Az év technológiai újítása - Termék Innovációs Díj 2023

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének pályázata Társult tagjai részére.

A hazai szállodák, illetve éttermek számára a gyakorlatban jól hasznosítható innovatív termékeket keres az MSZÉSZ, melyek hozzájárulnak a jövedelmezőség javításához, a termelékenység növeléséhez.

Ennek érdekében évente meghirdeti Társult tagjai részére az „ÉV TECHNOLÓGIAI ÚJÍTÁSA” pályázatot. A legjobb pályázatok bemutatására a 2023 novemberi Közgyűlésen kerül sor.

A PÁLYÁZATON VALÓ INDULÁS FELTÉTELEI

A pályázaton kizárólag az MSZÉSZ Társult tagjai vehetnek részt olyan innovatív termékekkel, szolgáltatásokkal, melyek a szálloda, illetve vendéglátás területén hasznosíthatók, s elősegítik a termelékenység növelését, az üzemeltetési költségek csökkentését, s amelyek 2021. szeptember 1. után lettek bevezetve a magyarországi piacra. A pályázat beadásával a pályázó vállalja, hogy kiválasztása esetén saját költségén részt vesz a novemberi közgyűlésen. A pályázat eredményességéhez minimum 4 pályázat beérkezése szükséges.

PÁLYÁZATI ANYAG

- A pályázat anyagát az MSZÉSZ Titkárságára – [email protected] – elektronikus úton kell benyújtani (PowerPoint, vagy PDF formátumban) maximum 10 oldal terjedelemben, ha van, a terméket bemutató magyar, vagy angol nyelvű videóval. Ennek tartalmaznia kell a terméket, annak innovatív jellegét, előnyeit a szállodaüzemeltetők számára.

- Csatolni kell a pályázó cég logóját JPEG formátumban, esetleg a terméket fejlesztő csapat fotóját, valamint egy rövid ismertetőt (karakterek száma szóközökkel max. 250), ami felkerül az MSZÉSZ honlapjára, valamint Facebook és Linkedin oldalára.

- A pályázathoz kért anyagok benyújtásával a pályázó hozzájárul, hogy azok – beleértve a logót, fotót, adatokat – felkerüljenek az MSZÉSZ honlapjára, valamint Facebook és Linkedin oldalára, majd archiválásra kerüljenek.

A PÁLYÁZAT ÉRTÉKELÉSE

A pályázatok értékelését az MSZÉSZ által felállított zsűri végzi az alábbi szempontok szerinti pontozással:

VENDÉGÉLMÉNY: Adott termék/szolgáltatás milyen hatással van a vendégélményre? Növeli-e a vendég elégedettségét? Hozzájárul-e a pozitív visszajelzésekhez?

ÉLŐMUNKÁRA GYAKOROLT HATÁS: Munkaerőkiváltó-e a termék/szolgáltatás? Megkönnyíti, megrövidíti-e egy-egy feladat elvégzését?

FENNTARTHATÓSÁG: Hozzájárul-e a termék/szolgáltatás a környezetvédelemhez? Hosszú-, vagy rövid távon milyen energiahatékonyságot, környezetkímélést, stb. lehet elérni?

HASZNOSSÁG: Jövedelmezőség szempontjából milyen pozitív hozadéka van a terméknek/szolgáltatásnak?

ÚJSZERŰSÉG: Megtalálható volt-e már hasonló termék/szolgáltatás a piacon a bevezetés előtt akár külföldön, akár belföldön? Javasoljuk fenti pontok mentén összeállítani a pályázatot.

A zsűri a 3 legjobbat választja ki, akik a 2023. novemberi MSZÉSZ közgyűlésen 5 perces prezentáció keretében bemutatják terméküket, majd 3 percben válaszolhatnak a résztvevők által feltett kérdésekre. A Közgyűlés rendes tagjai titkos szavazással döntenek az első helyezettről, az „ÉV TECHNOLÓGIAI ÚJÍTÁSA” pályázat nyerteséről.

DÍJAZÁS

A nyertes oklevélben, és üvegdíjban részesül, felkerül az MSZÉSZ honlapjára, valamint Facebook és Linkedin oldalára – a termék részletes bemutatásának lehetőségével –, s egy éven keresztül, a következő Innovációs Díj eredményhirdetéséig ott marad. Emellett az MSZÉSZ 2024. tavaszi közgyűlésen 30 perces előadást tarthat előre egyeztetett témában.

A kiválasztott másik 2 pályázó oklevelet kap, s ugyancsak felkerül az MSZÉSZ honlapjára, valamint Facebook és Linkedin oldalára, melyen 2-3 bekezdésnyi terjedelemben bemutathatja termékét.

A pályázaton indulók mindegyike felkerül az MSZÉSZ honlapjára és Facebook oldalára, ahol 1- 1 mondatban és linkkel bemutatják innovatív terméküket.

A PÁLYÁZAT MEGHIRDETÉSÉNEK, ÉRTÉKELÉSÉNEK MENETRENDJE

2023. szeptember 10. – a pályázatok beadási határideje

2023. október 4. – az első 3 helyezett, illetve a további pályázók kiértesítése a zsűri döntéséről

2023. november 15. – Közgyűlés (a döntős pályázatok bemutatása, szavazás)

 

Forrás: MSZÉSZ


Megújul a gyulai vár

Megújul a gyulai vár 

A gyulai várat 2024-ben több mint 90 ezren látogatták meg.
Gyönyörű estélyiben pompázik a Madame Tussauds Budapest új sztárja

Gyönyörű estélyiben pompázik a Madame Tussauds Budapest új sztárja 

A figurát a színésznő magyar hangja, Törőcsik Franciska mutatta be.
Különleges kaland a természet szerelmeseinek

Különleges kaland a természet szerelmeseinek 

A természet szerelmesei számára egy különleges kaland vár 2025. augusztus 25. és 29. között Balaton-felvidék festői tájain megrendezésre kerülő ötnapos közösségi túrán.
Újra jöhetnek az árstopok?

Újra jöhetnek az árstopok?  

Jöhetnek újra az árstopok? – tette fel a kérdést a nemzetgazdasági miniszter hétfői Facebook-bejegyzésében.
Pénteken eldől: módosul-e az éjszakai vendéglátás Szegeden?

Pénteken eldől: módosul-e az éjszakai vendéglátás Szegeden? 

Akkor dönt a közgyűlés arról a rendeletről, amely szabályozná a szegedi üzletek és vendéglátóhelyek éjszakai nyitva tartását.
Így űzték el a telet Panyolán

Így űzték el a telet Panyolán 

Több százan alakoskodtak a vármegye nagyszabású hagyományteremtő rendezvényén Panyolán.
Mit gondolnak Budapestről a hozzánk érkező turisták?

Mit gondolnak Budapestről a hozzánk érkező turisták? 

Ez jelentősen függ attól is, honnan érkeznek és mennyi ideig tartózkodnak fővárosunkban a városlátogató vendégek.
Felmérés a magyarok utazási szokásairól, lehetőségeiről

Felmérés a magyarok utazási szokásairól, lehetőségeiről 

Az ALDI Utazás megbízásából készült országos reprezentatív felmérés szerint a gazdaságilag aktív korú magyarok 60 százaléka tudott az elmúlt két évben legalább egyszer belföldre vagy külföldre utazni.
Most Budapesten Kuba szívében érezheti magát

Most Budapesten Kuba szívében érezheti magát 

Lüktető ritmusok, magukkal ragadó dallomok: A kubai szenvedély Budapestre érkezik.
Fókuszban a gólyavédelmi program

Fókuszban a gólyavédelmi program 

A fenntartható örökség fókuszába került a Bodrogkeresztúron az elmúlt években megvalósult gólyavédelmi program.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.