Új, prémium rendezvényhelyszín nyílt a Balatonnál

Az északi part legújabb ötcsillagos szállodája, a LUA Resort mellett nyílt meg Balatonfüred és a régió új rendezvényhelyszíne, a LUA EVENTS.

Az adults-only szolgáltatásokat kínáló LUA Resortba a régióban egyedülállóan csak felnőtteket várnak. A szálloda több mint ezer négyzetméteres spa részlegében lenyűgöző panoráma mellett lehet élvezni a prémium szolgáltatásokat, a bel- és kültéri élménymedencéket, a szaunavilágot és kezeléseket. Vértesy Eszter Director of MICE szerint egyre nagyobb igény van az ilyen típusú szállodákra, ahol teljes értékű és zavartalan lehet a kikapcsolódás - írja a Forbes.



Aki a jövőben balatoni prémium rendezvényhelyszínt keres, az nagy eséllyel találja meg a számítását az új balatonfüredi létesítményben. A LUA EVENTS (a név a luxury, unconventional, adults mozaikszavakból áll) hatalmas üvegfalai, balatoni kilátása, ugyanakkor a nagy terem teljes sötétíthetősége és 3 termes szekcionálhatósága, high tech audiovizuális felszereltsége, és az épület akadálymentes kialakítása igazi XXI. századi fejlesztés.



A LUA terei alkalmasak a legkülönfélébb típusú és méretű események befogadására a nagy céges rendezvényektől kezdve, a partnertalálkozókon át az esküvőkig. A rendezvényterem szervesen kapcsolódik az épülettel szemben elhelyezkedő 5 csillagos szálloda szolgáltatásaihoz. A LUA Resort gasztronómiai koncepciója a könnyeden elegáns bistro konyha, a fogásokért Pintér Károly executive chef és Pesti István chef consultant felel. A konyha fókuszában a magas minőségű alapanyagok és a szenvedélyes alkotás áll, a menüt hazai termelők és fenntartható gazdaságok szezonális alapanyagainak felhasználásával állítják össze. Törekednek arra, hogy környezettudatos rendezvényhelyszínként működjenek, fenntartható megoldásokat alkalmazzanak, ezért a vendégek kényelmét – többek között – környezetkímélő hűtő-fűtő rendszer szolgálja, és a konyha alapanyait is a régióból igyekeznek beszerezni.


 Turizmusmarketing konferencia Pécsett

Turizmusmarketing konferencia Pécsett 

2025. április 11-én rendezik Pécsett a hazai turizmus- szakmai konferenciák zászlóshajójává vált évenkénti turizmusmarketing konferenciát.
Fenntarthatósági jó gyakorlatokról és az osztrák piac jelentőségéről az MSZÉSZ régiós ülésein

Fenntarthatósági jó gyakorlatokról és az osztrák piac jelentőségéről az MSZÉSZ régiós ülésein 

A március 27-28-i régiós üléseken több mint 150 szállodaipari szakember vett részt.
Újabb két magyarországi szarvasmarhatelepen lehet száj- és körömfájásjárvány

Újabb két magyarországi szarvasmarhatelepen lehet száj- és körömfájásjárvány 

A helyzet azért is aggasztó, mert a két telep a magyar-szlovák határ közelében van.
A hazai munkavállalók fele nyitott egy új munkalehetőségre

A hazai munkavállalók fele nyitott egy új munkalehetőségre 

A fizetés mértéke és a juttatási csomag a legfőbb vonzerő.
Digitális színház, történelmi tárlat és időutazás: nyílik a Time Machine

Digitális színház, történelmi tárlat és időutazás: nyílik a Time Machine  

Április 8-án Budapest legújabb attrakciója egy egyedülálló időutazásra hív.
Nyomozós játék, cellalátogatás, börtönkoszt, tombolanyeremények a Várbörtönben

Nyomozós játék, cellalátogatás, börtönkoszt, tombolanyeremények a Várbörtönben 

Egyéves születésnapját igencsak különleges módon ünnepli a veszprémi Várbörtön Látogatóközpont.
Békéscsabán kezdődik a tavaszi fesztivál

Békéscsabán kezdődik a tavaszi fesztivál 

Csaknem harminc rendezvényt kínál a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál.
Ennyit költött a rendezvényszektor 2024-ben

Ennyit költött a rendezvényszektor 2024-ben 

A rendezvényszektor vállalati eseménymarketing piacának árbevétele 2024-ben 78,4 milliárd forint volt és 4,3 százalékos növekedést mutatott.
Különleges programokkal ünnepel a Folly Arborétum

Különleges programokkal ünnepel a Folly Arborétum 

Idén 120 éves a badacsonyörsi botanikus kert.
Hagyományőrző húsvéti napok Matyóföldön

Hagyományőrző húsvéti napok Matyóföldön 

Matyó Húsvét Mezőkövesden április 20-21-én.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.