10 éves a Kürtőskalács Fesztivál

Október 13-15. között érkezik a 10. Kürtőskalács Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. 30 különböző ízű és formájú kürtőskalács, 2 színpad és igazi programkavalkád várja a nagyérdeműt.

A 10. Kürtőskalács Fesztiválon két színpad várja a közönséget, a nagyszínpad fellépői a főbejáratnál szórakoztatják majd az édes ízek kedvelőit, míg a Holnemvolt Vár oldalán, a kisszínpadhoz mesemondók és bábelőadások csalogatják a kisebbeket.

„Idén 20 éves a Vitéz Kürtős és 10 éves a Kürtőskalács Fesztivál, amit egy nagyszabású, különleges programsorozattal ünneplünk októberben. Kicsit visszatekintünk a múltra és megidézzük az elmúlt 20 év 30 kedvenc kürtőskalácsát, valamint kürtőskalács desszertjét, sőt olyanokat is visszacsempészünk a kínálatba, amik egy picit talán feledésbe merültek, de anno nagyon kedvelte őket a közönség. Nosztalgiázzunk együtt az Állatkertben” – kezdi András Tünde, a Kürtőskalács Fesztivál megálmodója.

„Beleástuk magunkat az elmúlt időszak statisztikáiba és megnéztük, mik voltak a sláger termékek az adott években. Ennek alapján visszahozzuk most például a Kürtős Csapágyat vagy a Meggyes-mákos kürtőskalácsot, de természetesen a nagy klasszikusok sem maradhatnak el, és az idei sztár, a pisztáciás ízesítés is helyet kap a fesztiválon. Emellett velünk lesznek az ízbombák, a kürtőskalács-desszertkülönlegességeink és a KÜRTŐSBON variációk is. Újdonság, hogy idén az egész Állatkert területén, 10 kürtőskalács standdal és 2 színpaddal várjuk majd a vendégeinket” – teszi hozzá Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős alapítója.

A 10. Kürtőskalács Fesztiválon természetesen a nagy kedvencek is helyet kapnak: lesz "Csináld magad!" sátor, glutén-, tej- és tojásmentes, vegán kürtőskalács, valamint meghívott vendégként Székelyudvarhelyről érkezik a Lehel Kürtősház, ahol a hagyományos, nagy méretű kürtőskalácsok is megkóstolhatóak igazi, autentikus kivitelezésben.

A visszatérő, nosztalgikus motívumot idézik majd a fellépők is, ugyanis olyan előadókat hívtunk meg, akikkel már találkozhattunk a 10 év alatt máskor is. Koncertet ad Keresztes Ildikó, Farkasházi Réka, Bolba Éva és a JAZZterlánc, de újdonságokban és meglepetés előadókban sem lesz hiány. Összegyúrjuk az elmúlt 10 évünket, mint egy igazán jó kürtőskalács tésztát” – mosolyog Tünde.

A jubileumi, háromnapos ünnepre tehát már nem kell sokat várni, október 13-15. között megnyílik a Budapesti Állatkert a kürtőskalács-rajongói előtt!

Forrás: Kürtőskalács Fesztivál


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.