKV – a Magyar Autóklubbal együttműködve – az idén is csatlakozik a közlekedési kultúra napja programsorozathoz.
Új feladatkörök és bővülő csapat a Kartago Tours-nál

Új feladatkörök és bővülő csapat a Kartago Tours-nál 

Új értékesítési vezető érkezett a német hátterű utazásszervezőhöz.
Új vizuális megoldások a Szabadság Szigetén

Új vizuális megoldások a Szabadság Szigetén 

Új fejezet nyílik a Sziget életében, megőrizve a különleges atmoszférát és a változatos programokat, miközben látványos újításokkal is várják a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.