Reflektorfényben a hazai borkultúra

Október 22-ig borvásárt rendeznek az Auchan hipermarketekben, ahol a kínálat 90%-át a hazai pincészetek kiemelkedő bor- és pezsgőajánlatai teszik ki. A legnagyobb Auchan áruházak több mint ezerféle bort és pezsgőt tartanak, ehhez jönnek még a folyamatosan változó szezonális termékek. A nemzetközi borok és pezsgők mellett több mint 80 magyar borászat termékeit forgalmazzák. Az árak és a termékválaszték tekintetében a borszaküzletekkel is felveszik a versenyt.

Az őszi borkatalógusban több mint 100 új bort mutatnak be a vásárlóknak, például a megújult nemzetközi borválasztékuk egy részét, amelyet a fogyasztói igényekhez igazítottak. A katalógus tehát az őszi borvásárhoz készült, ami mindig a legnagyobb az évben, de mellette három kisebbet is szerveztek idén.

Az ezeken bemutatott új termékek közül a legkedveltebbek már bekerültek az állandó választékba. Az áruház borkatalógusa újságformában és online is lapozgatható, az üzletekben pedig a vásár ideje alatt hétvégente kóstoltatással, mennyiségi kedvezményekkel és egyedi bombaárakkal várják a vásárlókat.

A kiemelt borok közül például a Vinatus, Eszterbauer vagy Szeleshát pincészet boraiból két darabot egy áráért adnak október 22-ig.

A minőségi kínálat kialakításában Fabók Mihály örökös magyar sommelier bajnok több mint egy évtizede segíti az áruházat, mellette egy szakértőkből álló beszerzői csapat áll. A kiválasztás előtt minden terméket tesztelnek. Ezeken a kóstolókon a szakmaiság mellett a különböző vásárlói preferenciáknak és ízlésvilágnak jut nagy szerep. A boros rendezvényeken gyakran inkognitóban kóstolják meg az italokat, és ez alapján választanak be egy-egy bort a sortimentbe. A hazai pincészetek kiemelt szerepet töltenek be az állandó választékban, az 1000-féle bor 90%-át magyar borászok adják.

Az őszi borkatalógusban több mint 100 új bort mutatnak be
Az őszi borkatalógusban több mint 100 új bort mutatnak be
Fotó: depositphotos

„Több mint 80 hazai borászattal állunk kapcsolatban. Sok pincészettel fejlesztünk egyedi, csak nekünk gyártott borokat könnyed napi fogyasztásra, de készítünk együtt felső kategóriás limitált szériákat is, melyek az eladási mutatóinkban is jól szerepelnek. Azt látjuk, hogy a borok forgalma nő, miközben a vásárlói szokások változnak. A fogyasztók inkább a jobb minőségű és jobb ár-érték arányú termékeket keresik. Minden évben elemezzük a kategória szezonalitását és az új irányokat."  – mondta el Nagy Attila értékesítési igazgatója.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.