Operabarátoknak, éjszakai vacsorázóknak nyílt új hely a fővárosban

A Magyar Állami Operaház nyílt pályázatot írt ki teljes gasztronómiai kínálatának átalakítására. A tendert a Zsidai Gasztronómiai Csoport nyerte meg. A családi vállalkozás alakíthatta ki a kávéházat, a bárokat az Operában és az Erkel Színházban, és ők is üzemeltethetik a jövőben.

Az október 18-i, az Operaház két új gasztronómia egység megnyitásakot tartott tájékoztatón Zsiday Zoltán Roy elmondta, a koncepció megalkotásához a világ tizenkét leghíresebb operaházát tanulmányozták, így például a sydney-it, valamint a londoni Royal Opera House-t.

Szándékaik szerint a Hajós utca felől is megközelíthető kisebb kávézóban ebédelni, uzsonnázni, éjféli vacsorát elfogyasztani is lehet majd, a másik új, impozáns egység viszont – amihez egy elegáns terasz is tartozik kilátással az Andrássy útra (no meg az évek óta zárva tartó, egyre lerobbantabb állapotban kerülő volt Balettintézetre) csak az előadások előtt, közben és után egy órával látogatható a nézőtér felől. Itt nemcsak magyar pezsgőt, szendvicset, desszertet kínálnak, hanem a közeljövőben arra is lehetőség lesz, hogy a néző a páholyába kérje innen a pezsgővel kísért falatokat.

Másik új egységüket – az Erkel Színház bárját most nem láthattuk, de Roy elmondta, ott is hasonló koncepcióval, minőségi alapanyagokból állították össze a kínálatot.

A belsőépítészeti és design Somlai Tibor érdeme, ő az a belső építész különben, akivel a Zsiday család már több projekten is együtt dolgozott (Pierrot, Pest-Buda, Baltazár). Az idős tervező elmondta, nem mindennapi kihívás volt számára ez a munka, hiszen júniusban bízták meg a feladattal, és mindössze három hónap volt arra, hogy a tervezés és a kivitelezés megvalósuljon minden egységben. A végeredmény egy impozáns kávéház, valamint egy grandiózus és modern bár lett, amelyek szervesen illeszkednek az Ybl Miklós tervezte térbe.


 Turizmusmarketing konferencia Pécsett

Turizmusmarketing konferencia Pécsett 

2025. április 11-én rendezik Pécsett a hazai turizmus- szakmai konferenciák zászlóshajójává vált évenkénti turizmusmarketing konferenciát.
Fenntarthatósági jó gyakorlatokról és az osztrák piac jelentőségéről az MSZÉSZ régiós ülésein

Fenntarthatósági jó gyakorlatokról és az osztrák piac jelentőségéről az MSZÉSZ régiós ülésein 

A március 27-28-i régiós üléseken több mint 150 szállodaipari szakember vett részt.
Újabb két magyarországi szarvasmarhatelepen lehet száj- és körömfájásjárvány

Újabb két magyarországi szarvasmarhatelepen lehet száj- és körömfájásjárvány 

A helyzet azért is aggasztó, mert a két telep a magyar-szlovák határ közelében van.
A hazai munkavállalók fele nyitott egy új munkalehetőségre

A hazai munkavállalók fele nyitott egy új munkalehetőségre 

A fizetés mértéke és a juttatási csomag a legfőbb vonzerő.
Digitális színház, történelmi tárlat és időutazás: nyílik a Time Machine

Digitális színház, történelmi tárlat és időutazás: nyílik a Time Machine  

Április 8-án Budapest legújabb attrakciója egy egyedülálló időutazásra hív.
Nyomozós játék, cellalátogatás, börtönkoszt, tombolanyeremények a Várbörtönben

Nyomozós játék, cellalátogatás, börtönkoszt, tombolanyeremények a Várbörtönben 

Egyéves születésnapját igencsak különleges módon ünnepli a veszprémi Várbörtön Látogatóközpont.
Békéscsabán kezdődik a tavaszi fesztivál

Békéscsabán kezdődik a tavaszi fesztivál 

Csaknem harminc rendezvényt kínál a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál.
Ennyit költött a rendezvényszektor 2024-ben

Ennyit költött a rendezvényszektor 2024-ben 

A rendezvényszektor vállalati eseménymarketing piacának árbevétele 2024-ben 78,4 milliárd forint volt és 4,3 százalékos növekedést mutatott.
Különleges programokkal ünnepel a Folly Arborétum

Különleges programokkal ünnepel a Folly Arborétum 

Idén 120 éves a badacsonyörsi botanikus kert.
Hagyományőrző húsvéti napok Matyóföldön

Hagyományőrző húsvéti napok Matyóföldön 

Matyó Húsvét Mezőkövesden április 20-21-én.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.