Az év technológiai újítása - Termék Innovációs Díj 2023

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének pályázata Társult tagjai részére.

A hazai szállodák, illetve éttermek számára a gyakorlatban jól hasznosítható innovatív termékeket keres az MSZÉSZ, melyek hozzájárulnak a jövedelmezőség javításához, a termelékenység növeléséhez.

Ennek érdekében évente meghirdeti Társult tagjai részére az „ÉV TECHNOLÓGIAI ÚJÍTÁSA” pályázatot. A legjobb pályázatok bemutatására a 2023 novemberi Közgyűlésen kerül sor.

A PÁLYÁZATON VALÓ INDULÁS FELTÉTELEI

A pályázaton kizárólag az MSZÉSZ Társult tagjai vehetnek részt olyan innovatív termékekkel, szolgáltatásokkal, melyek a szálloda, illetve vendéglátás területén hasznosíthatók, s elősegítik a termelékenység növelését, az üzemeltetési költségek csökkentését, s amelyek 2021. szeptember 1. után lettek bevezetve a magyarországi piacra. A pályázat beadásával a pályázó vállalja, hogy kiválasztása esetén saját költségén részt vesz a novemberi közgyűlésen. A pályázat eredményességéhez minimum 4 pályázat beérkezése szükséges.

PÁLYÁZATI ANYAG

- A pályázat anyagát az MSZÉSZ Titkárságára – [email protected] – elektronikus úton kell benyújtani (PowerPoint, vagy PDF formátumban) maximum 10 oldal terjedelemben, ha van, a terméket bemutató magyar, vagy angol nyelvű videóval. Ennek tartalmaznia kell a terméket, annak innovatív jellegét, előnyeit a szállodaüzemeltetők számára.

- Csatolni kell a pályázó cég logóját JPEG formátumban, esetleg a terméket fejlesztő csapat fotóját, valamint egy rövid ismertetőt (karakterek száma szóközökkel max. 250), ami felkerül az MSZÉSZ honlapjára, valamint Facebook és Linkedin oldalára.

- A pályázathoz kért anyagok benyújtásával a pályázó hozzájárul, hogy azok – beleértve a logót, fotót, adatokat – felkerüljenek az MSZÉSZ honlapjára, valamint Facebook és Linkedin oldalára, majd archiválásra kerüljenek.

A PÁLYÁZAT ÉRTÉKELÉSE

A pályázatok értékelését az MSZÉSZ által felállított zsűri végzi az alábbi szempontok szerinti pontozással:

VENDÉGÉLMÉNY: Adott termék/szolgáltatás milyen hatással van a vendégélményre? Növeli-e a vendég elégedettségét? Hozzájárul-e a pozitív visszajelzésekhez?

ÉLŐMUNKÁRA GYAKOROLT HATÁS: Munkaerőkiváltó-e a termék/szolgáltatás? Megkönnyíti, megrövidíti-e egy-egy feladat elvégzését?

FENNTARTHATÓSÁG: Hozzájárul-e a termék/szolgáltatás a környezetvédelemhez? Hosszú-, vagy rövid távon milyen energiahatékonyságot, környezetkímélést, stb. lehet elérni?

HASZNOSSÁG: Jövedelmezőség szempontjából milyen pozitív hozadéka van a terméknek/szolgáltatásnak?

ÚJSZERŰSÉG: Megtalálható volt-e már hasonló termék/szolgáltatás a piacon a bevezetés előtt akár külföldön, akár belföldön? Javasoljuk fenti pontok mentén összeállítani a pályázatot.

A zsűri a 3 legjobbat választja ki, akik a 2023. novemberi MSZÉSZ közgyűlésen 5 perces prezentáció keretében bemutatják terméküket, majd 3 percben válaszolhatnak a résztvevők által feltett kérdésekre. A Közgyűlés rendes tagjai titkos szavazással döntenek az első helyezettről, az „ÉV TECHNOLÓGIAI ÚJÍTÁSA” pályázat nyerteséről.

DÍJAZÁS

A nyertes oklevélben, és üvegdíjban részesül, felkerül az MSZÉSZ honlapjára, valamint Facebook és Linkedin oldalára – a termék részletes bemutatásának lehetőségével –, s egy éven keresztül, a következő Innovációs Díj eredményhirdetéséig ott marad. Emellett az MSZÉSZ 2024. tavaszi közgyűlésen 30 perces előadást tarthat előre egyeztetett témában.

A kiválasztott másik 2 pályázó oklevelet kap, s ugyancsak felkerül az MSZÉSZ honlapjára, valamint Facebook és Linkedin oldalára, melyen 2-3 bekezdésnyi terjedelemben bemutathatja termékét.

A pályázaton indulók mindegyike felkerül az MSZÉSZ honlapjára és Facebook oldalára, ahol 1- 1 mondatban és linkkel bemutatják innovatív terméküket.

A PÁLYÁZAT MEGHIRDETÉSÉNEK, ÉRTÉKELÉSÉNEK MENETRENDJE

2023. szeptember 10. – a pályázatok beadási határideje

2023. október 4. – az első 3 helyezett, illetve a további pályázók kiértesítése a zsűri döntéséről

2023. november 15. – Közgyűlés (a döntős pályázatok bemutatása, szavazás)

 

Forrás: MSZÉSZ


Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány

Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány 

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábapordányban is találtak ragadós száj- és körömfájásban fertőzött szarvasmarhát.
Májusban jön a Budapest100

Májusban jön a Budapest100 

Rekordmennyiségű ház- és közösségi kert nyitja meg idén a kapuit.
Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban

Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban 

Izgalmas kalanddal várja a DinoPark KÖKI látogatóit a húsvéti ünnepek alatt.
Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok

Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok 

Két hétvége, négy rendezvény: tavaszi pezsgés Esztergomban.
Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba

Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba 

Húsvét a Madame Tussauds Budapestben: programok és új figurák várják a látogatókat.
Nincs húsvét Tojás-kút nélkül

Nincs húsvét Tojás-kút nélkül 

Húsvét és tavaszi szünet Székesfehérváron.
Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban

Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban  

Elkezdődött a mitikus világot megidéző Walk My World immerzív produkció építése a Millenárison
Három nap – nyolc világsztár Paloznakon

Három nap – nyolc világsztár Paloznakon 

Idén nyáron ismét jazzbe borul a Balaton-felvidék.
Pár napig még megnézheti a Munkácsy-kiállítást

Pár napig még megnézheti a Munkácsy-kiállítást 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a tervezetthez képest három héttel később, április 21-én, húsvéthétfőn zár a Szépművészeti Múzeum Munkácsy-kiállítása,
Két hétvége, két piknik a Zsolnay-negyedben

Két hétvége, két piknik a Zsolnay-negyedben 

Májusban újra a szabadtéri élményeké a főszerep a Zsolnay Negyedben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.