Megnyílt a főváros egyik legkülönlegesebb közösségi tere

1800 négyzetméter, 34 féle növény, 26 fok, megszámlálhatatlan funkció. A Király utcában végre megnyílt a Twentysix, ahol jógázhatunk, reggelizhetünk, beszaladhatunk kenyérért, koccinthatunk munka után, vacsorázhatunk a barátokkal és akár workshopot is tarthatunk induló startupunknak.

Újhullámos, meglehetősen kozmopolita tér ez, és ugyan láttunk már hasonlót, van pár dolog, amitől mégis egyedülállónak gondoljuk. Annyi hely aposztrofálja magát “dzsungelnek” három szomorú könnyezőpálma és két anyósnyelv miatt… de valódi őserdős fílinget még kevesen hoztak a fővárosba. Számunkra a Twentysix legfontosabb ismérve az, hogy sosem látott mennyiségű és minőségű növénnyel teremtettek természetközeli hangulatot a bulinegyed kellős közepén. Tudjuk jól, hogy még egy komorabb lakást is hamar otthonossá változtatnak a zöldek, a Komplex névre hallgató ház azonban önmagában, már az átalakítás előtt is elég mutatós volt. A fedett belső udvar elrendezése, tekintélyt parancsoló óriási csillárja eleve megjegyezhetővé tették, aki viszont már járt ott, és most újra betér, biztosan elámul majd a telepített flórától. Valóságos botanikuskertet kapott a belváros!

A hivatalos sajtómegnyitón körbevezettek minket a helyen, és egyúttal be is mutatták a koncepció minden elemét. Elsőként a shopot fedeztük fel, ami már önmagában megnyerő: válogatott dán dizájntermékek sorakoznak a polcokon a mesés plédektől a különlegesen ízléses kerámiákig. Az üzlet a dizájntermékek, lakberendezési apróságok mellett csemegeüzletként is funkcionál. Ezenbelül a gurmévonalat képviselik, vagyis nem éppen piros aranyat és vegetát kínálnak, hanem szuper pékárukat, kimérve kapható antipastikat, sajtokat, felvágottakat, borokat.

Ugyanitt kap helyet a kávézó/reggeliző, ahol stílszerűen olyan tányérokból és csészékből fogyaszhatunk, amilyeneket ők is árusítanak. Szendvicsek, müzlitálak, smoothie-k és a többi bevett reggeli fogás közül válogathatunk. A pálmák alatt megterített asztaloknál letisztult, tápláló mediterrán fogásokra számítsunk. A mediterránt pedig tág értelemben kell vizsgálni: ugyanúgy előkerülnek spanyol és olasz jellegű ételek, mint izraeli fogások. Mezzék, saláták, húsközpontú ételek váltják egymást. Igazi megosztós, együtt fogyasztós ételek ezek, nem túlkomplikálva, reformálva és fűszerezve, inkább háziasan prezentálva.

Egy lakásstúdiót is találunk a Twentysixben, ami különféle társasági eseményeknek, workshopoknak, közös főzéseknek, és saját rendezvényeket, ötleteket is oda lehet vinni. Az édenkertből nyíló utolsó tér egy hangszigetelt jógastúdió.

 

Forrás: Roadster


Indul a Muslinca Bringakör

Indul a Muslinca Bringakör 

A Muslinca Bringakör egy ingyenes, játékos, felfedező jellegű kerékpáros kihívás.
 Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén

Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén 

Siófok a legnépszerűbb pünkösdi úti cél belföldön az egyik szállásfoglaló portál friss foglalási adatai szerint a közelgő hosszú hétvégén.
Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen

Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen 

Az országos környezetszépítő verseny legnépszerűbb kategóriái 2025-ben az Év főtere és az Év fasora.
 Nyugdíjasok megpróbálják beállítani Phileas Fogg rekordját

Nyugdíjasok megpróbálják beállítani Phileas Fogg rekordját 

Negyven nap, majdnem 30.000 kilométer, 3274 gyalogló.
Kulturális randevú Göcsejben

Kulturális randevú Göcsejben 

Az eseménysorozat a göcseji dombok között idén 22 településen több mint 60 programot és közel 100 élményt kínál a „fenntartható lassúság” jegyében.
Indul a nyári szezon a Tisza-tó fővárosában

Indul a nyári szezon a Tisza-tó fővárosában 

Ezen a nyáron is rengeteg kalanddal és élménnyel vár Tiszafüred.
Megvan az Év kerékpárútja

Megvan az Év kerékpárútja  

Az Év kerékpárútja címet hatodik éve dönti el szavazással a nagyközönség, idén a Murakeresztúr kör nyerte el a címet 2938 szavazattal.
Nosztalgiagőzös és galambröptetés Fehérváron

Nosztalgiagőzös és galambröptetés Fehérváron 

A pünkösdi hétvégén tovább pezseg a székesfehérvári kulturális élet.
Felgyorsult a Balaton vizének melegedése

Felgyorsult a Balaton vizének melegedése 

A klímaváltozás nemcsak a vízmelegedést hozta el.
Zárva marad a hévízi tófürdő központi épülete

Zárva marad a hévízi tófürdő központi épülete 

Szigetfürdőt terveznek a látogatóknak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.