Ezek a legszebb hazai vendéglátóhelyek

Kiderült, hogy melyek a legszebb és legkreatívabb hazai vendéglátóhelyek: a hétvégén a Kiosk Budapestben kihirdették a Gastro Design verseny eredményét.

A Gastro Design pályázatot idén első alkalommal hirdette meg a Professional Publishing Hungary Kiadó két szaklapja, a Turizmus Trend / Vendég & Hotel és a Kreatív a vendéglátóhelyeknek. A verseny a korábbi Étlap és itallap, illetve Kert Trend versenyek kibővített és továbbfejlesztett utódja. A verseny kiíróinak az volt a célja, hogy megtalálják az ország legszebb belsőtereit, kerthelyiségeit, étlapjait, arculatait és kiegészítőit.

Összesen 82 pályázat érkezett be a kiadóhoz, ezek közül végül a zsűri 31 pályamunkát juttatott a döntőbe. 

Zsűritagok voltak:

– Benesch Ferenc, Ogilvy/Geometry Global, kreatívigazgató

– Krémer Julianna, Professional Publishing Hungary, művészeti vezető

– László Árpád, Robinson Étterem, tulajdonos

– Meződi Alice, Remíz Étterem, tulajdonos

– Mészáros Marianna, Danubius Hotels, hirdetési és pr-menedzser

– Pyka Zsolt, Városi Tájkép Csoport, forma- és tájépítő iparművész

– Ráday Dávid, Hello Woods

– Szántó Zoltán, Turizmus Trend, főszerkesztő

– Vágó Ágnes, Vendég & Hotel, felelős szerkesztő

A zsűrinek nem volt könnyű dolga, erről részletesebben Krémer Julianna, a Professional Publishing Hungary művészeti vezetője, egyben a zsűri tagja beszélt a díjátadón.

„Szerintem az idei Gastro Design versenyre beérkezett pályázatok színvonala elérte azt a színtet, amikor jók közül lehetett a legjobbakat választani. Végre szimbiózisba kerültek a design, a belsőépítészeti adottságok és a vendégek elvárásai. Itthon szerencsére kivételes helyzetben vagyunk, egyedülálló a romkocsma kultúránk, rengeteg a szórakozóhely, számtalan a lehetőség. Elindultunk a lomtalanításból berendezett helyektől és elérkeztünk egy letisztult, átgondolt design- és térkialakításához, unalmas belsejű éttermektől eljutottunk az egyedi stílusú, gyönyörű berendezésű, átgondolt belsőterekhez, illetve a hozzájuk tartozó arculathoz. Az étkezés, a szórakozás életünk egyik legfontosabb része, azáltal nem csak funkció, hanem a benyomás, a hangulat alapján választunk.

A beérkezett pályázati munkák nagy része ennek megfelelt, magába foglalva mai grafikai trendeket, betartva az adott épület stílusát, felhasználva és kiemelve a legjellegzetesebb elemeket. Az arculatok többsége egyedi, jól felismerhető, könnyen megjegyezhető, tipográfiailag profi módon megoldott alkotás. Az online az a terület, ahol érdemes még fejlődni, keresni új megoldásokat. Mivel online felületeken rendkívül sok információ átadható, könnyen lehet kapcsolatot kialakítani. Nem csak a szép ételfotó a lényeg, legyen ez a mottó”, zárta gondolatait a művészeti vezető.

A versenyre tehát összesen 82 pályázat érkezett, leginkább vendéglátóhelyektől, de akadtak belsőépítészeti stúdiók által beadott nevezések és ügynökségi oldalról érkezett pályázatok is. A díjátadón végül összesen 9 kategóriagyőztest hirdettek ki, két pályázó különdíjat kapott, továbbá két közönségdíj és 20 oklevél került kiosztásra a döntőbe jutott és dobogóra került helyezetteknek. Az összes döntős, díjazott és különdíjas nevező matricát is kapott, amit fel lehet ragasztani a vendéglátóhely bejáratára. Egyes kategóriákban a zsűri nem hirdetett első helyezettet, és volt, ahol megosztott díjat osztott ki.

És végre következzenek a díjazottak:

 A Vendég & Hotel különdíját érdemelte ki a legtudatosabban végiggondolt kreatív koncepció és a végig szem előtt tartott magas éttermi színvonal miatt:

ÉTLAP- ÉS ITALLAPDESIGN

La Perle Noire restaurant & lounge pályázó: Sysgastro Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

1. helyezett: Fruccola pályázó: Míves Kft. társpályázó: Grafia Stúdió Bt.

 WEBOLDAL ÉS MOBILOLDAL DESIGN ÉS FELHASZNÁLHATÓSÁG:

Döntőbe jutottak:

ARAZ Étterem - 2014-es új webdesign pályázó: ZeinaHotel Szolgáltató Kft.

Legelő Salátabár pályázó: Legelő Kft.

LouLou Honlap pályázó: PLP-Vár Kft.

Akvárium új weboldal pályázó: Akvárium Klub Kft.

 LOGÓ ÉS GRAFIKUS ARCULAT - 40 fő alatti vendéglátóegységek

3. helyezett: Hotel Glorius Makó grafikai arculata Pályázó: IJ. Kommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság

2. helyezett: Delizia Gourmet & More Pályázó: AG Gourmet Kft.

1. helyezett: Funky Pho logó Pályázó: Funky Pho Kft.

 

40 fő feletti vendéglátóegységek:

Döntőbe jutott:

Halasi Zoltán és Rudits Károly - LouLou arculat Pályázó: Art Force Design Kft.

Marriott Hotel Pepper's arculat Pályázó: UP Hungary Kft.

2. helyezett: Akvárium arculat Pályázó: Akvárium Klub Kft.

megosztott 1. helyezett: Mazel Tov – Akácfa utca 47. Pályázó: Go&RUINvestment2000 Kft.

megosztott 1. helyezett: TERMINAL Étterem és Bár arculat Pályázó: Pakor-Gasztronómiai Kft. Társpályázó: VISIONARY 7 Kft.

 

VENDÉGLÁTÓIPARI KIEGÉSZÍTŐK

Döntőbe jutott:

DiVino Borbár Gozsdu udvar Pályázó: DVN Borbár Kft.

2. helyezett:Szent András Sőrfőzde Sörözőjének vendéglátóipari kiegészítői

Pályázó: Agro-Flott Kft.

1. helyezett: Bagetellini by Villa Bagatelle Pályázó: duplaW Kft. Társpályázó: POP-Design Kft.

 

Nézze végig képgalériánkat!

 

VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – ZÁRT TÉR 40 fő alatt

2. helyezett: Bazár Hostel Pályázó: Bazár Hostel Kft.

1. helyezett: Delizia Gourmet & More Pályázó: AG Gourmet Kft. 5. b.

 VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – ZÁRT TÉR 40 fő felett

Döntőbe jutott:

Buddha-Bar Restaurant, Bar &Lounge Pályázó: Mellow Mood

LouLou Enteriőr Pályázó: PLP-Vár Kft.

Loft a tavon - Robinson étterem Pályázó: Euro-Profi Kft Robinson Étterem

FILO BAR Pályázó: FILO-FOOD DRINK KFT. Társpályázó: Minusplus Generáltervező Kft.

2. helyezett: Kocka Bár & Grill Pályázó: Mokoloko Kft. Társpályázó: Minusplus Generáltervező Kft.

megosztott 1. helyezett: Gál Tibor FUZIO - Pincebár és bikavér múzeum Pályázó: Agria Vino 2010 Kft. Társpályázó: Arkt Építészeti Stúdió, Apacs Stúdió Kreatív és Grafikai Bt.

megosztott 1. helyezett: Malom Bisztró Pályázó: Chill Zone Catering Kft.

A zsűri a beadott anyagok alapján ebből a kategóriából választotta ki az ország legszebb étterme című díj nyertesét. A beadott pályázati anyag alapján a zsűri úgy gondolta, hogy ez a vendéglátóegység nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is kiemelkedik a szektorból és belső kialakításával egy remek példa a letisztult, de ugyanakkor kreatívan végigvitt dizájnra.

Az ország legszebb étterem címet nyerte a TERMINAL Étterem és Bár - Belső tér Pályázó: Pakor-Gasztronómiai Kft.

 6. VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – NYITOTT TÉR

Döntőbe jutott:

Café Alibi Pályázó: LAOS Kft. Társpályázó: Minusplus Generáltervező Kft.

3. helyezett: ARAZ belső terasz design Pályázó: ZeinaHotel Szolgáltató Kft.

2. helyezett: The Bigfish Seafoodbistro Pályázó: Fish &Friends Kft.

1. helyezett: Mazel Tov – Akácfa utca 47. Pályázó: Go&RUINvestment2000 Kft.

 

Az Instagramon meghirdetett közönségszavazáson közönségdíjas lett a Filo Bar Pályázó: Filo-Food Drink Kft. Társpályázó: Minusplus Generáltervező Kft. és a Központ Bisztró Pályázó: Központ Bisztró Kft.

A díjazottak az eredményhirdetés után a Kiosk Budapest finger food menüjét kóstolhatták végig.


A Forma 1 és Ed Sheeren nagyot dobott a főváros júliusi vendégszámain

A Forma 1 és Ed Sheeren nagyot dobott a főváros júliusi vendégszámain 

Kirobbanó hétvégét hozott a fővárosnak a Forma 1 idei magyarországi futama, amelyre a július 20-i Ed Sheeran koncert is ráerősített.
Visszatér egy régi szenzáció a Debreceni Virágkarneválra

Visszatér egy régi szenzáció a Debreceni Virágkarneválra 

Augusztus 20-án lesz a hagyományos virágkarnevál, de egy egész héten át élvezhetjük a karneváli programokat Debrecenben - a koncertek és fényfestés mellett több év után visszatér az éjszakai felvonulás is.
Mit tehet a pilóta, hogy kevesebbet fogyasszon egy repülőgép?

Mit tehet a pilóta, hogy kevesebbet fogyasszon egy repülőgép? 

150 ezer tonnával csökkentette károsanyag-kibocsátását az Emirates.
Sosem látott számok érkeztek a magyar turizmusról

Sosem látott számok érkeztek a magyar turizmusról 

Az első 200 napban és a vakáció kezdete óta is több vendéget fogadtak a szálláshelyek, mint a tavalyi rekordévben a turisztikai csúcsszervezet adatai szerint.
Óriási siker kapujában egy magyar turisztikai szakember

Óriási siker kapujában egy magyar turisztikai szakember 

Igazából már a jelölés is nagy siker: magyar résztvevő is lesz a Világ Fenntartható Turisztikai Díjátadón Belize-ben.
Jön az utánpótlás: így alakultak a jelentkezések és a ponthatárok a turisztikai szakokon

Jön az utánpótlás: így alakultak a jelentkezések és a ponthatárok a turisztikai szakokon 

Közzétették a felsőoktatási ponthatárokat - megnéztük, hogyan alakultak idén a jelentkezések a turisztikai területen induló képzésekre és hogy milyen pontszámokkal lehetett bejutni az egyes egyetemekre.
Látványos világbajnokság a Balatonon

Látványos világbajnokság a Balatonon 

A szörfözés is segíthet igazán négy évszakossá tenni a magyar tengert.
Szombaton Strandok éjszakája

Szombaton Strandok éjszakája 

És az előrejelzések alapján úgy tűnik, az időjárás is tökéletes lesz hozzá.
Street art művész különleges akciója ebben a bevásárlóközpontban

Street art művész különleges akciója ebben a bevásárlóközpontban 

Művészettel és fontos társadalmi üzenetekkel tölti meg folyosóit nyáron Budapest egyik legnagyobb bevásárlóközpontja.
Ha a Balatonon nyaral a közönség, akkor a kiállítás utána megy

Ha a Balatonon nyaral a közönség, akkor a kiállítás utána megy 

Hétvégén érkezik a Füred Art Week - tízmilliós műtárgyakat láthat most először a közönség nyáron, a Balaton partján.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.