Bejelentés nélkül is fizet az Erste, ha késve száll fel a repülő

Több fintech megoldás után ezúttal egy insurtech szolgáltatással teszi egyszerűbbé a pénzügyek intézését az Erste. A pénzintézet repülőjárat-késésbiztosításával az ügyfelek 16 ezer forint szabadon felhasználható kompenzációt kapnak azonnal, ha a gépük 60 percnél többet késik.

Az Erste ügyfelei mostantól akkor is biztosra mehetnek, ha késik a repülőjük. A pénzintézet legújabb szolgáltatása, a repülőjárat-késésbiztosítás 16 ezer forintot fizet, ha a gépünk a tervezettnél több mint 60 perccel később indul. A késést nem kell bejelenteni, nincs szükség a légitársaságoktól körülményesen beszerezhető igazolásokra, az ügyintézés és a szabadon felhasználható kompenzáció kifizetése teljesen automatikus, a pénz azonnal a számlánkon van.

„Az Erste egyre inkább személyre szabja és emberközelivé teszi szolgáltatásait. Hiszünk benne, hogy a legújabb digitalizációs megoldásokkal hozzá tudunk járulni ügyfeleink pénzügyi egészségének megőrzéséhez. Amellett, hogy a napi pénzügyek intézése még egyszerűbbé válik, olyan kiegészítő szolgáltatásokkal bővítjük palettánkat, melyek az ügyfelek számára valódi értéket teremtenek. Az Erste így a fintech és insurtech megoldások újszerűségét a hagyományos bankolás megbízhatóságával kombinálja”

– mondta el Bek-Balla László, az Erste Digitális és Contact Center vezetője.

Az európai légi közlekedés biztonságáért felelős Eurocontrol adatai alapján a légitársaságok nehezen veszik fel újra a koronavírus-járvány előtti tempót. A statisztikák szerint az európai légtérben közlekedő járatok 2023-ban gyakrabban és összességében többet késtek, mint 2019-ben. A csúcsidőszakot jelentő július-augusztusban például minden harmadik gép a tervezettnél később indult. Az adatokból kiderül: a pontatlanul közlekedő repülők átlagosan több mint egy óra késéssel szálltak fel.

Így lehet megkötni a biztosítást

Az Erste legújabb szolgáltatását, a repülőjárat-késésbiztosítást a bank digitális platformján, George-on keresztül lehet megkötni, a járat indulása előtt legkorábban 180, legkésőbb hét nappal, az adott járatra érvényes repülőjegy birtokában. Biztosítást azok az Erste ügyfelek köthetnek, akik lakossági forintszámlát vezetnek a banknál, ugyanakkor egy szerződő maga mellett akár további három útitársára is köthet biztosítást, így a család vagy a baráti társaság minden, együtt utazó tagja után (négy főig) jár a fejenként 16 ezer forint az egy órát meghaladó járatkésések esetében. A biztosítás díja utasonként és alkalmanként 1990 forint.

A repülőjárat-késésbiztosítást az Erste partnereként a Companjon Insurance DAC biztosítja. A FinTech Global top100 insurtech listájára három egymást követő évben (2021-2023) felkerülő Companjon egy biztosítási technológiával (insurtech) foglalkozó cég, amely automatizált biztosítási termékeket fejleszt. A kárfeldolgozásnál, a követelések jóváhagyása során, illetve a kifizetésnél nincs emberi beavatkozás, a biztosítási összeg közvetlenül az ügyfél számlájára érkezik.

Az Erste a repülőjárat-késésbiztosítással rövid idő alatt már a harmadik olyan szolgáltatással jelentkezik, amellyel a fintech cégekkel és neobankokkal is felveszi a versenyt.

A lakossági ügyfelek 2023 júliusa óta élhetnek a gyors, egyszerű, azonnali áras devizaváltás lehetőségével. Akár havi egymillió forintot válthatnak a bankközi devizapiaci árfolyamon alapuló, vagyis kiemelt árfolyamon, a bank pedig a keretösszegig nem számít fel semmilyen díjat, jutalékot, kezelési költséget. Nincs szükség külön bankkártyára: a meglévő kártyát a George Weben vagy a George Appon bármikor, bármennyiszer át lehet kapcsolni attól függően, milyen devizában szeretnénk fizetni. Tavaly októberben pedig elindult a Rögtön Kölcsön, az Erste saját gyorskölcsöne. A bank informatikai rendszere által hitelképesnek minősített ügyfelek néhány másodperc alatt juthatnak akár 450 ezer forint szabadon felhasználható hitelhez. A Rögtön Kölcsönhöz nem kell adatokat megadni, és nincs szükség jövedelemigazolásra. Az ügyfelek a bank digitális platformján, George-on keresztül pár kattintással, akár a mobiljukkal juthatnak hozzá a hitelhez.

 A biztosítási összeg közvetlenül az ügyfél számlájára érkezik
A biztosítási összeg közvetlenül az ügyfél számlájára érkezik
Fotó: unsplash.com

A most bevezetett új fejlesztés partnerét az Erste a második BankSpiration versenyén választotta ki

Az eseményen a bank kifejezetten új fintech és insurtech megoldásokat keresett, amelyekkel bővítheti és jobbá teheti szolgáltatásait. A megmérettetésen közel 700 cég vett részt, amelyekből az első szűrőn több mint kétszáz jutott tovább, négy kontinens 34 országából. A Companjon Insurance DAC az egyike volt azon négy, győztes társaságnak, amely bemutatkozhatott a BankSpiration 2023. februári zárókonferenciáján. Az Erste idén elindította harmadik BankSpiration rendezvényét, amelyen újabb szolgáltatók mutathatják be megoldásaikat.


Az utazási irodások már készülnek nagyszabású őszi rendezvényükre

Az utazási irodások már készülnek nagyszabású őszi rendezvényükre 

A MUISZ a következő időpontban nagyszabású programot szervez 50. születésnapja alkalmából.
Tengeri kaland Budapest legnagyobb homokozójában

Tengeri kaland Budapest legnagyobb homokozójában  

Gyereknapi programok a Városháza pop-up parkban!
Gördeszka-kiállítás Pécsett

Gördeszka-kiállítás Pécsett 

Dizájnolt deszkák, underground relikviák, magazinok és plakátok a ’60-es évekből – minden, ami a gördeszka-kultúrához tartozik.
Egy éves a Madame Tussauds Budapest

Egy éves a Madame Tussauds Budapest 

A meglepetések sora nem ér véget: a Madame Tussauds Budapest hamarosan újabb sztárok érkezését jelenti be, nemsokára két állandó figurával 54-re bővül a hírességek névsora.
Erste pénzügyi pontok mostantól hatvan Tescóban

Erste pénzügyi pontok mostantól hatvan Tescóban 

Együttműködési megállapodást kötött a Tesco és az Erste.
Itt a vidéki vállalkozások díjazottjainak névsora

Itt a vidéki vállalkozások díjazottjainak névsora 

Az est során 1.751.000 Ft gyűlt össze az alapítvány javára, mely során igazgyöngyös gyerekek által festett öt festmény is kalapács alá került.
Ilyen még nem volt: kultúrbuli a Millennium Házában

Ilyen még nem volt: kultúrbuli a Millennium Házában 

A fergeteges zene mellett lendületes, informatív és izgalmas tárlatvezetések is várnak ránk, hiszen ez az utolsó este, amikor ebben a formában.
Egyedülálló kortárs kiállítás Köveskálon

Egyedülálló kortárs kiállítás Köveskálon 

Kihirdették a 4. Káli Art-Park szobrászati pályázatának eredményét.
Fiatal kortárs művész festményei az Oktogonon

Fiatal kortárs művész festményei az Oktogonon 

„Éld át az ismeretlent” hirdetik a kiállítás plakátjai és molinói városszerte.
Új kiállítás Balatonfüreden

Új kiállítás Balatonfüreden 

A reformkorba repít vissza a balatonfüredi látógatóközpont.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.