Hosszabbítás a Gastro Design versenyen

Gastro Design néven szervez versenyt a Turizmus Trend/Vendég & Hotel. Az eredeti jelentkezési határidő augusztus 8-án járt le, de a hosszabbítás után még van két hét a pályázatok leadására.

A Turizmus Trend/Vendég & Hotel Magyarország legszebb éttermeit, bárjait, szállodáit, különleges kifőzdéit és szórakozóhelyeit keresi a Gastro Design nevű versenyén, amelynek célja, hogy díjazza az egyedi belsőépítészeti dizájnt, a kreatív vendéglátóipari kommunikációt és márkamegjelenést. 

Hat kategóriában várjuk bármely Magyarországon működő vendéglátóegység (étterem, szálloda, söröző, borozó, bár, pub, kocsma, szórakozóhely, hajó, cukrászda, kávézó, delikátüzlet, streetfood stb.) pályázatát.

Kategóriák

1. Étlap- és itallapdizájn

A vendéglátóhelyeken használt menük vizuális kialakítását díjazzuk, funkció és vizuális megvalósítás egységét keressük.

2. Weboldal és mobiloldal dizájn és felhasználhatóság
A vendéglátóhelyek online megjelenését díjazzuk. A dizájn és funkcionalitás egységét és harmóniáját keressük.

3. Logó és grafikus arculat
A vendéglátóhelyek vizuális megjelenését díjazzuk, a cél a funkció és a megfelelő forma összhangjának megtalálása.

4. Vendéglátóipari kiegészítők
Márkázott tányér- vagy poháralátét, edény, evőeszköz, szalvéta, gyufa stb. A kategóriában a márkainformációkat hordozó kiegészítő elemeket díjazzuk, vizuális szempontból.

5. Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - zárt tér
A  térkialakítást, a funkció és esztétikum, megvilágítás stb. egységét díjazzuk.

6. Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - nyitott tér
A térkialakítást, a funkció és esztétikum egységét díjazzuk.

Az eredetileg meghirdetett augusztus 8-i határidőt két héttel meghosszabbítottuk, így a pályázatokat augusztus 22-én 18 óráig várjuk. 

A zsűri tagjai 
Benesch Ferenc, Ogilvy/Geometry Global, kreatívigazgató
Krémer Julianna, Professional Publishing Hungary, művészeti vezető
László Árpád, Robinson Étterem, tulajdonos
Meződi Alice, Remíz Étterem, tulajdonos
Mészáros Marianna, Danubius Hotels Nyrt., hirdetési és pr-menedzser
Pyka Zsolt, Városi Tájkép Csoport, forma- és tájépítő iparművész
Ráday Dávid, Hello Wood
Szántó Zoltán, Turizmus Trend, főszerkesztő
Vágó Ágnes, Vendég & Hotel, felelős szerkesztő

 

Felhívás az olvasóknak is

A Gastro Design verseny közönségszavazásán a nagyközönség fotóit várjuk kedvenc éttermeikről, kerthelyiségeikről, étlapjaikról, esetleg egyéb ötletes kiegészítőkről. A szavazáshoz nem kell mást tenni csak Instagramon bejelentkezni az adott helyről, feltölteni egy képet  #gastrodesign2014 hashtaggel ellátni.

A közönségszavazás díjazása során a zsűri a legtöbbször hashtaggelt vendéglátóegységet fogja díjazni, viszont csak abban az esetben, ha a verseny hat kategóriájának bármelyikében már adott le nevezést. A szavazók között vouchereket sorsolunk ki. 

Bővebb információk itt >>>


A Forma 1 és Ed Sheeren nagyot dobott a főváros júliusi vendégszámain

A Forma 1 és Ed Sheeren nagyot dobott a főváros júliusi vendégszámain 

Kirobbanó hétvégét hozott a fővárosnak a Forma 1 idei magyarországi futama, amelyre a július 20-i Ed Sheeran koncert is ráerősített.
Visszatér egy régi szenzáció a Debreceni Virágkarneválra

Visszatér egy régi szenzáció a Debreceni Virágkarneválra 

Augusztus 20-án lesz a hagyományos virágkarnevál, de egy egész héten át élvezhetjük a karneváli programokat Debrecenben - a koncertek és fényfestés mellett több év után visszatér az éjszakai felvonulás is.
Mit tehet a pilóta, hogy kevesebbet fogyasszon egy repülőgép?

Mit tehet a pilóta, hogy kevesebbet fogyasszon egy repülőgép? 

150 ezer tonnával csökkentette károsanyag-kibocsátását az Emirates.
Sosem látott számok érkeztek a magyar turizmusról

Sosem látott számok érkeztek a magyar turizmusról 

Az első 200 napban és a vakáció kezdete óta is több vendéget fogadtak a szálláshelyek, mint a tavalyi rekordévben a turisztikai csúcsszervezet adatai szerint.
Óriási siker kapujában egy magyar turisztikai szakember

Óriási siker kapujában egy magyar turisztikai szakember 

Igazából már a jelölés is nagy siker: magyar résztvevő is lesz a Világ Fenntartható Turisztikai Díjátadón Belize-ben.
Jön az utánpótlás: így alakultak a jelentkezések és a ponthatárok a turisztikai szakokon

Jön az utánpótlás: így alakultak a jelentkezések és a ponthatárok a turisztikai szakokon 

Közzétették a felsőoktatási ponthatárokat - megnéztük, hogyan alakultak idén a jelentkezések a turisztikai területen induló képzésekre és hogy milyen pontszámokkal lehetett bejutni az egyes egyetemekre.
Látványos világbajnokság a Balatonon

Látványos világbajnokság a Balatonon 

A szörfözés is segíthet igazán négy évszakossá tenni a magyar tengert.
Szombaton Strandok éjszakája

Szombaton Strandok éjszakája 

És az előrejelzések alapján úgy tűnik, az időjárás is tökéletes lesz hozzá.
Street art művész különleges akciója ebben a bevásárlóközpontban

Street art művész különleges akciója ebben a bevásárlóközpontban 

Művészettel és fontos társadalmi üzenetekkel tölti meg folyosóit nyáron Budapest egyik legnagyobb bevásárlóközpontja.
Ha a Balatonon nyaral a közönség, akkor a kiállítás utána megy

Ha a Balatonon nyaral a közönség, akkor a kiállítás utána megy 

Hétvégén érkezik a Füred Art Week - tízmilliós műtárgyakat láthat most először a közönség nyáron, a Balaton partján.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.