Fine diningtól a street foodig Kalifornia számos éttermének és kifőzdéjének kínálatát tanulmányozta át Maszarek Ottó séf, hogy a TRIBE Budapest Stadium hotel éttermében olyan ételkreációkat álmodjon meg, melyekben a saját személyisége, és a magyar konyha legfontosabb elemei is összefonódnak.
A végeredmény: sok-sok avokádó vagy más roppanós zöldség, többféle, friss hal, ízletes tésztakülönlegességek, újragondolt ízvilágok, meglepő textúrák, izgalmas gyümölcsös fúziók, és hagyományos elemek modern megvalósításban.
Egyszerre volt könnyű és nehéz Maszarek Ottó dolga:
„A hotelek éttermeinek mindig nagyobb kihívást jelent, hogy felkeltse a vendégek érdeklődését, ráadásul minket nem is a belváros kellős közepén találnak. Nagy segítség viszont, hogy konyhánkban a legkorszerűbb eszközök állnak a rendelkezésünkre, a thermomixtől a paco jeten át a szuvidáláshoz szükséges technológiákig. Az elképzelt fogásokat így a legjobb minőségben készíthetjük el, és az étterem stílusának köszönhetően megnyerő, hangulatos környezetben kínálhatjuk a hozzánk betérőknek. Rendre azt tapasztaljuk, hogy ha valaki megkóstolta már az ételeinket, általában hamar, újra és újra vissza fog térni!” – mesélte.
A kaliforniai és magyar, hagyományos és formabontó fogásokat egyaránt felvonultató étlapon az avokádóleves jól megfér a gulyásleves mellett - ahogy a tonhal ceviche avokádóval és eperrel, vagy épp a császárhús amaréna cseresznyével, pisztáciával, jus-vel és sült csicsókával.
A pappardelle tépett vaddisznóraguval, illetve az ördöghalfilé vaníliás feketegyökérrel, medvehagymás tortellinivel és snidlingolajjal a legváltozatosabb igényeket és elképzeléseket is maximálisan kielégíti. De készül fogás petrezselyem velouté-val, van gombás rétes, és olyan desszert is, amelyet a whisky és a cseresznye találkozása tesz igazán különlegessé.
Maszarek Ottó séf, aki több hazai étterem mellett Salzburgban is éveken át dolgozott szakácsként, az ibis&TRIBE Budapest szálloda étterme mellett 2024 májusa óta a hotel legfelső szintjén található Cloud IX Skybar Executive Chef-je is.