Reflektorfényben a hazai borkultúra

Október 22-ig borvásárt rendeznek az Auchan hipermarketekben, ahol a kínálat 90%-át a hazai pincészetek kiemelkedő bor- és pezsgőajánlatai teszik ki. A legnagyobb Auchan áruházak több mint ezerféle bort és pezsgőt tartanak, ehhez jönnek még a folyamatosan változó szezonális termékek. A nemzetközi borok és pezsgők mellett több mint 80 magyar borászat termékeit forgalmazzák. Az árak és a termékválaszték tekintetében a borszaküzletekkel is felveszik a versenyt.

Az őszi borkatalógusban több mint 100 új bort mutatnak be a vásárlóknak, például a megújult nemzetközi borválasztékuk egy részét, amelyet a fogyasztói igényekhez igazítottak. A katalógus tehát az őszi borvásárhoz készült, ami mindig a legnagyobb az évben, de mellette három kisebbet is szerveztek idén.

Az ezeken bemutatott új termékek közül a legkedveltebbek már bekerültek az állandó választékba. Az áruház borkatalógusa újságformában és online is lapozgatható, az üzletekben pedig a vásár ideje alatt hétvégente kóstoltatással, mennyiségi kedvezményekkel és egyedi bombaárakkal várják a vásárlókat.

A kiemelt borok közül például a Vinatus, Eszterbauer vagy Szeleshát pincészet boraiból két darabot egy áráért adnak október 22-ig.

A minőségi kínálat kialakításában Fabók Mihály örökös magyar sommelier bajnok több mint egy évtizede segíti az áruházat, mellette egy szakértőkből álló beszerzői csapat áll. A kiválasztás előtt minden terméket tesztelnek. Ezeken a kóstolókon a szakmaiság mellett a különböző vásárlói preferenciáknak és ízlésvilágnak jut nagy szerep. A boros rendezvényeken gyakran inkognitóban kóstolják meg az italokat, és ez alapján választanak be egy-egy bort a sortimentbe. A hazai pincészetek kiemelt szerepet töltenek be az állandó választékban, az 1000-féle bor 90%-át magyar borászok adják.

Az őszi borkatalógusban több mint 100 új bort mutatnak be
Az őszi borkatalógusban több mint 100 új bort mutatnak be
Fotó: depositphotos

„Több mint 80 hazai borászattal állunk kapcsolatban. Sok pincészettel fejlesztünk egyedi, csak nekünk gyártott borokat könnyed napi fogyasztásra, de készítünk együtt felső kategóriás limitált szériákat is, melyek az eladási mutatóinkban is jól szerepelnek. Azt látjuk, hogy a borok forgalma nő, miközben a vásárlói szokások változnak. A fogyasztók inkább a jobb minőségű és jobb ár-érték arányú termékeket keresik. Minden évben elemezzük a kategória szezonalitását és az új irányokat."  – mondta el Nagy Attila értékesítési igazgatója.


Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.