10 éves a Kürtőskalács Fesztivál

Október 13-15. között érkezik a 10. Kürtőskalács Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. 30 különböző ízű és formájú kürtőskalács, 2 színpad és igazi programkavalkád várja a nagyérdeműt.

A 10. Kürtőskalács Fesztiválon két színpad várja a közönséget, a nagyszínpad fellépői a főbejáratnál szórakoztatják majd az édes ízek kedvelőit, míg a Holnemvolt Vár oldalán, a kisszínpadhoz mesemondók és bábelőadások csalogatják a kisebbeket.

„Idén 20 éves a Vitéz Kürtős és 10 éves a Kürtőskalács Fesztivál, amit egy nagyszabású, különleges programsorozattal ünneplünk októberben. Kicsit visszatekintünk a múltra és megidézzük az elmúlt 20 év 30 kedvenc kürtőskalácsát, valamint kürtőskalács desszertjét, sőt olyanokat is visszacsempészünk a kínálatba, amik egy picit talán feledésbe merültek, de anno nagyon kedvelte őket a közönség. Nosztalgiázzunk együtt az Állatkertben” – kezdi András Tünde, a Kürtőskalács Fesztivál megálmodója.

„Beleástuk magunkat az elmúlt időszak statisztikáiba és megnéztük, mik voltak a sláger termékek az adott években. Ennek alapján visszahozzuk most például a Kürtős Csapágyat vagy a Meggyes-mákos kürtőskalácsot, de természetesen a nagy klasszikusok sem maradhatnak el, és az idei sztár, a pisztáciás ízesítés is helyet kap a fesztiválon. Emellett velünk lesznek az ízbombák, a kürtőskalács-desszertkülönlegességeink és a KÜRTŐSBON variációk is. Újdonság, hogy idén az egész Állatkert területén, 10 kürtőskalács standdal és 2 színpaddal várjuk majd a vendégeinket” – teszi hozzá Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős alapítója.

A 10. Kürtőskalács Fesztiválon természetesen a nagy kedvencek is helyet kapnak: lesz "Csináld magad!" sátor, glutén-, tej- és tojásmentes, vegán kürtőskalács, valamint meghívott vendégként Székelyudvarhelyről érkezik a Lehel Kürtősház, ahol a hagyományos, nagy méretű kürtőskalácsok is megkóstolhatóak igazi, autentikus kivitelezésben.

A visszatérő, nosztalgikus motívumot idézik majd a fellépők is, ugyanis olyan előadókat hívtunk meg, akikkel már találkozhattunk a 10 év alatt máskor is. Koncertet ad Keresztes Ildikó, Farkasházi Réka, Bolba Éva és a JAZZterlánc, de újdonságokban és meglepetés előadókban sem lesz hiány. Összegyúrjuk az elmúlt 10 évünket, mint egy igazán jó kürtőskalács tésztát” – mosolyog Tünde.

A jubileumi, háromnapos ünnepre tehát már nem kell sokat várni, október 13-15. között megnyílik a Budapesti Állatkert a kürtőskalács-rajongói előtt!

Forrás: Kürtőskalács Fesztivál


Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.