Szeptember 7-én, hétfőn összeült a szakmai zsűri, hogy értékelje a második alkalommal megrendezett Gastro Design pályázatra beadott pályaműveket.
A Gastro Design versenyt meghirdető Turizmus Trend / Vendég & Hotel szaklap célja a versenykiírással az volt, hogy megtalálja a legjobb egyedi belsőépítészeti dizájnt, kreatív vendéglátó-ipari kommunikációt és márkamegjelenést.
Reklámpiaci és vendéglátó-ipari szakemberekből álló, kilenctagú szakértő zsűri bírálta el a pályázatokat, elsőkörben zárt rendszerű online zsűrizésen, szeptember 7-én pedig a személyes zsűrizésre is sor került. A zsűri a beérkezett pályaművek túlnyomó többségét színvonalasnak, igényesnek minősítette, így nem véletlen, hogy a döntőbe jutott versenyművek listáján 36 pályázat szerepel. Idén is lesz közönségszavazás, amelyen a szakértő zsűi által javasolt vendéglátóhelyek fognak megmérettetni a Turizmus Online oldalán. A részletekkel hamarosan jelentkezünk.
A döntőbe került pályázók mindegyike elismerő oklevélben részesül, és közülük kerülnek majd ki a díjazottak is. A végeredményt szeptember 22-én ünnepélyes díjátadón hozzuk nyilvánosságra.A díjátadó részleteivel hamarosan jelentkezünk.
Összesen 6 kategóriában várták a szervezők a nevezéseket, több esetben szétválasztva a kisebb és nagyobb kapacitású vendéglátóhelyeket.
A zsűri tagjai:
- Bakody Katalin, JAB Csoport, igazgató
- Benesch Ferenc, Ogilvy/Geometry Global, kreatívigazgató
- Csapody Balázs, Kistücsök Étterem
- Kovács László, Magyar Vendéglátók Ipartestülete, elnök
- Krémer Julianna, Professional Publishing Hungary, művészeti vezető
- Mesterházy Dorka, Mazel Tov
- Meződi Alice, Remíz Étterem, tulajdonos
- Papp Regina, We Love Budapest, főszerkesztő
- Segal Viktor, gasztronómiai tanácsadó
- Szántó Zoltán, Turizmus Trend, főszerkesztő
- Vágó Ágnes, Vendég és Hotel, felelős szerkesztő
Íme a Gastro Design 2015 döntősei:
Logó és grafikus arculat - 40 fő alatt
Faszaládé grafikus arculat
Chez Dodo Artisan Macaron and Café arculata
Logó és grafikus arculat - 40 fő felett
A Matrjoska Bisztró grafikus arculata
Extra logó és grafikus arculat
A Raqpart grafikus arculata
Mazel Tov arculat
Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében
Weboldal és mobiloldal design és felhasználhatóság - 40 fő felett
Mazel Tov weboldal
A Matrjoska bisztró weblapja
Extra weboldal
Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében
Szamos Egyedi Válogatás
Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - zárt tér 40 fő alatt
Chez Dodo Artisan Macaron and Café belsőépítészeti megoldásai
Vinotéka Etyek Öreghegyén
Funky Pho belsőépítészet
Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - zárt tér 40 fő felett
Extra vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet
A KOLLÁZS - Brasserie & Bar enteriőrje
Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében
Corinthia Hotel Budapest
Gasztronómia és Design egy húron pendül - Ária Hotel
Mala Garden
A Gundel Palota falai között
Buddha-Bar Budapest - Restaurant, Bar, Lounge
KAJAHU #FoodTogether
A Matrjoska bisztró enteriőrje
Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - nyitott tér 40 fő felett
Gasztronómia és Design egy húron pendül - Ária Hotel
Gasztronómia és Design egy húron pendül - Émile
Mala Garden
Raqpart
Étlap- és itallapdesign - 40 fő alatt
Étlap- és itallapdesign - TUK TUK BAR
Bonne Chance Étterem
Étlap- és itallapdesign - 40 fő felett
A KOLLÁZS - Brasserie & Bar étlap- és itallapdesignja
Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében
Vendéglátóipari kiegészítők - 40 fő felett
Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében
Vakvarjú Étterem vendéglátóipari kiegészítők
Sörkert & Grill Garden - Gasztronómia és természet páratlan találkozása
Forrás: Turizmus Online