Az idei Best of Budapest & Hungary díjazottak

A Budapest Week Publishing 1993 óta minden évben megkérdezi olvasóit, üzleti partnereit, valamint a kiadó bizottságának tagjait arról, hogy kit tartanak a hazai vendéglátó-, szálloda-és más szolgáltatói szféra legjobbjainak. Idén is elindult az online közönségszavazás, háborítatlanul le is zajlott:15.107szavazat érkezett, s az összesítést követően a kiadó végül 353 szolgáltatónakítélt díjat, azok 2019-es teljesítményét méltatva és elismerve. Idén 45 kategóriában versenyeztek a szolgáltatók, így összesen 45 kategóriagyőztes is kiválasztásra került: ők a legjobbak közt az elsők, az úgynevezett’Best in Class’oklevelek nyertesei.

A díjak átadása azonban a menetközben kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel nem a megszokott mederben zajlik.

"Legnagyobb sajnálatunkra a 27. Best of Budapest & Hungary Gála megrendezésére nem került sor, és az azt követő díjátadó is elmaradt. Igyekszünk a magunk módján mindent megtenni a járvány lassításának érdekében, ezért úgy határoztunk, hogy minimálisra korlátozzuk a személyes érintkezést, és erre buzdítjuk minden nyertesünket is. Az okleveleket és a minősítést jelző logót e-mailben küldjük ki nyerteseinknek.” – nyilatkozta Francisck Réka Alíz, a Best of Budapest & Hungary főszerkesztője.

Freed Péter kiadó hozzátette: „2019 sok tekintetben a legek éve volt, az idegenforgalomra és vendéglátásra építő vállalkozások többsége sikeres évet zárhatott. 2020 is egyértelműen a legek éve lesz, de teljesen más tekintetben. Bízunk benne, hogy a szakma a járvány elmúltával fel tud majd állni, össze tudja szedni magát, illetve, ha szükséges, sikeresen adaptálódik az új körülményekhez. Ehhez kívánunk sok türelmet, kitartást és „erőt, egészséget!”

A különdíjak – amikor a szakma dönt

Idén 17 remek szakembernek ítélt a szakmai zsűri különdíjat, egyvalaki pedig különleges elismerésben részesült.

A különdíjasok kiválasztásának menete: A kiadó és a mindenkori főszerkesztő egy jól átgondolt, legalább 25 nevet tartalmazó listát terjeszt az előző év különdíjasaiból álló zsűri elé, akik élhetnek vétójoggal, vagy megerősíthetik a jelöltek pozícióját. A folyamat hosszadalmas, több nap alatt dőlt el, kik kapnak üvegszobrokat. Jövőre az idei különdíjasokból áll majd a zsűri.

 

KÜLÖNDÍJASOK

 

ÉLETMŰDÍJ: Meskál Tibor, a régi vágású úriember, aki egész karrierjét luxusszállodákban töltötte, s akinek a személye a budapesti Corinthia szállóban már-már fogalom.

 

AZ ÉV BUDAPESTI SZÁLLODÁSAI: Sameer Hamdan és Zuhair Awad, a Mellow Mood Hotels tulajdonosai, a magyar szállodaipar karakteres és lendületes párosa, a Párisi Udvar Hotel Budapest üzemeltetői

 

AZ ÉV VIDÉKI SZÁLLODÁSA: Poncsák Pál, az Avalon Resort & SPA szállodaigazgatója, azért, amit Miskolc idegenforgalmáért tett

 

AZ ÉV GASZTROVÁLLALKOZÓJA: Pintér Máté, a Barside koktélbár, a Cupákos, a Raqpart és újabban a Felix ötletgazdája és stratégiai vezetője

 

AZ ÉV BUDAPESTI ÉTTERMESEI: Csongrádi Csaba, Giczi Andor és Nagy Szabolcs, akik egy pincében, a bulinegyed közepén hozták létre Budapest legjobb kisvendéglőjét, a Fricska Gastropub-ot

 

AZ ÉV VIDÉKI ÉTTERMESE: Ásványi Rita, az Almalomb Kulináris Kitérő és Találkozóhely tulajdonosa, aki elérte, hogy Hosszúhetény sokak számára egyet jelentsen a kulturális és kulináris feltöltődéssel

 

AZ ÉV SÉFJE: Veres István, a tavaly Michelin csillagot szerző Babel Budapest tehetséges séfje, és a Bocuse d’Or magyar döntőjének legújabb nyertese

.

AZ ÉV EXECUTIVE SÉFJE: Roland Holzer, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest főszakácsa, aki a Ten Roomsban tartott rendezvények és a The Kitchen Caters által kiszolgált események cateringjéért is felel.

 

AZ ÉV CUKRÁSZA: Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza, aki olyan gusztusosan ötvözte a macaront és a mille feuille-t, hogy azzal bekekerült a So Good magazinba, amit korábban magyar cukrász még nem tudott megugrani.

 

AZ ÉV PÉKJE: Kovács Bea, aki néha énekel a kenyereinek, de nem csoda, hiszen karvezető. Kisapátiban, a Búzalelke pékségben csodás kenyerek sülnek így.

 

AZ ÉV GASZTRO-VIDEÓSA: Terei Miklós, a Standról készült zseniális kisfilm operatőre, rendezője és vágója, aki állandó kísérője a Bocuse d’Or hazai versenyzőinek és minden valamire való gasztro-rendezvénynek

 

AZ ÉV GASZTRO-SHOWMANJE: Lakatos Márk, az igencsak sokoldalú, vendéglátós-stylist és szakácskönyv-szerző gasztro-arc

 

AZ ÉV GASZTROBORÁSZA: Mérész Sándor, az Etyeki Kúria borásza, aki véletlenül lett borász, bár aki kóstolt az utóbbi évtizedben Etyeki Kúria bort, erre csak annyit mond: véletlenek márpedig nincsenek!

 

AZ ÉV SOMMELLIER-JE: Evans Viktória, aki 2019. januárja óta a Caviar&Bull étteremcsoport teljes bor- és italkínálatáért felel mind a hat étteremben, Máltán és Budapesten.

 

KÜLÖNLEGES ELISMERÉS A VENDÉGLÁTÁS TERÜLETÉN FELMUTATOTT TELJESÍTMÉNYÉRT

Kapja: Herczeg Ágnes, az első magyar női Master of Wine aspiráns, borstratégiai tanácsadó, borbíra és oktató, nemzetközi borszakértő, sőt, a borszakma egyik legígéretesebb szakértője 2019-től, mióta elnyerte a WSET és az IWSC ’Future 50’ nemzetközi díjat.

 

A Best of Budapest & Hungary brandről

Az idén 27 éves Best of Budapest & Hungary egy független minősítési rendszer, melyet Freed Péter és az általa alapított Budapest Week Publishing hívott életre azért, hogy a közönség figyelmét a legjobb hazai vendéglátókra, szállodákra és egyéb szolgáltatókra irányítsa. A Best of Budapest & Hungary díj a minőség mércéje, mely elismerést azok a szolgáltatók nyerhetik el, akik a Magyarországon élők, vagy az ide érkezők mindennapjait könnyítik meg és teszik jobbá, és akik állandó, magas minőségű szolgáltatást nyújtanak. A brand legnagyobb dedikált eseménye a Best of Budapest & Hungary Díjátadó Gála, mely a magyarországi gasztronómia és vendéglátás egyik legnagyobb szabású és legrangosabb ünnepe. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) valamint Budapest Főváros által szakmailag támogatott rendezvényen a szállodaláncok, szállodák és éttermek legfőbb döntéshozói mellett a hazai üzleti élet véleményformáló személyiségei, külföldi cégek vezetői és képviselői, valamint a Magyarországon szolgálatukat teljesítő diplomaták is rendszeresen tiszteletüket teszik. „Bízunk benne, hogy egy év kihagyással, 2021-ben ismét lesz alkalmunk együtt ünnepelni és elsőként gratulálni a szakma legjobbjainak.” – nyilatkozta a kiadó.

Forrás: Turizmus Online


MUISZ tájékoztatás a módosított kormányrendeletről

MUISZ tájékoztatás a módosított kormányrendeletről 

Módosult a 472/2017. (XII.28.) Korm. rendelet, ami a következő kötelezettségeket rója az utazási vállalkozásokra:
Sokszínű világzenei fesztivál Budapesten

Sokszínű világzenei fesztivál Budapesten 

A főváros legnagyobb világzenei fesztiválját, a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmot ismét megrendezik.
Megvan, melyik lett az év fája

Megvan, melyik lett az év fája 

Az idei jelöltek a kecskefűz, a korai juhar és a rezgő nyár voltak.
A videóművészet Rembrandtja Magyarországon

A videóművészet Rembrandtja Magyarországon 

Magyarországon első alkalommal nyílik a kortárs videóművészet világhírű alkotójának, Bill Violának önálló kiállítása.
Klasszis TopDesign 2024: a zsűri már döntött, de a közönség még szavazhat!

Klasszis TopDesign 2024: a zsűri már döntött, de a közönség még szavazhat!  

Lehet, hogy az Ön szavazata dönti el, melyik szálloda vagy vendéglátóegység kapja a rangos közönségdíjat az idei döntőbe került pályázók közül.
Leleplezték Munkácsy Mihály eddig ismeretlen művét

Leleplezték Munkácsy Mihály eddig ismeretlen művét 

Ausztráliából hozta haza a Virág Judit Galéria, a Madame Tussauds Budapestben mutatták be a csodálatos portrét.
Máté Bence az év madárfotósa

Máté Bence az év madárfotósa 

A második fordulóba került képek összesen 170 különböző madárfajt örökítettek meg.
Ezek lettek az Év kutyabarát helyei 2024-ben

Ezek lettek az Év kutyabarát helyei 2024-ben 

Idén már 11. alkalommal került megrendezésre az Év kutyabarát helye kampány a Kutyabarát.hu szervezésében, ismét hatalmas érdeklődés övezte a kutyabarát szállások, vendéglátóhelyek és munkahelyek megmérettetését.
Ha faültetés, akkor segítenek a szajkók

Ha faültetés, akkor segítenek a szajkók 

Szajkók segítenek a faültetésben Pesterzsébeten és Veresegyház határában.
Nyílik a képzőművészeti galéria karácsonyi vására

Nyílik a képzőművészeti galéria karácsonyi vására 

Hetedik alkalommal jelentkezik a Resident Art Fair karácsonyi vására, ezúttal Allegro Barbaro címmel.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.