Megvannak a Gastro Design 2015 döntősei!

A 65 beérkezett pályamű közül 36-ot juttatott a döntőbe a szakmai zsűri a Gastro Design 2015 pályázaton.

Szeptember 7-én, hétfőn összeült a szakmai zsűri, hogy értékelje a második alkalommal megrendezett Gastro Design pályázatra beadott pályaműveket. 

A Gastro Design versenyt meghirdető Turizmus Trend / Vendég & Hotel szaklap célja a versenykiírással az volt, hogy megtalálja a legjobb egyedi belsőépítészeti dizájnt, kreatív vendéglátó-ipari kommunikációt és márkamegjelenést.

 

Reklámpiaci és vendéglátó-ipari szakemberekből álló, kilenctagú szakértő zsűri bírálta el a pályázatokat, elsőkörben zárt rendszerű online zsűrizésen, szeptember 7-én pedig a személyes zsűrizésre is sor került. A zsűri a beérkezett pályaművek túlnyomó többségét színvonalasnak, igényesnek minősítette, így nem véletlen, hogy a döntőbe jutott versenyművek listáján 36 pályázat szerepel. Idén is lesz közönségszavazás, amelyen a szakértő zsűi által javasolt vendéglátóhelyek fognak megmérettetni a Turizmus Online oldalán. A részletekkel hamarosan jelentkezünk.

A döntőbe került pályázók mindegyike elismerő oklevélben részesül, és közülük kerülnek majd ki a díjazottak is. A végeredményt szeptember 22-én  ünnepélyes díjátadón hozzuk nyilvánosságra.A díjátadó részleteivel hamarosan jelentkezünk. 

Összesen 6 kategóriában várták a szervezők a nevezéseket, több esetben szétválasztva a kisebb és nagyobb kapacitású vendéglátóhelyeket.

A zsűri tagjai:

  • Bakody Katalin, JAB Csoport, igazgató
  • Benesch Ferenc, Ogilvy/Geometry Global, kreatívigazgató
  • Csapody Balázs, Kistücsök Étterem
  • Kovács László, Magyar Vendéglátók Ipartestülete, elnök
  • Krémer Julianna, Professional Publishing Hungary, művészeti vezető
  • Mesterházy Dorka, Mazel Tov
  • Meződi Alice, Remíz Étterem, tulajdonos
  • Papp Regina, We Love Budapest, főszerkesztő
  • Segal Viktor, gasztronómiai tanácsadó
  • Szántó Zoltán, Turizmus Trend, főszerkesztő
  • Vágó Ágnes, Vendég és Hotel, felelős szerkesztő

Íme a Gastro Design 2015 döntősei:

Logó és grafikus arculat - 40 fő alatt

Faszaládé grafikus arculat

Chez Dodo Artisan Macaron and Café arculata

Logó és grafikus arculat - 40 fő felett

A Matrjoska Bisztró grafikus arculata

Extra logó és grafikus arculat

A Raqpart grafikus arculata

Mazel Tov arculat

Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében

Weboldal és mobiloldal design és felhasználhatóság - 40 fő felett

Mazel Tov weboldal

A Matrjoska bisztró weblapja

Extra weboldal

Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében

Szamos Egyedi Válogatás

Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - zárt tér 40 fő alatt

Chez Dodo Artisan Macaron and Café belsőépítészeti megoldásai

Vinotéka Etyek Öreghegyén

Funky Pho belsőépítészet

Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - zárt tér 40 fő felett

Extra vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet

A KOLLÁZS - Brasserie & Bar enteriőrje

Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében

Corinthia Hotel Budapest 

Gasztronómia és Design egy húron pendül - Ária Hotel

Mala Garden

A Gundel Palota falai között

Buddha-Bar Budapest - Restaurant, Bar, Lounge

KAJAHU #FoodTogether

A Matrjoska bisztró enteriőrje

Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - nyitott tér 40 fő felett

Gasztronómia és Design egy húron pendül - Ária Hotel

Gasztronómia és Design egy húron pendül - Émile

Mala Garden

Raqpart

Étlap- és itallapdesign - 40 fő alatt

Étlap- és itallapdesign - TUK TUK BAR

Bonne Chance Étterem

Étlap- és itallapdesign - 40 fő felett

A KOLLÁZS - Brasserie & Bar étlap- és itallapdesignja

Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében


Vendéglátóipari kiegészítők - 40 fő felett

Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében

Vakvarjú Étterem vendéglátóipari kiegészítők

Sörkert & Grill Garden - Gasztronómia és természet páratlan találkozása

Forrás: Turizmus Online


Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon

Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon 

Harmincöt budapesti tanuló állhatott dobogóra a Szakma Sztár Fesztiválon.
Ez az első magyar AI alapú éttermi asszisztens

Ez az első magyar AI alapú éttermi asszisztens 

Már több mint húsz étterem használja.
ESG jelentés az OPUS GLOBAL Nyrt.-től

ESG jelentés az OPUS GLOBAL Nyrt.-től 

Az előremutató jelentésben a jó gyakorlatok mellett a lehetőségeket is feltárták, mellyel megjelölték a cégcsoport fenntarthatósági tevékenységének irányait is.
Rekordok dőlhetnek meg az idei Ultrabalatonon

Rekordok dőlhetnek meg az idei Ultrabalatonon 

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén.
Precizitás, csapatjáték, gondoskodás - méhek napja április 30-án

Precizitás, csapatjáték, gondoskodás - méhek napja április 30-án 

A méhektől nemcsak a természet legfinomabb ajándékát, a mézet kapjuk, de sokat is tanulhatunk tőlük!
103 éves tornásznő látogatása a Madame Tussauds Budapestben

103 éves tornásznő látogatása a Madame Tussauds Budapestben 

Magasra szökött az egy négyzetméterre jutó magyar olimpiai aranyak száma a Madame Tussauds Budapest sport termében.
Augusztusban Szabadság Szigete

Augusztusban Szabadság Szigete 

Az idei Sziget Fesztivál minden eddiginél fenntarthatóbb és higiénikusabb lesz – ígérte a szervezőcsapat a csütörtöki sajtótájékoztatón.
Hamarosan Európa Fesztivál - 20 éves az EU-s csatlakozás

Hamarosan Európa Fesztivál - 20 éves az EU-s csatlakozás  

A Helló Európa! Fesztivál programjai a szabadság, az európaiság és a sokszínűség jegyében keltik életre Budapest ikonikus helyszíneit, köztereit és épületeit.
Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot 

A sportág legrangosabb versenyére a világ több mint 30 országából várnak résztvevőket.
Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?