Hosszabbítás a Gastro Design versenyen

Gastro Design néven szervez versenyt a Turizmus Trend/Vendég & Hotel. Az eredeti jelentkezési határidő augusztus 8-án járt le, de a hosszabbítás után még van két hét a pályázatok leadására.

A Turizmus Trend/Vendég & Hotel Magyarország legszebb éttermeit, bárjait, szállodáit, különleges kifőzdéit és szórakozóhelyeit keresi a Gastro Design nevű versenyén, amelynek célja, hogy díjazza az egyedi belsőépítészeti dizájnt, a kreatív vendéglátóipari kommunikációt és márkamegjelenést. 

Hat kategóriában várjuk bármely Magyarországon működő vendéglátóegység (étterem, szálloda, söröző, borozó, bár, pub, kocsma, szórakozóhely, hajó, cukrászda, kávézó, delikátüzlet, streetfood stb.) pályázatát.

Kategóriák

1. Étlap- és itallapdizájn

A vendéglátóhelyeken használt menük vizuális kialakítását díjazzuk, funkció és vizuális megvalósítás egységét keressük.

2. Weboldal és mobiloldal dizájn és felhasználhatóság
A vendéglátóhelyek online megjelenését díjazzuk. A dizájn és funkcionalitás egységét és harmóniáját keressük.

3. Logó és grafikus arculat
A vendéglátóhelyek vizuális megjelenését díjazzuk, a cél a funkció és a megfelelő forma összhangjának megtalálása.

4. Vendéglátóipari kiegészítők
Márkázott tányér- vagy poháralátét, edény, evőeszköz, szalvéta, gyufa stb. A kategóriában a márkainformációkat hordozó kiegészítő elemeket díjazzuk, vizuális szempontból.

5. Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - zárt tér
A  térkialakítást, a funkció és esztétikum, megvilágítás stb. egységét díjazzuk.

6. Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - nyitott tér
A térkialakítást, a funkció és esztétikum egységét díjazzuk.

Az eredetileg meghirdetett augusztus 8-i határidőt két héttel meghosszabbítottuk, így a pályázatokat augusztus 22-én 18 óráig várjuk. 

A zsűri tagjai 
Benesch Ferenc, Ogilvy/Geometry Global, kreatívigazgató
Krémer Julianna, Professional Publishing Hungary, művészeti vezető
László Árpád, Robinson Étterem, tulajdonos
Meződi Alice, Remíz Étterem, tulajdonos
Mészáros Marianna, Danubius Hotels Nyrt., hirdetési és pr-menedzser
Pyka Zsolt, Városi Tájkép Csoport, forma- és tájépítő iparművész
Ráday Dávid, Hello Wood
Szántó Zoltán, Turizmus Trend, főszerkesztő
Vágó Ágnes, Vendég & Hotel, felelős szerkesztő

 

Felhívás az olvasóknak is

A Gastro Design verseny közönségszavazásán a nagyközönség fotóit várjuk kedvenc éttermeikről, kerthelyiségeikről, étlapjaikról, esetleg egyéb ötletes kiegészítőkről. A szavazáshoz nem kell mást tenni csak Instagramon bejelentkezni az adott helyről, feltölteni egy képet  #gastrodesign2014 hashtaggel ellátni.

A közönségszavazás díjazása során a zsűri a legtöbbször hashtaggelt vendéglátóegységet fogja díjazni, viszont csak abban az esetben, ha a verseny hat kategóriájának bármelyikében már adott le nevezést. A szavazók között vouchereket sorsolunk ki. 

Bővebb információk itt >>>


Turizmusban a kulcs: az utazó fejével kell gondolkodni!

Turizmusban a kulcs: az utazó fejével kell gondolkodni! 

Egy friss kutatás eredményeiről számolt be Sulyok Judit, a Pannon Egyetem Turizmus Intézeti Tanszékének tudományos munkatársa a Veszprémben tartott Balaton Konferencián, május 2-án.
Titkokat őriznek az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái

Titkokat őriznek az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái 

Az Évgyűrűkben őrzött történetek – Magyarország fáinak titkos meséi című fotókiállítást május 4-én nyitják meg Badacsonyörsön.
Siófokról indul a Tour de Hongrie legizgalmasabb befutó szakasza

Siófokról indul a Tour de Hongrie legizgalmasabb befutó szakasza 

Május 12-én igazi világsztárokkal is találkozhatunk!
Kedvezmények a főváros hivatalos applikációjának születésnapján

Kedvezmények a főváros hivatalos applikációjának születésnapján 

Május 1-jén ünnepelte az ÉnBudapestem applikációja az első születésnapját.
Szibériai tokhalak a Balatonban?

Szibériai tokhalak a Balatonban? 

A Balatonban megjelenő lénai tokok minden bizonnyal a vízgyűjtőn létesült halgazdálkodási létesítményekből szökhettek meg.
Nagy Márton Hévízen: a gyógyturizmusé, az egészségturizmusé a jövő

Nagy Márton Hévízen: a gyógyturizmusé, az egészségturizmusé a jövő 

Nemzetgazdasági miniszter: a nyugati világ elöregszik, nő az idősek aránya, ebből adódóan sokkal nagyobb lesz a kereslet az egészségturizmusra.
Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon

Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon 

Harmincöt budapesti tanuló állhatott dobogóra a Szakma Sztár Fesztiválon.
Ez az első magyar AI alapú éttermi asszisztens

Ez az első magyar AI alapú éttermi asszisztens 

Már több mint húsz étterem használja.
ESG jelentés az OPUS GLOBAL Nyrt.-től

ESG jelentés az OPUS GLOBAL Nyrt.-től 

Az előremutató jelentésben a jó gyakorlatok mellett a lehetőségeket is feltárták, mellyel megjelölték a cégcsoport fenntarthatósági tevékenységének irányait is.
Rekordok dőlhetnek meg az idei Ultrabalatonon

Rekordok dőlhetnek meg az idei Ultrabalatonon 

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.