Az október 18-i, az Operaház két új gasztronómia egység megnyitásakot tartott tájékoztatón Zsiday Zoltán Roy elmondta, a koncepció megalkotásához a világ tizenkét leghíresebb operaházát tanulmányozták, így például a sydney-it, valamint a londoni Royal Opera House-t.
Szándékaik szerint a Hajós utca felől is megközelíthető kisebb kávézóban ebédelni, uzsonnázni, éjféli vacsorát elfogyasztani is lehet majd, a másik új, impozáns egység viszont – amihez egy elegáns terasz is tartozik kilátással az Andrássy útra (no meg az évek óta zárva tartó, egyre lerobbantabb állapotban kerülő volt Balettintézetre) csak az előadások előtt, közben és után egy órával látogatható a nézőtér felől. Itt nemcsak magyar pezsgőt, szendvicset, desszertet kínálnak, hanem a közeljövőben arra is lehetőség lesz, hogy a néző a páholyába kérje innen a pezsgővel kísért falatokat.
Másik új egységüket – az Erkel Színház bárját most nem láthattuk, de Roy elmondta, ott is hasonló koncepcióval, minőségi alapanyagokból állították össze a kínálatot.
A belsőépítészeti és design Somlai Tibor érdeme, ő az a belső építész különben, akivel a Zsiday család már több projekten is együtt dolgozott (Pierrot, Pest-Buda, Baltazár). Az idős tervező elmondta, nem mindennapi kihívás volt számára ez a munka, hiszen júniusban bízták meg a feladattal, és mindössze három hónap volt arra, hogy a tervezés és a kivitelezés megvalósuljon minden egységben. A végeredmény egy impozáns kávéház, valamint egy grandiózus és modern bár lett, amelyek szervesen illeszkednek az Ybl Miklós tervezte térbe.