Itt a vidéki vállalkozások díjazottjainak névsora

Egy éve ezen a napon alakult meg hazánk első iparágakon és régiókon átívelő vidéki üzleti közössége, a Modern & Stílusos Vidék Üzleti Közösség (MSVK) a kétútközi Graefl Majorban. A Jótékonysági Gálával egybekötött ünnepség keretében vidéki vállalkozásokat is díjaztak, melyen több mint száz vállalkozás tulajdonosa vett részt.

A mára több mint 50 tagot számláló közösséget 21 vállalkozás alapította azzal a céllal, hogy platformja legyen a hasonló értékeket valló cégvezetőknek, akiknek a hagyományok tisztelete, a vidéki stílus és a kiemelkedő minőség mellett a fenntarthatóság is alapérték.

„Értékrend, ami összeköt – nem véletlen, hogy ezt a szlogent választottuk közösségünknek. Hisszük, hogy a mai felgyorsult világunkban még sokkal fontosabb szerepe van az értékalapú, a hagyományokra épülő, hosszú távú gondolkodásnak. Örömteli látni, hogy számos vállalkozás működik ilyen elvek mentén, akik szívesen kapcsolódnak, inspirálódnak és tanulnak egymástól. Büszkék vagyunk rá, hogy egyetlen év alatt több, mint 50 vállalkozás csatlakozott hozzánk az egész ország területéről a legkülönfélébb iparágakból.

– osztotta meg velünk Petrik Ida, a közösség alapítója.

Születésnapi ünnepségükkel összekötött Jótékonysági Gálájuk díszvendége L. Ritók Nóra, a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány vezetője volt. Az alapítvány 25 éve dolgozik a mélyszegénység felszámolásáért. Egyedi módszertanuk, melyet ma már a világ számos országában is ismernek és alkalmaznak, a mélyszegénységben élő, traumatizált gyermekek művészeti terápiájával kezdődött, amely mára olyan komplex programmá fejlődött, mellyel teljes közösségek életét szeretnék visszafordítani egy olyan mélypontról, amit más módszerekkel eddig nem sikerült.

„Mindenképpen szerettük volna, hogy közösségünk fennállásának egy éves évfordulóját ne öncélúan ünnepeljük, hanem egy olyan civil szervezet támogatásával, akiknek munkája olyan társadalmi problémák megoldását célozza, melyek érintik a vidéken működő vállalkozásokat is. Így esett a választásunk a Kelet-Magyarországon a mélyszegénység felszámolásáért dolgozó Igazgyöngy Alapítványra.”

– mondta Petrik Ida, a közösség vezetője. Az est során 1.751.000 Ft gyűlt össze az alapítvány javára, mely során igazgyöngyös gyerekek által festett öt festmény is kalapács alá került.

A Jótékonysági Gálával egybekötött ünnepség keretében vidéki vállalkozásokat is díjaztak
A Jótékonysági Gálával egybekötött ünnepség keretében vidéki vállalkozásokat is díjaztak
Fotó: Nemes Róbert

Az eseményen első ízben kerültek átadásra a közösség által alapított MSVK díjak hat kategóriában:

Az Év MSVK helyszíne: Malom és Kacsa, Tata – az MSVK tagjai minden hónapban más vidéki helyszínen találkoznak. Az elmúlt egy évben a tagok szavazatai alapján a tatai Öreg-tó partján álló 300 éves malomépületekből kialakított bisztró- és rendezvényház érdemelte ki az elismerést.

Az Év MSVK Vendégelőadója: Steigervald Krisztián, generációkutató – Steigervald Krisztián 2023. decemberében volt a közösség vendége és fergeteges előadásában két fontos témát érintett, mely különösen aktuális volt a vidéki vállalkozások számára: a különböző generációk jellemzői és hogyan tudnak együtt élni a munkahelyeken, a másik pedig a generációváltás, mely számos családi vállalkozást érint jelenleg hazánkban.

Az egyik díjazott: Steigervald Krisztián
Az egyik díjazott: Steigervald Krisztián
Fotó: Nemes Róbert

Az Év MSVK Online Szakértője: Csernai Kata, SEO szakértő, SEO Stratégia – a közösség online workshop sorozatában minden hónapban egy, a saját területén kiemelkedő tapasztalattal bíró szakértő osztja meg tudását, akik közül a tagok Csernai Kata keresőoptimalizálás témában tartott előadását tartották a leghasznosabbnak.

Az Év MSVK Gasztroélménye: Nomád Hotel & Glamping, Noszvaj – a közösség egyik alapértéke a fenntarthatóság, ezért eseményein különös gondot fordít arra, hogy helyi és szezonális alapanyagokból készülő ételeket kínáljon vendégeinek. 2024. áprilisában a Nomád Hotelben Nyáry Krisztián író volt a vendégük, „Így ettek ők” című könyvének hasábjain megelevenednek híres magyar írók kedvenc ételei, melyek közül többet is megkóstolhattak az esemény résztvevői.

A közösségért legtöbbet tevő MSVK tag: Tóth Judit, a Pearly zero waste ékszerek alapítója és Tömösvári Szilvia, az alsópetényi Prónay-kastély ügyvezetője – az MSVK egy élettel teli közösség, ahol rendszeresek az inspiráló találkozások, valódi tapasztalatcserék, a tudásmegosztás és az együttműködések, melyben a tagok is aktív szerepet vállalnak, szavazataik alapján került átadásra ez a díj kategória.

Különdíjban részesült Szerencsés Györgyi, a Graefl Major tulajdonosa, akinek elvitathatatlan érdeme, hogy a közösség egy éve megalakult és aki alapító tagként házigazdája volt az alakuló eseménynek.

A közösség és a jótékonysági esemény mellé számos cég csatlakozott támogatóként:

BA Kerámia, Cloud’9 Ice Cream Desserts, Event’s Hill, FlamStop, Malom és Kacsa, Next Ship, Prónay-kastély, Raiffeisen Bank, Rétescake, Shoprenter, Spájz Szörp, Volkswagen


Teltház a golfszezon legmenőbb versenyén

Teltház a golfszezon legmenőbb versenyén 

Teltházzal, több, mint száz versenyzővel és kiemelt érdeklődés mellett rendezték meg az idei szezon eddigi legsikeresebb versenyét.
Kádár-kockák a Skanzenben

Kádár-kockák a Skanzenben 

A kockaház. Lakóház, életforma és annak reprezentációja a Kádár-korban címmel nyílt kiállítás június 21-én a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Skanzen Galériában.
Nyitva a Flava-brand legújabb tagja

Nyitva a Flava-brand legújabb tagja 

Lehetőséget kínálva arra, hogy Budapesten maradva, nyáron a fővárosban találjanak rá a természetközeli pihenés és felfrissülés lehetőségére a városlakók.
Új arculatot kapott a Miskolc Pass

Új arculatot kapott a Miskolc Pass 

Megújult arculattal, számos új partnerrel jelentkezik a Miskolc Pass turisztikai kártya.
Titkos kódok és szimbólumok a kiállításon

Titkos kódok és szimbólumok a kiállításon 

Összművészeti eseménnyel zárul a szentendrei Virágnyelven kiállítás.
17. századi női papucs került elő a veszprémi várnegyedben

17. századi női papucs került elő a veszprémi várnegyedben 

A különleges leletet már a Múzeumok Éjszakáján megnézhetik az érdeklődők a veszprémi várnegyed Work in Progress kiállításán.
Indul Tokaj legmenőbb éjszakai futása

Indul Tokaj legmenőbb éjszakai futása 

Június 28-án nemzetközi mezőny indul a Fesztiválkatlanból.
Kutya melegben a kutyájával strandolna? Nincs akadálya

Kutya melegben a kutyájával strandolna? Nincs akadálya 

Itt a legfrissebb országos kutyabarát strandtérkép, hozzá hasznos tippekkel.
Elfogadták az Európai Zöld Megállapodást - mit jelent?

Elfogadták az Európai Zöld Megállapodást - mit jelent? 

„Az Európai Uniónak át kell gondolnia a stratégiáját” – mondja Bárány László,az ország piacvezető és a magyarországi csirketermelés és -feldolgozás közel 50 százalékát adó piaci szereplőjének tulajdonos-ügyvezetője.
Tánc és a századforduló szerelmi élete a Szentendrei Skanzenben

Tánc és a századforduló szerelmi élete a Szentendrei Skanzenben 

Tánc, tűzugrás, szerelmi jóslás és csoki bonbonok - izgalmas lesz az idei Múzeumok éjszakája a Skanzenben.