Operabarátoknak, éjszakai vacsorázóknak nyílt új hely a fővárosban

A Magyar Állami Operaház nyílt pályázatot írt ki teljes gasztronómiai kínálatának átalakítására. A tendert a Zsidai Gasztronómiai Csoport nyerte meg. A családi vállalkozás alakíthatta ki a kávéházat, a bárokat az Operában és az Erkel Színházban, és ők is üzemeltethetik a jövőben.

Az október 18-i, az Operaház két új gasztronómia egység megnyitásakot tartott tájékoztatón Zsiday Zoltán Roy elmondta, a koncepció megalkotásához a világ tizenkét leghíresebb operaházát tanulmányozták, így például a sydney-it, valamint a londoni Royal Opera House-t.

Szándékaik szerint a Hajós utca felől is megközelíthető kisebb kávézóban ebédelni, uzsonnázni, éjféli vacsorát elfogyasztani is lehet majd, a másik új, impozáns egység viszont – amihez egy elegáns terasz is tartozik kilátással az Andrássy útra (no meg az évek óta zárva tartó, egyre lerobbantabb állapotban kerülő volt Balettintézetre) csak az előadások előtt, közben és után egy órával látogatható a nézőtér felől. Itt nemcsak magyar pezsgőt, szendvicset, desszertet kínálnak, hanem a közeljövőben arra is lehetőség lesz, hogy a néző a páholyába kérje innen a pezsgővel kísért falatokat.

Másik új egységüket – az Erkel Színház bárját most nem láthattuk, de Roy elmondta, ott is hasonló koncepcióval, minőségi alapanyagokból állították össze a kínálatot.

A belsőépítészeti és design Somlai Tibor érdeme, ő az a belső építész különben, akivel a Zsiday család már több projekten is együtt dolgozott (Pierrot, Pest-Buda, Baltazár). Az idős tervező elmondta, nem mindennapi kihívás volt számára ez a munka, hiszen júniusban bízták meg a feladattal, és mindössze három hónap volt arra, hogy a tervezés és a kivitelezés megvalósuljon minden egységben. A végeredmény egy impozáns kávéház, valamint egy grandiózus és modern bár lett, amelyek szervesen illeszkednek az Ybl Miklós tervezte térbe.


A termálturizmus valósága Budapesten

A termálturizmus valósága Budapesten 

A gyógy- és termálturizmus egyre fontosabb szerepet tölt be, ugyanakkor számos kihívással is szembesül, mint a fenntarthatóság, a piaci elvárások, az orvosi validáció, a vendégigények és a nemzetközi versenyhelyzet.
Jön a VéNégy Fesztivál

Jön a VéNégy Fesztivál 

Július első napjaiban, Nagymarosnál.
Javult a természetes fürdővizeink minősége

Javult a természetes fürdővizeink minősége 

A 2024-ben 288 természetes fürdővizet tartottak nyilván Magyarországon. Ezek közül 193 kiváló, 58 jó és 4 tűrhető minősítést kapott.
Itt a friss TKI index

Itt a friss TKI index 

2025. májusban a turisztikai cégek 70 százalék szolgáltatási árainak növekedéséről számolt be az elmúlt 3 hónapra vonatkozóan az előző év azonos időszakához mérten.
Határon átívelő turisztikai egyesület született

Határon átívelő turisztikai egyesület született 

Megalakult a Fernenet – új határon átnyúló turisztikai egyesület a Fertő-tó térségében.
Életműkiállítás a belvárosi galériában

Életműkiállítás a belvárosi galériában 

Grandiózus életműkiállítással indítja útjára a nyarat a Virág Judit Galéria.
Megújult a legendás gemenci kőkereszt

Megújult a legendás gemenci kőkereszt 

A település központi részén, az árvízvédelmi töltés mellett, az egykori keselyűsi csárda előtt álló emlékművet bárki megcsodálhatja.
Indul a Muslinca Bringakör

Indul a Muslinca Bringakör 

A Muslinca Bringakör egy ingyenes, játékos, felfedező jellegű kerékpáros kihívás.
 Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén

Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén 

Siófok a legnépszerűbb pünkösdi úti cél belföldön az egyik szállásfoglaló portál friss foglalási adatai szerint a közelgő hosszú hétvégén.
Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen

Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen 

Az országos környezetszépítő verseny legnépszerűbb kategóriái 2025-ben az Év főtere és az Év fasora.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.