Kaliforniai életérzés Budapesten

Kalifornia ízei, egy csipetnyi magyaros fűszerezéssel, modern megvalósításban, magas minőségben, egy menő, belvárosi bisztrós hangulatban, egy dizájnos hotel kényelmében... Akinek nincs ideje elutazni, annak a tányérjára most elhozzák a messzi tájakat.

Fine diningtól a street foodig Kalifornia számos éttermének és kifőzdéjének kínálatát tanulmányozta át Maszarek Ottó séf, hogy a TRIBE Budapest Stadium hotel éttermében olyan ételkreációkat álmodjon meg, melyekben a saját személyisége, és a magyar konyha legfontosabb elemei is összefonódnak.

A végeredmény: sok-sok avokádó vagy más roppanós zöldség, többféle, friss hal, ízletes tésztakülönlegességek, újragondolt ízvilágok, meglepő textúrák, izgalmas gyümölcsös fúziók, és hagyományos elemek modern megvalósításban.

Maszarek Ottó séf
Maszarek Ottó séf
Fotó: Tribe

Egyszerre volt könnyű és nehéz Maszarek Ottó dolga:

„A hotelek éttermeinek mindig nagyobb kihívást jelent, hogy felkeltse a vendégek érdeklődését, ráadásul minket nem is a belváros kellős közepén találnak. Nagy segítség viszont, hogy konyhánkban a legkorszerűbb eszközök állnak a rendelkezésünkre, a thermomixtől a paco jeten át a szuvidáláshoz szükséges technológiákig. Az elképzelt fogásokat így a legjobb minőségben készíthetjük el, és az étterem stílusának köszönhetően megnyerő, hangulatos környezetben kínálhatjuk a hozzánk betérőknek. Rendre azt tapasztaljuk, hogy ha valaki megkóstolta már az ételeinket, általában hamar, újra és újra vissza fog térni!” – mesélte.

A kaliforniai és magyar, hagyományos és formabontó fogásokat egyaránt felvonultató étlapon az avokádóleves jól megfér a gulyásleves mellett - ahogy a tonhal ceviche avokádóval és eperrel, vagy épp a császárhús amaréna cseresznyével, pisztáciával, jus-vel és sült csicsókával.

Jól megférnek egymás mellett a kaliforniai és magyar fogások
Jól megférnek egymás mellett a kaliforniai és magyar fogások
Fotó: Tribe

A pappardelle tépett vaddisznóraguval, illetve az ördöghalfilé vaníliás feketegyökérrel, medvehagymás tortellinivel és snidlingolajjal a legváltozatosabb igényeket és elképzeléseket is maximálisan kielégíti. De készül fogás petrezselyem velouté-val, van gombás rétes, és olyan desszert is, amelyet a whisky és a cseresznye találkozása tesz igazán különlegessé.

Maszarek Ottó séf, aki több hazai étterem mellett Salzburgban is éveken át dolgozott szakácsként, az ibis&TRIBE Budapest szálloda étterme mellett 2024 májusa óta a hotel legfelső szintjén található Cloud IX Skybar Executive Chef-je is.

 


Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz

Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz 

Az idén 48 éves Magyar Konyha a főszezonra ismét olvasói kezébe adja ingyenes balatoni gasztroiránytűjét.
Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján

Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján 

A gasztronómiai világ kiválóságai előtt, június 5-én hirdették ki a The World's 50 Best Restaurants 2024-es rangsorát.
A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten

A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten 

Hétvégén rendezik a "Winelovers 100 - 100 legjobb magyar bor” versenyt.
A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége

A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége 

A XXII. kerületben történt jelentős mértékű beruházások növelték a környék potenciálját, de a bevásárlóközpont könnyű megközelíthetősége is fontos szempont volt az étteremlánc számára.
A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott

A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott 

A hely, ahol még az egyszerű zsírosdeszka is igazi gasztro műalkotás.
Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány

Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány 

Június 1-jén a Magyar Bormarketing Ügynökség elindította a fiatalokat célzó országos Buborékok nyara kampányát.

Interjú

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk:  Dizájn hotel a tó közepén

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.