Balatoni borok a szállodai back office-ban dolgozóknak

Ők azok, akik a háttérben dolgozva, több ezer magyarnak tették lehetővé, hogy nyugodtan, minőségi szolgáltatások közepette tölthessék el nyaralásukat. Az akciót a turizmus világnapja alkalmából szervezték.

Bükfürdőn  balatoni borokkal ünnepelték a turisztikai szegmensben dolgozókat ezen a hétvégén. Az eseményre olyan vendéglátósokat is meghívtak, akiknek nem volt idejük elutazni idén nyáron a Balatonra, mert volt munkájuk bőven ebben a turisztikai régióban. 

Az esemény helyszínére pincéreket, szakácsokat, szállodai takarítókat, mosogatókat  vártak egy koccintásra.

“A kampánnyal rá szerettünk volna világítani arra, hogy milyen nehéz, de fontos szakmák húzódnak meg a turizmus hátterében. A bükfürdői eseménnyel természetesen arra is fel szerettük volna hívni a figyelmet, hogy az őszi szezonban érdemes a Balatonra jönniük azoknak is, akik nem tudtak eljönni ide nyáron” – mondta Éskovács Péter, a Balatoni Turizmus Szövetség tanácsadója.

Mint azt a szakember elmondta, a vendéglátósok mellett, sok cseh turista is megkóstolta a balatoni borokat a helyszínen, a német turistáknak Sopronban, a Budapestre érkező angolszáz turistáknak pedig a Deák tér közelében szerveztek utcai borkóstolókat. Mind a két helyszínen arra hívták fel a figyelmet, hogy néhány napos magyarországi itt tartózkodás alatt, érdemes lehet a Balatonra is eljönni, hiszen az könnyen megközelíthető és különleges, egyedi bor- és gasztronómiai kínálattal rendelkezik.

Forrás: Balatoni Turizmus Szövetség


Módosul a SZÉP-kártya felhasználási módja

Módosul a SZÉP-kártya felhasználási módja 

A rendelet 2025. szeptember 1-jétől lép érvénybe.
Szallas.hu: TOP5 belföldi őszi úti cél

Szallas.hu: TOP5 belföldi őszi úti cél  

Budapest, Eger, Pécs, Szeged és Siófok bizonyult a TOP5 legkeresettebb úti célnak az egyik szállásfoglaló portálnál foglaló belföldi utazók körében idén ősszel.
Új szakácskönyv az édességek szerelmeseinek

Új szakácskönyv az édességek szerelmeseinek 

A desszertet én hozom tulajdonképpen egy személyes utazás a sütés világába, amelyet Fruzsi gyerekkori emlékei és családi hagyományai ihlettek.
Új elnök a TUTSZ-nál, az év utolsó partnertalálkozóját is megtartották

Új elnök a TUTSZ-nál, az év utolsó partnertalálkozóját is megtartották 

December 9-én tartották a Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetsége Egyesület (TUTSZ) tisztújító közgyűlését.
Innotime-kutatás: a fenntartható turizmusról

Innotime-kutatás: a fenntartható turizmusról 

Bár ez a kutatás nem reprezentatív, mégis értékes információt adhat a fenntartható turizmus iránt érdeklődők hozzáállásáról.
Elszálltak az árak a budapesti karácsonyi vásárban

Elszálltak az árak a budapesti karácsonyi vásárban 

Soha nem volt olcsó mulatság egy karácsonyi vásár, de idén úgy tűnik, hogy még a külföldi pénztárcának is drága.
Ellepték a Mikulások Budapest belvárosát

Ellepték a Mikulások Budapest belvárosát 

Minden idők legnépesebb mezőnyével, rekord részvétel mellett zajlott december 8-án a Mikulásfutás Budapesten.
 Varázsvilág gyerekeknek Budapesten

Varázsvilág gyerekeknek Budapesten 

Van egy hely, ahol a mese rólad szól! – ezzel a szlogennel nyitotta meg képzeletbeli kapuit a VarázsLiget immár negyedszerre, amely idén 2024. december 6. és 2025. január 1. között karácsonyi díszbe öltözve vár kicsiket és nagyokat a városligeti Vajdahunyad vára előtti területen.
Igencsak meglepő helyen bukkant fel a Mikulás

Igencsak meglepő helyen bukkant fel a Mikulás 

A Mikulást látták először átkelni a Balatonfüredi Jégpálya új gyalogos hídján.
Klasszis TopDesign 2024 díjátadó: panelbeszélgetés, történelmi aspektusok és egy meglepő újdonság

Klasszis TopDesign 2024 díjátadó: panelbeszélgetés, történelmi aspektusok és egy meglepő újdonság 

Neves iparági szakemberek járták körül a dizájn, a trendek és a fenntarthatóság témáját a Klasszis TopDesign 2024 díjátadó gála alkalmával.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.