Az év technológiai újítása - Termék Innovációs Díj 2023

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének pályázata Társult tagjai részére.

A hazai szállodák, illetve éttermek számára a gyakorlatban jól hasznosítható innovatív termékeket keres az MSZÉSZ, melyek hozzájárulnak a jövedelmezőség javításához, a termelékenység növeléséhez.

Ennek érdekében évente meghirdeti Társult tagjai részére az „ÉV TECHNOLÓGIAI ÚJÍTÁSA” pályázatot. A legjobb pályázatok bemutatására a 2023 novemberi Közgyűlésen kerül sor.

A PÁLYÁZATON VALÓ INDULÁS FELTÉTELEI

A pályázaton kizárólag az MSZÉSZ Társult tagjai vehetnek részt olyan innovatív termékekkel, szolgáltatásokkal, melyek a szálloda, illetve vendéglátás területén hasznosíthatók, s elősegítik a termelékenység növelését, az üzemeltetési költségek csökkentését, s amelyek 2021. szeptember 1. után lettek bevezetve a magyarországi piacra. A pályázat beadásával a pályázó vállalja, hogy kiválasztása esetén saját költségén részt vesz a novemberi közgyűlésen. A pályázat eredményességéhez minimum 4 pályázat beérkezése szükséges.

PÁLYÁZATI ANYAG

- A pályázat anyagát az MSZÉSZ Titkárságára – [email protected] – elektronikus úton kell benyújtani (PowerPoint, vagy PDF formátumban) maximum 10 oldal terjedelemben, ha van, a terméket bemutató magyar, vagy angol nyelvű videóval. Ennek tartalmaznia kell a terméket, annak innovatív jellegét, előnyeit a szállodaüzemeltetők számára.

- Csatolni kell a pályázó cég logóját JPEG formátumban, esetleg a terméket fejlesztő csapat fotóját, valamint egy rövid ismertetőt (karakterek száma szóközökkel max. 250), ami felkerül az MSZÉSZ honlapjára, valamint Facebook és Linkedin oldalára.

- A pályázathoz kért anyagok benyújtásával a pályázó hozzájárul, hogy azok – beleértve a logót, fotót, adatokat – felkerüljenek az MSZÉSZ honlapjára, valamint Facebook és Linkedin oldalára, majd archiválásra kerüljenek.

A PÁLYÁZAT ÉRTÉKELÉSE

A pályázatok értékelését az MSZÉSZ által felállított zsűri végzi az alábbi szempontok szerinti pontozással:

VENDÉGÉLMÉNY: Adott termék/szolgáltatás milyen hatással van a vendégélményre? Növeli-e a vendég elégedettségét? Hozzájárul-e a pozitív visszajelzésekhez?

ÉLŐMUNKÁRA GYAKOROLT HATÁS: Munkaerőkiváltó-e a termék/szolgáltatás? Megkönnyíti, megrövidíti-e egy-egy feladat elvégzését?

FENNTARTHATÓSÁG: Hozzájárul-e a termék/szolgáltatás a környezetvédelemhez? Hosszú-, vagy rövid távon milyen energiahatékonyságot, környezetkímélést, stb. lehet elérni?

HASZNOSSÁG: Jövedelmezőség szempontjából milyen pozitív hozadéka van a terméknek/szolgáltatásnak?

ÚJSZERŰSÉG: Megtalálható volt-e már hasonló termék/szolgáltatás a piacon a bevezetés előtt akár külföldön, akár belföldön? Javasoljuk fenti pontok mentén összeállítani a pályázatot.

A zsűri a 3 legjobbat választja ki, akik a 2023. novemberi MSZÉSZ közgyűlésen 5 perces prezentáció keretében bemutatják terméküket, majd 3 percben válaszolhatnak a résztvevők által feltett kérdésekre. A Közgyűlés rendes tagjai titkos szavazással döntenek az első helyezettről, az „ÉV TECHNOLÓGIAI ÚJÍTÁSA” pályázat nyerteséről.

DÍJAZÁS

A nyertes oklevélben, és üvegdíjban részesül, felkerül az MSZÉSZ honlapjára, valamint Facebook és Linkedin oldalára – a termék részletes bemutatásának lehetőségével –, s egy éven keresztül, a következő Innovációs Díj eredményhirdetéséig ott marad. Emellett az MSZÉSZ 2024. tavaszi közgyűlésen 30 perces előadást tarthat előre egyeztetett témában.

A kiválasztott másik 2 pályázó oklevelet kap, s ugyancsak felkerül az MSZÉSZ honlapjára, valamint Facebook és Linkedin oldalára, melyen 2-3 bekezdésnyi terjedelemben bemutathatja termékét.

A pályázaton indulók mindegyike felkerül az MSZÉSZ honlapjára és Facebook oldalára, ahol 1- 1 mondatban és linkkel bemutatják innovatív terméküket.

A PÁLYÁZAT MEGHIRDETÉSÉNEK, ÉRTÉKELÉSÉNEK MENETRENDJE

2023. szeptember 10. – a pályázatok beadási határideje

2023. október 4. – az első 3 helyezett, illetve a további pályázók kiértesítése a zsűri döntéséről

2023. november 15. – Közgyűlés (a döntős pályázatok bemutatása, szavazás)

 

Forrás: MSZÉSZ


Még vasárnap éjfélig csodálhatja: javában tündököl a pécsi Fényfesztivál

Még vasárnap éjfélig csodálhatja: javában tündököl a pécsi Fényfesztivál 

Pénteken kezdetét vette a Zsolnay Fényfesztivál, amely már az első napon ezreket vonzott Pécs belvárosába.
Lezárult a Tokaj témáját feldolgozó grafikai tervpályázat

Lezárult a Tokaj témáját feldolgozó grafikai tervpályázat 

Hatvan pályázótól érkezett százhúsz alkotás a megadott határidőig.
Határtalan nyár – fesztivál fesztivál hátán

Határtalan nyár – fesztivál fesztivál hátán 

Magyarország, Erdély és a Felvidék kínál minőségi zenét minden korosztálynak a következő hét fesztivál eseményein.
Emiatt marad el a tűzijáték Cegléden

Emiatt marad el a tűzijáték Cegléden 

Bár ellenérzések korábban is felmerültek a pirotechnikai bemutató kapcsán, ezúttal egészen más állt a háttérben.
Le kell bontani egy balatoni kilátót

Le kell bontani egy balatoni kilátót 

Életveszélyessé vált a faszerkezet.
Jönnek a Székesfehérvári Királyi Napok

Jönnek a Székesfehérvári Királyi Napok  

Székesfehérvár belvárosa idén nyáron ismét megelevenedik.
Nagyon alacsony a Duna! – figyelmeztet a vízi rendőrség

Nagyon alacsony a Duna! – figyelmeztet a vízi rendőrség 

Az alacsony vízszint miatt a fő hajózási útvonal jelentősen beszűkült.
Már várják a négylábú strandolókat Fonyódon

Már várják a négylábú strandolókat Fonyódon 

Megnyitotta az idei szezont a fonyódi kutyabarát fürdőhely.
Titokzatos Erzsébet-portré a Gödöllői Királyi Kastélyban

Titokzatos Erzsébet-portré a Gödöllői Királyi Kastélyban 

A Gödöllői Királyi Kastély egy eddig ismeretlen, különleges Erzsébet királyné-portréval gazdagította gyűjteményét.
Augusztusban PanyolaFeszt

Augusztusban PanyolaFeszt 

A tavaly nagykorúvá cseperedett PanyolaFeszt komoly missziót vállal évről évre, fontos ügyeket karol fel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.