100 napra Máltára igazol két Michelin-csillagos séf

Alex, a The Greenhouse, Mayfair legutóbbi executive séfje és sokak véleménye szerint az Egyesült Királyság soros vezető séfje cím várományosa új kulináris készségeket hoz Máltára és az ION -The Harbour-ba.

Az étterem, az új luxusszálloda, az Iniala Harbour House and Residences tetőterén található, Valletta legexkluzívabb negyedének szomszédságában. A világszínvonalú dizájnnal és a Grand Harbour-re panorámás kilátássál büszkélkedő ION - The Harbour páratlan gasztronómiai élményt kínál. Az éttermet nemrégiben Michelin-csillaggal tüntették ki, 2020. novemberi nyitását követően kevesebb mint hat hónappal.

Az ION - The Harbour-béli tartózkodása alatt Alex a legtöbbet hozza ki azokból a helyi, szezonális és kézműves alapanyagokból, amelyek az év ezen időszakára jellemzőek és tele vannak mediterrán ízvilággal. Bemutat néhány híres, egyedi ételt, mint például a Hunter Chicken-t és az Andignac Foie Gras with Black Truffle-t, és néhány ételt helyi ízvilággal bolondít meg a Máltán már felfedezett termékek felhasználásával, amiket korábbi ittléte során megismert helyi termelőktől, kézművesektől és helyi halászoktól szerez be.



"Nagyon nehéz év után nagyon örülök, hogy egy teljesen új környezetben, és ami még fontosabb, egy új terroir-ban léphetek vissza a konyhába." - hangsúlyozza a séf.

Csak a legfinomabb alapanyagokat használva Alex konyhája pontos, ötletes és megtévesztően egyszerű. Ez alatt a 100 nap alatt az ION – The Harbour estjein két különböző hosszúságú menüt mutatnak be, mindkettőnél nagy hangsúlyt fektetnek a tenger gyümölcseire. Az étlapon lesz néhány étel, amelyek felcserélhetők, így Alex napról napra alkalmazkodhat a rendelkezésre álló alapanyagokhoz.



A hagyományos francia gasztronómián nevelkedett Alex fine dining iránti szeretetének köszönheti az Alain Ducasse-nál töltött korai éveit. Alex Londonban kezdte karrierjét, majd New Yorkba költözött, hogy Alain Ducasse-nál dolgozzon Didier Elena és Tony Esnault irányításával a New York-i Adour-ban. Ezután csatlakozott a manhattani Caviar Russe-hoz, ahol megszerezte első Michelin-csillagukat. Visszatelepült Londonba, és a The Connaught Hotel vezető séfjeként dolgozott, ahol segített fenntartani annak két Michelin-csillagát. A séf ezt követően megragadta az alkalmat, hogy a londoni The Greenhouse vezető séfje legyen, megtartva ott is a két Michelin-csillagot. 2021. június 18-tól pedig csatlakozik az ION - The Harbour-hoz, ahol 100 napig vendégszerepel.


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.