Felmérés a gyenesdiási vendégvárók körében

Áprilisban a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület helyzetfelmérést végzett partnerei körében, hogy képet kapjanak arról, kit hogyan érint a kialakult helyzet, ki hogyan látja az idei szezont.

A megkeresés során a felmérést készítő egyesület kérdéseire 89 fő válaszolt. Kiderült, hogy a lemondások a tavaszi, nyár eleji időszakot érintették, a főszezoni foglalásokat jellemzően nem mondták le a vendégek (sok esetben a külföldiek sem), helyette inkább kivárnak. A szállásadók rugalmasak, így sok vendég választja az átfoglalás lehetőségét későbbi, akár 2021. évi időpontra.

A szezonális vendéglátóegységek elhalasztották tavaszi nyitásukat, de már nagyon várják, hogy teljes kapacitással fogadhassák a vendégeket. Többen házhozszállításra, elviteles megoldásra álltak át, illetve a május 4-i nyitást követően már kerthelyiségükbe, teraszaikra is várják a vendégeket.

Az egyesület partnerei jellemzően kiegészítő bevételi forrásként végzik turisztikai tevékenységüket, így reálisan nézve elfogadják, hogy az idei szezon várhatóan gyengébb lesz - és főként mindenképp más lesz, mint a megszokott.

 

Ahogy az ábrából is látszik, a válaszadók 45 százaléka optimista, bízik a nyári szezonban, sőt többen az őszben is. 34 százalékuk nem foglalt állást, ők kivárnak. 14 százalék lemondott az idei szezonról, de ha mégis lesz vendég, akkor örülni fog, 7 százalékuk azonban elkeseredéséről számolt be, mivel számukra a kiesés számottevő, így nehezen élik meg a bizonytalan helyzetet.

 

Forrás: Gyenesdiási Turisztikai Egyesület


Flash Award: lezárult a jelentkezés, már bírálják a pályázatokat

Flash Award: lezárult a jelentkezés, már bírálják a pályázatokat 

Hatvanhárom pályázat érkezett a MaReSz idei versenyére.
Első önálló koncertjét adja Budapesten a skót sztárzenekar

Első önálló koncertjét adja Budapesten a skót sztárzenekar 

Június 11-én először lép fel önálló koncerttel Magyarországon a Biffy Clyro.
Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány

Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány 

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábapordányban is találtak ragadós száj- és körömfájásban fertőzött szarvasmarhát.
Májusban jön a Budapest100

Májusban jön a Budapest100 

Rekordmennyiségű ház- és közösségi kert nyitja meg idén a kapuit.
Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban

Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban 

Izgalmas kalanddal várja a DinoPark KÖKI látogatóit a húsvéti ünnepek alatt.
Kényelmes megoldások kis lakásokba: a sarokkanapé

Kényelmes megoldások kis lakásokba: a sarokkanapé 

Az apró lakásokban gyakran megtapasztalható, hogy a hely kihasználása szinte művészetté válik.
Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok

Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok 

Két hétvége, négy rendezvény: tavaszi pezsgés Esztergomban.
Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba

Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba 

Húsvét a Madame Tussauds Budapestben: programok és új figurák várják a látogatókat.
A szendvicspanelek előnyei és lehetőségei a modern építészetben

A szendvicspanelek előnyei és lehetőségei a modern építészetben 

A modern építkezési gyakorlatokban a szendvicspanel technológia egyre népszerűbbé válik Magyarországon. Bár az Egyesült Államokban és más nyugati országokban már régóta előszeretettel használják ezt az építési metódust, hazánkban még sokan kételyekkel szemlélik. 
Nincs húsvét Tojás-kút nélkül

Nincs húsvét Tojás-kút nélkül 

Húsvét és tavaszi szünet Székesfehérváron.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.