2020 – Egy kivételes évjárat

Ebben az évben a Budapest Borfesztivál korlátozott méretben, de magas színvonalú eseményen fogadja elkötelezett rajongóit szeptember 10-13. között a Budavári Palota Hunyadi udvarában. Budapest egyik legimpozánsabb környezetében prémium borokkal és pezsgőkkel, valamint csúcsgasztronómiával, kényelmes pihenőszigetekkel, lounge hangulattal várják a borkedvelőket egy felejthetetlen nyár végi élményre.

 

A térben és létszámban korlátozott méret kihívás elé állította a szervezőket a borkínálatot tekintve is, hiszen kevés kiállítói standdal kell minél szélesebb, mégis prémium válogatást megvalósítani.

Két borvidéket is képviselve itt lesz Koch Csaba, az Év Bortermelője díj legutóbbi győztese; és a látogatók megkóstolhatják Baranyai Péter, a VinAgora Nemzetközi Borverseny Legeredményesebb Fiatal Borászának díjnyertes borait is, a Garamvári Szőlőbirtok standján.

A Szekszárdi és a Pannonhalmi borvidék is egy-egy közösségi standdal és zömében érmes borokkal jelentkezik, akik pedig igazi kuriózumra vágynak, azoknak a villányi Tiffán borászat kínál kincseket: két csúcsboruk már csak a pincénél kapható évjáratait. Az egyre nagyobb figyelmet érdemlő Maul Zsolt Pincészete szintén készül VinAgora érmes boraival is, a Bognár Pincészet pedig elsősorban exkluzív, válogatott tételeit hozza el a Borfesztiválra.

 Az ígéretes borválaszték mellett a nyárvégi hangulathoz kitűnően passzoló grillkülönlegességeket kóstolhatnak idén a vendégek. Többek között kóstolható lesz a grillen sült mangalica tarja friss lecsóval vagy a sokak által már ismert tépett kacsa burger, melyek mellől a házi szörpök és a szőlőfröccs sem maradhatnak el. 

A négy nap alatt számos fellépő teszi még élvezetesebbé a Budapest Borfesztivál Limited eseményt. Köztük a Canarro, a Cimbaliband, a Rustico, a Babra, a Dresch Vonós Quartet, a Terra Profonda és a Zoord lép színpadra.

Helyszín: Budavári Palota Hunyadi udvara

Időpont: szeptember 10-13. között, több idősávban (csütörtök, péntek, szombat: 14.00 – 18.00 óra között, valamint 19.00 – 24.00 óra között, vasárnap 11.00 – 20.00 óra között) Az idősávok között a rendezvény takarítása és fertőtlenítése folyik.

A rendezvény járványügyi előírásait a házirend tartalmazza.

Bővebb információ és jegyvásárlás: www.aborfesztival.hu

Forrás: Turizmus Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.