Budapest olyan szögei és színei mutatkoznak meg innen, amelyek mostanáig rejtve maradtak. A Margitsziget egy eddig senki számára nem látható szögből csodálható meg, míg a Duna grandiózusabban ível a várost átszelve, mint valaha.
Külön signature koktélokat is terveztek a nyitásra
A kilátás mellett a skybar különleges ital- és ételkínálattal várja vendégeit. A White Raven hét, kifejezetten ide tervezett különleges signature koktélját Barta Mátyás bar manager és Schök Norbert közösen alkotta meg. Az itallapon a signature koktélok esetében nem szokványos koktélneveket olvashatunk, hanem tulajdonságokat, a személyiségünket meghatározó szavakat: erő, kitartás, bátorság, hit, akarat, becsület és alázat.
Mit keres a fehér holló a Várban?
A holló 7 faroktollának legendájához kapcsolódó 7 italt egy kéthetes workshop keretében fejlesztették ki, amelynek eredményeképp minden italból egy önálló performansz lett. "A koktélok neveit a holló faroktollaihoz kapcsolódó mondakörből kölcsönöztük, és a nevek nem zsákbamacskák: a koktélok színe, hangulata, tálalása és élménye mind a nevek alátámasztására jött létre. Én nem nagyon hiszek a félmegoldásokban, így addig csiszolgattuk, tologattuk, redukáltuk és emeltük az összetevőket, amíg a teljes koktélsor kerek egésszé nem érett” – mesélte Barta Mátyás az italok megalkotásának menetét.
Valami mást, valami szokatlant
A koktélok mellett a skybar gasztronómiai élményének másik fontos pillére az, amit Maráczi Imre, culinary director és Graur Zoltán, culinary chef a tányérokra varázsol. Összedugtuk a fejünket a csapattal, és a koncepciókat Graur Zoltán culinary chef Kanyó András, executive chef szakmai iránymutatása mellett varázsolta a tányérokra. A White Raven étlapján bárételek találhatóak; igyekeztünk minden egyes fogással valami újat alkotni, amely a Mátyásék által megálmodott elképesztő signature koktélok méltó kísérője lesz.
És hogy mi lebegett előttünk, amikor nekiláttunk? Csak az, ami mindig: olyat csinálni, ami máshol nincs“, mondta Maráczi Imre, akinek utolsó mondatai nem csupán a gasztronómiai élmény alapvetéseit jelentették, hanem a belsőépítészeti megoldásokat is.
Forrás: White Raven / Turizmus Online