Indul Magyarország egyetlen, nemzetközi szintű vendéglátó- és szállodaipari design-versenye

Kiadónk, a Klasszis Csoporton belül működő Turizmus Online szakmai portál idén is meghirdeti a hazai teljes Horeca-ágazatot felölelő, a kisebb-nagyobb hazai szállodásokat, vendéglátóhelyeket, külső- és belsőépítészeti tervezőket megszólító Klasszis TopDesign 2024 elnevezésű szakmai versenyét, amely a hazai vendégváró szakma legátfogóbb, legszélesebb spektrumú, rangos nemzetközi zsűrit felvonultató megmérettetése.

Mint minden évben, idén is kiemeltünk két olyan kategóriát, amelyet fokozott figyelemmel bírál a zsűri. A vendéglátóhelyek esetén olyan egységek jelentkezését várjuk, amelynél elmondható, hogy a „Cool-tour” része az adott hely, vagyis nem hiányozhat a turisták „bakancslistájáról” a közösségi médiában szerzett magas minőségű ajánlások alapján, de ugyanúgy közkedvelt a helyi lakosok körében is. Egyéni adottságuk, megjelenésük, kulturális küldetésük vonzzák a vendégeket.

A szállodák közül pedig idén kiemelten várjuk olyan pályázatok érkezését, ahol az adott hely valamilyen történetet mesél el: akár valós történelmi háttér, akár egy kitalált sztori kapcsolódik az adott szálláshelyhez, annak környezetéhez, ez inspirálta a tervezést és a megjelenést.

A két fő kategória mellett idén a rangos, nemzetközi és hazai szaktekintélyeket felvonultató, sztárépítészből, belsőépítészekből, szállodai topvezetőkből, Michelin-csillagos éttermet vezető séfből, lakberendező szakemberekből és a szakmédia képviselőiből álló zsűri úgy döntött, olyan új kategóriákat hirdet meg az immár meghatározó branddé váló idei szakmai verseny során, amelyre az elmúlt években még nem volt példa. Ilyen például mind gasztro-területről, mind a szállodai oldalról a mai világ egyik legfontosabb üzenetét jelentő fenntartható módon tevékenykedők megszólítása, illetve céges rendezvényhelyszínek designmegoldásaira is kíváncsiak idén a bírálók. Még egy új terület van, amely a vendégvárásnak egyik szintén látványos eszköze, hiszen nap mint nap találkozik vele a vendég: ez pedig a formaruhák világa, amely kategóriát szintén bevonták újdonságként idén a szervezők és a zsűri tagjai.

A zsűriben idén kiemelt szerepet szánunk annak, hogy a nemzetközi zsűritagok fokozott jelenlétével még rangosabbá tegyük a viadalt. Idén zsűrink tagjai közt köszönthetjük Rodrigo Tellez Acosta világhírű sztárdesignert, a Lissoni & Partners vezető belsőépítészét, akinek díjazott munkái – irodák, szállodák, üdülőhelyek, bemutatótermek - Európától kezdve Ázsián és a Közel-Keleten át sokhelyütt megtalálhatók.

Végül arról, hogy a rangos, mindig exkluzív helyszínen és különleges módon megvalósuló díjátadó idén sem maradhat el. Igazi meglepetés lesz az a varázsos helyszín, ahová a pályázóinkat várjuk november végén, hogy közülük a pódiumra szólítsuk a díjazottakat, akiknek a rangos díj átvétele alkalmával a méltó módon történő megünneplése egy közös, látványos parti keretében idén sem maradhat el.

A Klasszis TopDesign 2024 verseny minden meghirdetett kategóriája valamint minden tudnivaló megtalálható a hivatalos weboldalon, a klasszis.hu címen.

A versenyre 2024. szeptember 15-ig lehet jelentkezni, a pályázatok leadási határideje október 7. 

Jelentkezzen most! >> 

Ha kíváncsi rá, kik nyerték az egyes kategóriákat 2023-ban, és milyen volt a tavalyi díjátadó gála az ötcsillagos Dorothea Hotelben, nézze meg a Klasszis TopDesign 2023 weboldalát!


A Weight kapta az 56. Kékszalag KPMG Fair Play Díját

A Weight kapta az 56. Kékszalag KPMG Fair Play Díját 

Véget ért az 56. Kékszalag vitorlás verseny, és a programsorozat zárásaként átadták a KPMG Fair Play Díjat is.
Ezek a legkedveltebb balatoni nyaralóhelyek a magyarok körében

Ezek a legkedveltebb balatoni nyaralóhelyek a magyarok körében 

A Balaton térségét választók körében az apartmanfoglalások voltak a legnépszerűbbek.
Egy közel 800 éves műemlék mostantól teljes szépségében látható

Egy közel 800 éves műemlék mostantól teljes szépségében látható 

A harmadik romemlék fejújításánál tart a Market Építő Zrt. CSR programja.
Reptéri feketeleves ellen: napi egy kávé árából utasbiztosítás

Reptéri feketeleves ellen: napi egy kávé árából utasbiztosítás 

A repülő járatok mindennapossá váló sok órás késései, az ebből következő kiadások és további bajok láttán olyanok is elgondolkoznak a külföldi utazásuk biztosításán, akik eddig ezzel nem foglalkoztak.
Hatszáz nevezést vártak, végül ötszáztízen indultak a Kék Szalagon - idén nincs csúcsdöntés

Hatszáz nevezést vártak, végül ötszáztízen indultak a Kék Szalagon - idén nincs csúcsdöntés 

FRISSÍTVE A rohanógépek elől vágtattak délidőben, a tavalyi győztes Fifty-Fifty azonban jóval az élmezőny mögött haladt. Időközben azonban változott a helyzet - alaposan beleszólt a verseny alakulásába az időjárás. És igencsak váratlan végeredmény született!
Ne induljon szombaton Balaton-átúszásra!

Ne induljon szombaton Balaton-átúszásra! 

A szervezők ugyanis a szombatra szervezett programot a következő napra, július 21--re, vasárnapra tették át.
Bor és jazz a debreceni Nagyerdőben

Bor és jazz a debreceni Nagyerdőben 

Idén augusztus 8-11. között várják a borbarátokat és jazzkedvelőket a Nagyerdőre, ahol a Békás-tó partján a fesztivált a zöld természet ölén rendezik. Világsztár is érkezik a rendezvényre.
Így változott a Balaton az elmúlt háromszáz év alatt

Így változott a Balaton az elmúlt háromszáz év alatt 

Többszáz éves katonai térképek és a legfrissebb műholdfotók rajzolják ki, mit tettünk a Balatonnal 300 év alatt.
Speciális intézkedésekkel óvják a denevéreket a veszprémi várnegyedben

Speciális intézkedésekkel óvják a denevéreket a veszprémi várnegyedben 

Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében.
Ötven kékvillogós járműcsoda költözik szombaton az Aeroparkba

Ötven kékvillogós járműcsoda költözik szombaton az Aeroparkba 

A járműbemutatók mellett számtalan interaktív eseménnyel és toborzóponttal készülnek a szervezők.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.