Átadták a Völgy Vidék Sajtút etyeki állomását

A sikeres borutak példáját követve hazánkban a Kis- és Agrárvállalkozók, Sajtkészítők Egyesülete országos sajtút hálózatot alakított ki, amelynek az utóbbi egy hónapban két állomását is átadták.

Ahogy azt korábban már megírtuk, a Palóc Sajtút első állomását Szentén Maszlik Zoltán családi gazdaságában adták át. Augusztus 30-án pedig Etyeken Hegedűs Imre nyitotta meg gyönyörűen felújított pincéjében a Völgy Vidék Sajtút etyeki állomását. Céljuk a helyi termékek helybeni értékesítésének és fogyasztásának népszerűsítése, a rövid ellátási láncokat preferálva. Támogatják a hazai tejfeldolgozást, ösztönzik a kézműves élelmiszer-előállítást, jó példákat felmutatva a mikro-, kis- és középvállalkozások számára.

Egy gyors reggelivel és szíverősítővel alapozták meg a mintegy másfél órás, pusztabusszal megteendő utat, amely az Ödönmajori gazdaságba vezet. Megnéztük az istállókat, a tejelő teheneket, a borjakat és a gyógynövényes legelőt. Visszatérve láttuk, amint a gazda a 300 literes rézüstből kiemeli az „alvadékot”, és formába helyezi, vagyis megnéztük, hogyan készül el a sajtósajtunk, és szakszerű magyarázatot is kaptunk a készítésről, érlelésről is.



Ebéd előtt és után a szomszédos Rókusfalvy birtok pincéjének borait kínálták, közben megtudtuk, hogy nemcsak sajtkóstoló, hanem a helyi borászok összefogásával borkóstoló is lesz majd.

A turisták az etyeki híres és gyönyörű pincesoron kívül ellátogathatnak a Korda filmstúdióba, amely már évek óta kiemelt programja az idelátogatóknak.

A legközelebbi program az Őszi Etyeki Piknik, amelyet szeptember 6-7-én rendeznek meg, és ekkor már várja vendégeit a Völgy Vidék Sajtút etyeki állomása is.


A Forma 1 és Ed Sheeren nagyot dobott a főváros júliusi vendégszámain

A Forma 1 és Ed Sheeren nagyot dobott a főváros júliusi vendégszámain 

Kirobbanó hétvégét hozott a fővárosnak a Forma 1 idei magyarországi futama, amelyre a július 20-i Ed Sheeran koncert is ráerősített.
Visszatér egy régi szenzáció a Debreceni Virágkarneválra

Visszatér egy régi szenzáció a Debreceni Virágkarneválra 

Augusztus 20-án lesz a hagyományos virágkarnevál, de egy egész héten át élvezhetjük a karneváli programokat Debrecenben - a koncertek és fényfestés mellett több év után visszatér az éjszakai felvonulás is.
Mit tehet a pilóta, hogy kevesebbet fogyasszon egy repülőgép?

Mit tehet a pilóta, hogy kevesebbet fogyasszon egy repülőgép? 

150 ezer tonnával csökkentette károsanyag-kibocsátását az Emirates.
Sosem látott számok érkeztek a magyar turizmusról

Sosem látott számok érkeztek a magyar turizmusról 

Az első 200 napban és a vakáció kezdete óta is több vendéget fogadtak a szálláshelyek, mint a tavalyi rekordévben a turisztikai csúcsszervezet adatai szerint.
Óriási siker kapujában egy magyar turisztikai szakember

Óriási siker kapujában egy magyar turisztikai szakember 

Igazából már a jelölés is nagy siker: magyar résztvevő is lesz a Világ Fenntartható Turisztikai Díjátadón Belize-ben.
Jön az utánpótlás: így alakultak a jelentkezések és a ponthatárok a turisztikai szakokon

Jön az utánpótlás: így alakultak a jelentkezések és a ponthatárok a turisztikai szakokon 

Közzétették a felsőoktatási ponthatárokat - megnéztük, hogyan alakultak idén a jelentkezések a turisztikai területen induló képzésekre és hogy milyen pontszámokkal lehetett bejutni az egyes egyetemekre.
Látványos világbajnokság a Balatonon

Látványos világbajnokság a Balatonon 

A szörfözés is segíthet igazán négy évszakossá tenni a magyar tengert.
Szombaton Strandok éjszakája

Szombaton Strandok éjszakája 

És az előrejelzések alapján úgy tűnik, az időjárás is tökéletes lesz hozzá.
Street art művész különleges akciója ebben a bevásárlóközpontban

Street art művész különleges akciója ebben a bevásárlóközpontban 

Művészettel és fontos társadalmi üzenetekkel tölti meg folyosóit nyáron Budapest egyik legnagyobb bevásárlóközpontja.
Ha a Balatonon nyaral a közönség, akkor a kiállítás utána megy

Ha a Balatonon nyaral a közönség, akkor a kiállítás utána megy 

Hétvégén érkezik a Füred Art Week - tízmilliós műtárgyakat láthat most először a közönség nyáron, a Balaton partján.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.