100 napra Máltára igazol két Michelin-csillagos séf

Alex, a The Greenhouse, Mayfair legutóbbi executive séfje és sokak véleménye szerint az Egyesült Királyság soros vezető séfje cím várományosa új kulináris készségeket hoz Máltára és az ION -The Harbour-ba.

Az étterem, az új luxusszálloda, az Iniala Harbour House and Residences tetőterén található, Valletta legexkluzívabb negyedének szomszédságában. A világszínvonalú dizájnnal és a Grand Harbour-re panorámás kilátássál büszkélkedő ION - The Harbour páratlan gasztronómiai élményt kínál. Az éttermet nemrégiben Michelin-csillaggal tüntették ki, 2020. novemberi nyitását követően kevesebb mint hat hónappal.

Az ION - The Harbour-béli tartózkodása alatt Alex a legtöbbet hozza ki azokból a helyi, szezonális és kézműves alapanyagokból, amelyek az év ezen időszakára jellemzőek és tele vannak mediterrán ízvilággal. Bemutat néhány híres, egyedi ételt, mint például a Hunter Chicken-t és az Andignac Foie Gras with Black Truffle-t, és néhány ételt helyi ízvilággal bolondít meg a Máltán már felfedezett termékek felhasználásával, amiket korábbi ittléte során megismert helyi termelőktől, kézművesektől és helyi halászoktól szerez be.



"Nagyon nehéz év után nagyon örülök, hogy egy teljesen új környezetben, és ami még fontosabb, egy új terroir-ban léphetek vissza a konyhába." - hangsúlyozza a séf.

Csak a legfinomabb alapanyagokat használva Alex konyhája pontos, ötletes és megtévesztően egyszerű. Ez alatt a 100 nap alatt az ION – The Harbour estjein két különböző hosszúságú menüt mutatnak be, mindkettőnél nagy hangsúlyt fektetnek a tenger gyümölcseire. Az étlapon lesz néhány étel, amelyek felcserélhetők, így Alex napról napra alkalmazkodhat a rendelkezésre álló alapanyagokhoz.



A hagyományos francia gasztronómián nevelkedett Alex fine dining iránti szeretetének köszönheti az Alain Ducasse-nál töltött korai éveit. Alex Londonban kezdte karrierjét, majd New Yorkba költözött, hogy Alain Ducasse-nál dolgozzon Didier Elena és Tony Esnault irányításával a New York-i Adour-ban. Ezután csatlakozott a manhattani Caviar Russe-hoz, ahol megszerezte első Michelin-csillagukat. Visszatelepült Londonba, és a The Connaught Hotel vezető séfjeként dolgozott, ahol segített fenntartani annak két Michelin-csillagát. A séf ezt követően megragadta az alkalmat, hogy a londoni The Greenhouse vezető séfje legyen, megtartva ott is a két Michelin-csillagot. 2021. június 18-tól pedig csatlakozik az ION - The Harbour-hoz, ahol 100 napig vendégszerepel.


Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.