Az év technológiai újítása - Termék Innovációs Díj 2023

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének pályázata Társult tagjai részére.

A hazai szállodák, illetve éttermek számára a gyakorlatban jól hasznosítható innovatív termékeket keres az MSZÉSZ, melyek hozzájárulnak a jövedelmezőség javításához, a termelékenység növeléséhez.

Ennek érdekében évente meghirdeti Társult tagjai részére az „ÉV TECHNOLÓGIAI ÚJÍTÁSA” pályázatot. A legjobb pályázatok bemutatására a 2023 novemberi Közgyűlésen kerül sor.

A PÁLYÁZATON VALÓ INDULÁS FELTÉTELEI

A pályázaton kizárólag az MSZÉSZ Társult tagjai vehetnek részt olyan innovatív termékekkel, szolgáltatásokkal, melyek a szálloda, illetve vendéglátás területén hasznosíthatók, s elősegítik a termelékenység növelését, az üzemeltetési költségek csökkentését, s amelyek 2021. szeptember 1. után lettek bevezetve a magyarországi piacra. A pályázat beadásával a pályázó vállalja, hogy kiválasztása esetén saját költségén részt vesz a novemberi közgyűlésen. A pályázat eredményességéhez minimum 4 pályázat beérkezése szükséges.

PÁLYÁZATI ANYAG

- A pályázat anyagát az MSZÉSZ Titkárságára – [email protected] – elektronikus úton kell benyújtani (PowerPoint, vagy PDF formátumban) maximum 10 oldal terjedelemben, ha van, a terméket bemutató magyar, vagy angol nyelvű videóval. Ennek tartalmaznia kell a terméket, annak innovatív jellegét, előnyeit a szállodaüzemeltetők számára.

- Csatolni kell a pályázó cég logóját JPEG formátumban, esetleg a terméket fejlesztő csapat fotóját, valamint egy rövid ismertetőt (karakterek száma szóközökkel max. 250), ami felkerül az MSZÉSZ honlapjára, valamint Facebook és Linkedin oldalára.

- A pályázathoz kért anyagok benyújtásával a pályázó hozzájárul, hogy azok – beleértve a logót, fotót, adatokat – felkerüljenek az MSZÉSZ honlapjára, valamint Facebook és Linkedin oldalára, majd archiválásra kerüljenek.

A PÁLYÁZAT ÉRTÉKELÉSE

A pályázatok értékelését az MSZÉSZ által felállított zsűri végzi az alábbi szempontok szerinti pontozással:

VENDÉGÉLMÉNY: Adott termék/szolgáltatás milyen hatással van a vendégélményre? Növeli-e a vendég elégedettségét? Hozzájárul-e a pozitív visszajelzésekhez?

ÉLŐMUNKÁRA GYAKOROLT HATÁS: Munkaerőkiváltó-e a termék/szolgáltatás? Megkönnyíti, megrövidíti-e egy-egy feladat elvégzését?

FENNTARTHATÓSÁG: Hozzájárul-e a termék/szolgáltatás a környezetvédelemhez? Hosszú-, vagy rövid távon milyen energiahatékonyságot, környezetkímélést, stb. lehet elérni?

HASZNOSSÁG: Jövedelmezőség szempontjából milyen pozitív hozadéka van a terméknek/szolgáltatásnak?

ÚJSZERŰSÉG: Megtalálható volt-e már hasonló termék/szolgáltatás a piacon a bevezetés előtt akár külföldön, akár belföldön? Javasoljuk fenti pontok mentén összeállítani a pályázatot.

A zsűri a 3 legjobbat választja ki, akik a 2023. novemberi MSZÉSZ közgyűlésen 5 perces prezentáció keretében bemutatják terméküket, majd 3 percben válaszolhatnak a résztvevők által feltett kérdésekre. A Közgyűlés rendes tagjai titkos szavazással döntenek az első helyezettről, az „ÉV TECHNOLÓGIAI ÚJÍTÁSA” pályázat nyerteséről.

DÍJAZÁS

A nyertes oklevélben, és üvegdíjban részesül, felkerül az MSZÉSZ honlapjára, valamint Facebook és Linkedin oldalára – a termék részletes bemutatásának lehetőségével –, s egy éven keresztül, a következő Innovációs Díj eredményhirdetéséig ott marad. Emellett az MSZÉSZ 2024. tavaszi közgyűlésen 30 perces előadást tarthat előre egyeztetett témában.

A kiválasztott másik 2 pályázó oklevelet kap, s ugyancsak felkerül az MSZÉSZ honlapjára, valamint Facebook és Linkedin oldalára, melyen 2-3 bekezdésnyi terjedelemben bemutathatja termékét.

A pályázaton indulók mindegyike felkerül az MSZÉSZ honlapjára és Facebook oldalára, ahol 1- 1 mondatban és linkkel bemutatják innovatív terméküket.

A PÁLYÁZAT MEGHIRDETÉSÉNEK, ÉRTÉKELÉSÉNEK MENETRENDJE

2023. szeptember 10. – a pályázatok beadási határideje

2023. október 4. – az első 3 helyezett, illetve a további pályázók kiértesítése a zsűri döntéséről

2023. november 15. – Közgyűlés (a döntős pályázatok bemutatása, szavazás)

 

Forrás: MSZÉSZ


Rangos díjra jelölték az atlétikai központot

Rangos díjra jelölték az atlétikai központot 

A központ a neves ArchDaily építészeti portál 2025-ös Év Épülete díjának sport kategóriájában kapott jelölést.
Repülős programok egész évre

Repülős programok egész évre 

Ebben az évben is programkavalkáddal várják a látogatóikat a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.
Lepipálták a külföldiek a magyarokat

Lepipálták a külföldiek a magyarokat 

Összesen 22 206 turisztikai szálláshely, ezen belül 2149 kereskedelmi, illetve 20 057 magán- és egyéb szálláshely fogadott vendégeket.
Bejelentették, kik lépnek fel idén a Szigeten

Bejelentették, kik lépnek fel idén a Szigeten 

ASAP Rocky, Post Malone és Shawn Mendes is a Szigetre látogat.
Bélyegritkaságok a Pénzmúzeumban – új időszaki kiállítás

Bélyegritkaságok a Pénzmúzeumban – új időszaki kiállítás 

Csaknem 200 év hazai és nemzetközi bélyegritkaságai a Pénzmúzeum és a Bélyegmúzeum közös tárlatán.
Egy hazánkban jelen lévő utazásszervező csődöt jelentett – FRISSÍTVE

Egy hazánkban jelen lévő utazásszervező csődöt jelentett – FRISSÍTVE 

Alább közöljük az ezzel kapcsolatos részleteket.
IBUSZ: ahol 2025-re magasra tették a lécet a piac többi szereplőjének  – videóval

IBUSZ: ahol 2025-re magasra tették a lécet a piac többi szereplőjének – videóval 

Az IBUSZ exkluzív partnerrendezvényén jártunk január 23-án, a Várkert Bazár elegáns tereiben, ahol a tartalmas szakmai részt követően gáláns fogadás, majd ezt követően zene, tánc zárta a programot.
Napokon belül lejár az MI-jártasságra adott határidő

Napokon belül lejár az MI-jártasságra adott határidő 

A munkatársak képzését február 2-ig kell biztosítania a cégeknek.
Páratlan műkincsek az idei antik vásáron

Páratlan műkincsek az idei antik vásáron 

Az idei Art and Antique Budapest kiállításon és vásáron 40 galéria vesz részt, festmények, szobrok, ékszerek, értékes könyvek, szőnyegek és bútorok is szerepelnek majd a kínálatban.
A kereskedelmi szálláshelyek decemberi adatait ismerteti a KSH

A kereskedelmi szálláshelyek decemberi adatait ismerteti a KSH 

A vendégek száma 17, a vendégéjszakáké 9,7 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.