Ennyibe kerülhet idén egy céges karácsonyi parti

A 40-50 fős céges karácsonyi bulik szervezése átlagosan 1,5 millió forinttól indul idén, a legextrémebb 600 fős vállalati rendezvény költsége pedig közel 60 millióra rúg, derült ki egy friss felmérésből. A havi 15 000 látogató ajánlatkéréseit összegző felmérés szerint idén korábban kezdődött a  karácsonyi szezon: a legnépszerűbb decemberi időpontokra már szeptemberben is alig lehetett találni szabad, nagy befogadóképességű rendezvényhelyszínt Budapesten.

Budapesten 40 ezer forint/főtől indul a céges karácsonyi rendezvény szervezése, a 50 fő alatti rendezvények átlagosan 1,5 millió forintból hozhatók ki, amíg egy 60-80 fős évzáró party átlagosan 2,5-3 millió forintba kerül egy vállalatnak, derült ki a HotelPremio Group rendezvényoldalának,  a Cegeshelyszinek.hu-nak a felméréséből.

A  rendezvényhelyszín-kereső oldalak statisztikái alapján Budapesten átlagosan 50 000 forint/fős költséggel számolhat egy cég a karácsonyi buli szervezésekor, míg vidéken áltagosan 35-40 000 forint a tarifa.

A cégek 15 százaléka már novemberben megtartja a karácsonyi bulit
A cégek 15 százaléka már novemberben megtartja a karácsonyi bulit
Fotó: depositphotos

„Egy nagyobb szabású, exkluzív helyszínre szervezett céges rendezvény, ahol népszerű DJ gondoskodik a jó hangulatról, és sztárfellépő is színesíti a programot, ott egy 600 fős rendezvény költsége  eléri a 60 millió forintot is”

– emelte ki Tatár György, a cégcsoport vezetője.

A cégek 15 százaléka már novemberben megtartja a karácsonyi bulit, akad olyan vállalat is, aki már november 15-én „lezárja az évet”, hogy utána a munkatársaknak ne kelljen már munkaidőn kívüli programon részt venniük.

Amint az adatokból is látszik, a céges karácsonyi bulik több, mint felét december 12. és 15. között rendezik meg, így erre az időszakra már most nagyon nehéz jó ár-érték arányú rendezvényhelyszínt találni.

A legkurrensebb időpontok a decemberi csütörtöki és pénteki napok.

A 200 főnél nagyobb cégek  bajban lehetnek, ha még nem foglalták le a céges karácsonyi buli helyszínét, mivel szeptember közepére a nagy létszám befogadására alkalmas, legjobb rendezvényhelyszínek a legnépszerűbb decemberi időpontokra szinte már mind elkeltek. 50-150 fős rendezvény esetén viszont még szeptember végi foglalással is ki lehet fogni jó ár-érték arányú helyszíneket.

Az események helyszíneül legszívesebben ötcsillagos szállodát vagy rendezvényhajót választanak, de egyre népszerűbbek az egyedi, különleges helyszínek is. A cégek 10 százaléka „csak” vacsorával készül karácsony alkalmából a dolgozóinak, de tízből kilenc cég a vacsora mellé a partihangulatról is gondoskodik. Legalább egy DJ-t és táncparkett kialakítását is kérik a rendezvényen, hogy a kollégáknak legyen lehetőségük önfeledten bulizni.kará


Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények

Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények 

Az idei évben különös figyelmet kap a Balaton négyévszakos turizmusa, míg a nemzetközi vendégek közül Szlovákia mutatkozik be különleges gasztronómiájával és kulturális örökségével.
 Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon

Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon 

Látványos nemzetközi snowboard-verseny, tökéletes hó és minden pályán zavartalan nyitvatartás várja a sízőket a hétvégén Mátraszentistvánon.
Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban

Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban 

Egy nappal hosszabb lesz a STRAND Fesztivál.
NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés

NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés 

Visszavonják a társadalmi egyeztetésre bocsátott rendelettervezetet, amely a szálláshely-minősítési tevékenységhez kapcsolódó igazgatási szolgáltatási díjak szabályozását célozta.
Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen

Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen 

A Skanzen házaiba ugyan még nem térhetünkk be, de sétálhatunk, túrázhatunk a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó 75 hektáros területen.
Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából

Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet

Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet 

Az Utazás kiállítás szakmai napján a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében megrendezésre kerülő konferencián a hazai turizmus szereplői osztották meg tapasztalataikat.
Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban

Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban 

A Mezőgazdasági Múzeum szervezői egyedülálló farsangi kalandra hívják a családokat 2025. március 1-jén a Vajdahunyad várába. Egy napra gyermekeinkből lehet tehenész, lovász, gabonatermesztő vagy szatócsboltos.
PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások

PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások 

A hazai cégvezetők 70 százaléka számít globális gazdaság gyorsulására, 60 százalék a hazai gazdasággal kapcsolatban is optimistán nyilatkozott, míg saját vállalata növekedésében mindössze 39 százalék bízik.
Így zajlott a jubileumi BCEFW

Így zajlott a jubileumi BCEFW 

A Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) az elmúlt években a régió egyik legjelentősebb divateseményévé vált, a 15. szezon pedig minden eddiginél színesebb programmal és új nemzetközi együttműködésekkel ünnepelte a közép-európai divatot február 10-16. között.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.