Eddigi leggazdagabb katalógusát mutatta be az 1000 Út

A különleges élményt nyújtó egzotikus célpontok mellett a gasztroutak szervezésében is erősít az 1000 Út, amely legfrissebb katalógusában 7 kontinens 91 országába 147 körutazást kínál.

A széles kínálatában a minőség a közös nevező – mondta el az iroda 2019-es árualapjának bemutatóján Ermilov Oleg tulajdonos-ügyvezető, hangsúlyozva, hogy a 344 indulási időpont mindegyike mögött konkrét foglalás és komoly szervezőmunka áll. „Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy a minőségi utakra van igény a magyarok körében. Ezért továbbra is ragaszkodunk a kislétszámú csoportokhoz, és egy-egy desztinációba csak akkor szervezünk utazást, ha jobbat, érdekesebbet tudunk nyújtani, mint mások.”

Az utazásszervező minőségi szállodákkal, a legjobb légitársaságokkal és jól képzett, megbízható idegenvezetőkkel dolgozik. Az egyre növekvő utasszám miatt jó néhány útjuk több időpontban is indul, például Peru és a Baltikum hat-hat, Izrael hét garantált indulási időponttal került be az idei katalógusba. Az 1000 Út idén 10 vadonatúj utat hirdetett meg. Újdonság például az 5 csillagos Szentpétervár, amely prémiumkategóriás, maximum 15 fős, kényelmes tempójú utazás egyedi éttermi ajánlatokkal. Az oroszországi kínálat egyik különlegessége az Észak-Kaukázusba induló út, amelyen az ott lakó 28, számunkra egzotikus népcsoport hagyományaiba is bepillanthatnak a résztvevők – mondta el Gorszkij Jaroszlav irodavezető.

A belső-ázsiai célpontok iránti érdeklődést mutatja – tette hozzá –, hogy a Mongóliát és a Bajkál-tavat bemutató idei utazásuk 25 fővel betelt, ezért már 2020-ra veszik fel az előfoglalásokat. Az utazásszervező kínálatában egyedülállóak a sarkvidéki utak: például a Spitzbergák, Grönland vagy az Északi-sark, ezeket a célpontokat azok választják, akik már az egész világot beutazták. A legdrágább útjuk is ide vezet: Atomjégtörővel az Északi-sarkra; és amit talán nem gondolnánk, eddig minden évben volt legalább egy magyarországi utasuk.

Rokolya Péter az egzotikus körutazásokról szólva elmondta, mindig igyekeznek érdekes, kevésbé ismert úti célokat választani – ilyen például Észak- és Dél-Korea, Szudán, Namíbia, Etiópia vagy Irán –, és ünnepek vagy fesztiválok idejére szervezni az utazásokat, hogy a résztvevők még több élménnyel gazdagodjanak. Az egzotikus körutazások sorában újdonságot jelentenek az 5 csillagos utak, például Izraelbe, valamint az olyan aktív programok, mint a Nepált és Bhutánt bemutató, gyalogtúrával megspékelt utazás. A gazdag afrikai kínálatban is van újdonság: Ugandába, a csimpánzok és gorillák hazájába viszik el az utasokat, akik a szafari mellett a helyiek törzsi kultúrájába is bepillantást nyernek. Szintén különlegesség a piacon a Chilét a Húsvét-szigettel és Patagóniával összekötő utazás, és először került a katalógusba az a program, amely vízen, földön és levegőben mutatja be Florida és a Karib-tenger legszebb helyszíneit.

S ha már az amerikai kontinensen járunk, az észak-amerikai kínálatban a keleti part örökségeit, New Yorkot és Washingtont bemutató program jelent újdonságot. A gasztronómiai utazások néhány éve kerültek az 1000 Út kínálatába, friss katalógusukban 26 programot ajánlanak 36 indulási időponttal. A 8-10-16 (Toszkánába max. 22) fővel induló ínyenctúrák többsége a mediterrán térségbe vezet: Provence, Bordeaux, Toszkána, a La Rioja-borvidék, Porto, a Duro-völgye, Baszkföld, Lisszabon vagy Dél-Olaszország rejtett pincészeteit és gazdag kulináris kincseit nyitja meg az utazók előtt. De a programok összeállítói a sör- és whiskey-kedvelőkre is gondoltak: Skócia és Írország sörfőzdéi és lepárlói is szerepelnek az 1000 Út ajánlatában.


A Forma 1 és Ed Sheeren nagyot dobott a főváros júliusi vendégszámain

A Forma 1 és Ed Sheeren nagyot dobott a főváros júliusi vendégszámain 

Kirobbanó hétvégét hozott a fővárosnak a Forma 1 idei magyarországi futama, amelyre a július 20-i Ed Sheeran koncert is ráerősített.
Visszatér egy régi szenzáció a Debreceni Virágkarneválra

Visszatér egy régi szenzáció a Debreceni Virágkarneválra 

Augusztus 20-án lesz a hagyományos virágkarnevál, de egy egész héten át élvezhetjük a karneváli programokat Debrecenben - a koncertek és fényfestés mellett több év után visszatér az éjszakai felvonulás is.
Mit tehet a pilóta, hogy kevesebbet fogyasszon egy repülőgép?

Mit tehet a pilóta, hogy kevesebbet fogyasszon egy repülőgép? 

150 ezer tonnával csökkentette károsanyag-kibocsátását az Emirates.
Sosem látott számok érkeztek a magyar turizmusról

Sosem látott számok érkeztek a magyar turizmusról 

Az első 200 napban és a vakáció kezdete óta is több vendéget fogadtak a szálláshelyek, mint a tavalyi rekordévben a turisztikai csúcsszervezet adatai szerint.
Óriási siker kapujában egy magyar turisztikai szakember

Óriási siker kapujában egy magyar turisztikai szakember 

Igazából már a jelölés is nagy siker: magyar résztvevő is lesz a Világ Fenntartható Turisztikai Díjátadón Belize-ben.
Jön az utánpótlás: így alakultak a jelentkezések és a ponthatárok a turisztikai szakokon

Jön az utánpótlás: így alakultak a jelentkezések és a ponthatárok a turisztikai szakokon 

Közzétették a felsőoktatási ponthatárokat - megnéztük, hogyan alakultak idén a jelentkezések a turisztikai területen induló képzésekre és hogy milyen pontszámokkal lehetett bejutni az egyes egyetemekre.
Látványos világbajnokság a Balatonon

Látványos világbajnokság a Balatonon 

A szörfözés is segíthet igazán négy évszakossá tenni a magyar tengert.
Szombaton Strandok éjszakája

Szombaton Strandok éjszakája 

És az előrejelzések alapján úgy tűnik, az időjárás is tökéletes lesz hozzá.
Street art művész különleges akciója ebben a bevásárlóközpontban

Street art művész különleges akciója ebben a bevásárlóközpontban 

Művészettel és fontos társadalmi üzenetekkel tölti meg folyosóit nyáron Budapest egyik legnagyobb bevásárlóközpontja.
Ha a Balatonon nyaral a közönség, akkor a kiállítás utána megy

Ha a Balatonon nyaral a közönség, akkor a kiállítás utána megy 

Hétvégén érkezik a Füred Art Week - tízmilliós műtárgyakat láthat most először a közönség nyáron, a Balaton partján.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.