Az év technológiai újítása - Termék Innovációs Díj 2023

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének pályázata Társult tagjai részére.

A hazai szállodák, illetve éttermek számára a gyakorlatban jól hasznosítható innovatív termékeket keres az MSZÉSZ, melyek hozzájárulnak a jövedelmezőség javításához, a termelékenység növeléséhez.

Ennek érdekében évente meghirdeti Társult tagjai részére az „ÉV TECHNOLÓGIAI ÚJÍTÁSA” pályázatot. A legjobb pályázatok bemutatására a 2023 novemberi Közgyűlésen kerül sor.

A PÁLYÁZATON VALÓ INDULÁS FELTÉTELEI

A pályázaton kizárólag az MSZÉSZ Társult tagjai vehetnek részt olyan innovatív termékekkel, szolgáltatásokkal, melyek a szálloda, illetve vendéglátás területén hasznosíthatók, s elősegítik a termelékenység növelését, az üzemeltetési költségek csökkentését, s amelyek 2021. szeptember 1. után lettek bevezetve a magyarországi piacra. A pályázat beadásával a pályázó vállalja, hogy kiválasztása esetén saját költségén részt vesz a novemberi közgyűlésen. A pályázat eredményességéhez minimum 4 pályázat beérkezése szükséges.

PÁLYÁZATI ANYAG

- A pályázat anyagát az MSZÉSZ Titkárságára – info@hah.hu – elektronikus úton kell benyújtani (PowerPoint, vagy PDF formátumban) maximum 10 oldal terjedelemben, ha van, a terméket bemutató magyar, vagy angol nyelvű videóval. Ennek tartalmaznia kell a terméket, annak innovatív jellegét, előnyeit a szállodaüzemeltetők számára.

- Csatolni kell a pályázó cég logóját JPEG formátumban, esetleg a terméket fejlesztő csapat fotóját, valamint egy rövid ismertetőt (karakterek száma szóközökkel max. 250), ami felkerül az MSZÉSZ honlapjára, valamint Facebook és Linkedin oldalára.

- A pályázathoz kért anyagok benyújtásával a pályázó hozzájárul, hogy azok – beleértve a logót, fotót, adatokat – felkerüljenek az MSZÉSZ honlapjára, valamint Facebook és Linkedin oldalára, majd archiválásra kerüljenek.

A PÁLYÁZAT ÉRTÉKELÉSE

A pályázatok értékelését az MSZÉSZ által felállított zsűri végzi az alábbi szempontok szerinti pontozással:

VENDÉGÉLMÉNY: Adott termék/szolgáltatás milyen hatással van a vendégélményre? Növeli-e a vendég elégedettségét? Hozzájárul-e a pozitív visszajelzésekhez?

ÉLŐMUNKÁRA GYAKOROLT HATÁS: Munkaerőkiváltó-e a termék/szolgáltatás? Megkönnyíti, megrövidíti-e egy-egy feladat elvégzését?

FENNTARTHATÓSÁG: Hozzájárul-e a termék/szolgáltatás a környezetvédelemhez? Hosszú-, vagy rövid távon milyen energiahatékonyságot, környezetkímélést, stb. lehet elérni?

HASZNOSSÁG: Jövedelmezőség szempontjából milyen pozitív hozadéka van a terméknek/szolgáltatásnak?

ÚJSZERŰSÉG: Megtalálható volt-e már hasonló termék/szolgáltatás a piacon a bevezetés előtt akár külföldön, akár belföldön? Javasoljuk fenti pontok mentén összeállítani a pályázatot.

A zsűri a 3 legjobbat választja ki, akik a 2023. novemberi MSZÉSZ közgyűlésen 5 perces prezentáció keretében bemutatják terméküket, majd 3 percben válaszolhatnak a résztvevők által feltett kérdésekre. A Közgyűlés rendes tagjai titkos szavazással döntenek az első helyezettről, az „ÉV TECHNOLÓGIAI ÚJÍTÁSA” pályázat nyerteséről.

DÍJAZÁS

A nyertes oklevélben, és üvegdíjban részesül, felkerül az MSZÉSZ honlapjára, valamint Facebook és Linkedin oldalára – a termék részletes bemutatásának lehetőségével –, s egy éven keresztül, a következő Innovációs Díj eredményhirdetéséig ott marad. Emellett az MSZÉSZ 2024. tavaszi közgyűlésen 30 perces előadást tarthat előre egyeztetett témában.

A kiválasztott másik 2 pályázó oklevelet kap, s ugyancsak felkerül az MSZÉSZ honlapjára, valamint Facebook és Linkedin oldalára, melyen 2-3 bekezdésnyi terjedelemben bemutathatja termékét.

A pályázaton indulók mindegyike felkerül az MSZÉSZ honlapjára és Facebook oldalára, ahol 1- 1 mondatban és linkkel bemutatják innovatív terméküket.

A PÁLYÁZAT MEGHIRDETÉSÉNEK, ÉRTÉKELÉSÉNEK MENETRENDJE

2023. szeptember 10. – a pályázatok beadási határideje

2023. október 4. – az első 3 helyezett, illetve a további pályázók kiértesítése a zsűri döntéséről

2023. november 15. – Közgyűlés (a döntős pályázatok bemutatása, szavazás)

 

Forrás: MSZÉSZ


Megnyitott a KRESZ Park

Megnyitott a KRESZ Park 

 A felújítás során bővítették a zöldfelületeket és különös figyelmet fordítottak a biztonságos és akadálymentes hozzáférésre.
Újra nyitva ez a Balaton-környéki emlékmúzeum

Újra nyitva ez a Balaton-környéki emlékmúzeum 

A Kunffy Lajos Emlékmúzeum nemrégiben újra megnyitotta kapuját a nagyközönség számára.
Erdészek vetélkednek egymással a szakmai elismerésért

Erdészek vetélkednek egymással a szakmai elismerésért  

A jó hangulatú programon az indulók mindegyike rendkívül jó felkészültségről tett tanúbizonyságot, ám nyertes csupán egy lehetett közülük.
Kékfestéstől a csipkevarráson át - Pünkösd a Skanzenben

Kékfestéstől a csipkevarráson át - Pünkösd a Skanzenben 

A Pünkösdi Örökség Ünnep bepillantást enged élő örökség közösségeink színes hagyományaiba.
Új sétapontokkal bővült a Budapest Bejáró

Új sétapontokkal bővült a Budapest Bejáró 

20 új helyszín az EU-csatlakozás évfordulójára.
Az op-art mester és a bolygó meghódítása

Az op-art mester és a bolygó meghódítása 

Egy soha el nem mesélt történet: egyedülálló Vasarely-Fajó tárlat nyílik a Hungarian Art & Business művészeti központban.
Bemutatták a Kéktúráról készült magyar filmet

Bemutatták a Kéktúráról készült magyar filmet 

A magyar túrázok először láthatnak nagyvásznon az Európa lehosszabb egybefüggő túraútvonaláról készült filmet.
Felpörgött a lakossági hitelezés az Ersténél

Felpörgött a lakossági hitelezés az Ersténél 

Az Erste által kezelt befektetési alapok eszközértéke meghaladja a 2400 milliárd forintot.
Hiánypótló beruházás a Tisza-tónál

Hiánypótló beruházás a Tisza-tónál 

Megnyitotta kapuit a tiszafüredi Kérész Központ.
Erdők és csillagok nyomában a Zselicben

Erdők és csillagok nyomában a Zselicben 

Második alkalommal szervezi meg a Somogy Megyei Erdész és Természetvédő Egyesület a Somogyi Erdők Napja elnevezésű családi programot a zselici erdőben.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.