Mindig percrekészen

A legfrissebb Mice Itiner lapszámunk elkészüléséhez a hazai rendezvényszervezés két megkerülhetetlen alakjával is beszélgettünk. Ami a lapból kimaradt, azt itt olvashatják, a többiért pedig itt tudnak előfizetni!

Ganczer Gábor és Rókusfalvy Gábor neve valószínűleg egy rendezvényiparban tevékenykedőnek sem cseng ismeretlenül. A Hungexpo vezérigazgatója és a Roxer Kommunikációs Kft.egyik tulajdonosa a Pont Itt legújabb számában szakmai érdekességek mellett személyes érdekességeket is megosztanak az olvasókkal. Az alábbiakban pedig a rendezvény trendekről, a szervezés sikerességéről és a fejlődési lehetőségekről olvashatnak. 

Mik a legújabb rendezvény trendek és igények?

GG: A digitalizáció nagyon átalakítja a rendezvénypiacot is - fontos a digitális tartalomszolgáltatás, az, ahogy az információ átjön. A különböző rendezvény applikációk, és a rendezvényeket támogató digitális eszközök ma már nélkülözhetetlenek. Technológiailag pedig jobbat kell csinálnunk, mint a környező országok és erre az épülő kongresszusi központunk felszereltsége a legmodernebb technikával alkalmassá is tesz bennünket.

A kongresszusoknál is egyre jelentősebb szerepe van a tudományos tartalmon túl a CSR aktivitásoknak, illetve a rendezvény hagyatékának a helyszínül választott város számára. Az idén nálunk rendezett 9000 fős ERA -EDTA vesetudományi orvoskongresszus egyik jelentős programja volt az a jótékonysági futás, amelynek teljes bevételét a hazai Vesebetegekért Alapítvány számára utalták át.

RG: A digitalizáció mindenhova odaért, a rendezvényeknél is kikerülhetetlen. Mi magunk saját digitális csapatot tartunk fenn, a feladatuk elsősorban a tartalomgyártás – a beharangozástól kezdve, a meghívón át, a program frissítése. Nem a naprakész szó itt a megfelelő, hanem a percrekész. Fontos, hogy azonnali frissítések legyenek elérhetőek legyenek rendezvényen résztvevő vendég számára a telefonján. Ez lehet applikáció, vagy egyéb digitális megoldás. Ezen kívül a gasztronómia és a fenntarthatóság legújabb trendjei megjelennek a rendezvényeken is.

Ön mitől értékel sikeresnek egy rendezvényt?

GG: Kiállításoknál a siker mércéje, hogy egy adott iparág szereplői közül minél többen megjelenjenek kiállítóként, évről-évre. A partnerek visszajelzései alapján tudom megítélni, hogy egy rendezvény sikeres volt-e, vagy nem. Például, ha visszatér az ügyfelünk, az egy igen jó visszajelzés. De minden rendezvényünk esetében mérjük a látogatói és kiállítói elégedettséget, a kollégákkal kiértékelünk és levonjuk a tanulságokat, hogy a jövőben még sikeresebbé tegyünk egy- egy rendezvényt. És természetesen az is a siker fokmérője, hogy mennyire volt jövedelmező a rendezvény.

RG: Vállalkozóként fontos, hogy egy win-win helyzet legyen az egész: a megrendelő is elégedett legyen, és számunkra is járjon üzleti profittal. Az abban a pillanatban, hogy aláírtuk a szerződést, ez utóbbi garantált. A legfontosabb, hogy a megrendelő, a partner sikeresnek értékelje, elérje a briefben meghatározott célokat. Úgy érezze, hogy megfelelő partnert választott.

Ön mit tud tenni azért, hogy fejlődhessen még ebben a szakmában?

GG: Külföldi tapasztalatokkal, külföldi best practice-ek megismerésével sok időt meg lehet spórolni, jobb, mintha mi találnánk ki újra a meleg vizet. Ez sok pénzt és időt elvisz, de megéri. Járok szakmai konferenciákra, és az anyacégünk képzéseire is, emellett az itt töltött elmúlt 10 évben szinte mindenkivel beszélgettem a rendezvényszakma és az egyes iparágak legfontosabb szereplői közül. Talán ez a leginspirálóbb a szakmai fejlődés tekintetében.

RG: Sok rendezvényt látogatok, nyilván nem csak a saját eseményeket, hanem a mások által szervezetteket is. Igyekszem minél több külföldi rendezvényen is részt venni. Ilyenkor mindig összehasonlítja az ember a saját gondolatait, rendezvényeit a kint látottakkal, és szerintem a magyar rendezvényiparnak nincs szégyenkezni valója. A mi szakmánk kicsit olvasztótégely: rengeteg kulturális hatás befolyásol minket egy-egy ötletnél vagy koncepciónál, dekorációnál, színpadképnél. Egy egyszerű színházlátogatás vagy szórakoztató esemény tud inspirálni.


Nyíregyháza és Hidvégardó – egyvalami közös bennük

Nyíregyháza és Hidvégardó – egyvalami közös bennük 

Megvannak a Virágos Magyarország verseny idei győztesei.
MUISZ tájékoztatás a módosított kormányrendeletről

MUISZ tájékoztatás a módosított kormányrendeletről 

Módosult a 472/2017. (XII.28.) Korm. rendelet, ami a következő kötelezettségeket rója az utazási vállalkozásokra:
Sokszínű világzenei fesztivál Budapesten

Sokszínű világzenei fesztivál Budapesten 

A főváros legnagyobb világzenei fesztiválját, a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmot ismét megrendezik.
Megvan, melyik lett az év fája

Megvan, melyik lett az év fája 

Az idei jelöltek a kecskefűz, a korai juhar és a rezgő nyár voltak.
A videóművészet Rembrandtja Magyarországon

A videóművészet Rembrandtja Magyarországon 

Magyarországon első alkalommal nyílik a kortárs videóművészet világhírű alkotójának, Bill Violának önálló kiállítása.
Klasszis TopDesign 2024: a zsűri már döntött, de a közönség még szavazhat!

Klasszis TopDesign 2024: a zsűri már döntött, de a közönség még szavazhat!  

Lehet, hogy az Ön szavazata dönti el, melyik szálloda vagy vendéglátóegység kapja a rangos közönségdíjat az idei döntőbe került pályázók közül.
Leleplezték Munkácsy Mihály eddig ismeretlen művét

Leleplezték Munkácsy Mihály eddig ismeretlen művét 

Ausztráliából hozta haza a Virág Judit Galéria, a Madame Tussauds Budapestben mutatták be a csodálatos portrét.
Máté Bence az év madárfotósa

Máté Bence az év madárfotósa 

A második fordulóba került képek összesen 170 különböző madárfajt örökítettek meg.
Ezek lettek az Év kutyabarát helyei 2024-ben

Ezek lettek az Év kutyabarát helyei 2024-ben 

Idén már 11. alkalommal került megrendezésre az Év kutyabarát helye kampány a Kutyabarát.hu szervezésében, ismét hatalmas érdeklődés övezte a kutyabarát szállások, vendéglátóhelyek és munkahelyek megmérettetését.
Ha faültetés, akkor segítenek a szajkók

Ha faültetés, akkor segítenek a szajkók 

Szajkók segítenek a faültetésben Pesterzsébeten és Veresegyház határában.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.