50 millió dolláros kártérítést fizet a Starbucks egy vendégpanasz miatt

Öt évig tartó pereskedés után 50 millió dollár kártérítést ítéltek meg annak a férfinak, akire még 2020-ban ömlött rá a forró kávé az egyik amerikai Starbucksban, írja az Index a CNN híre alapján.

Egy kaliforniai bíróság arra kötelezte a Starbucksot, hogy 50 millió dollárt fizessen egy korábbi vendégének, akit még öt éve forrázott le a cég forró kávéja, adta hírül a CNN.

Az ügy felperese a Los Angeles-i illetőségű Michael Garcia, aki 2020-ban vásárolt három kávét.

Az italok közül az egyiket nem tolták be megfelelően az elviteles tálcába, amikbe ilyenkor szokás kiadni, hogy a vásárló könnyebben el tudjon vinni többet egyszerre. Mikor a barista kiadta a rendelést, a pohár kiesett, és leforrázta Garciát.

A benyújtott kereset szerint a férfi „súlyos égési sérüléseket, eltorzulást és idegsérülést szenvedett a nemi szervében, amire a forró ital ömlött”.


Fotó: Depositphotos

A CNN híréből az is kiderül, hogy a perről készült felvételek alapján

az ítéletben szerepet játszott többek között a férfi által elszenvedett fizikai fájdalom, lelki gyötrelmek, az élet élvezetének elvesztése, a megaláztatás, kényelmetlenség, testi károsodás és a szorongás.

A Starbucks bejelentette, hogy fellebbezni kíván az ítélet ellen.

Együttérzünk Mr. Garciával, de nem értünk egyet az esküdtszék azon döntésével, amely szerint mi voltunk a hibásak ebben az incidensben, és úgy gondoljuk, hogy a megítélt kártérítés túlzott mértékű

– nyilatkozta a cég szóvivője, aki azt is hozzátette, hogy üzleteikben mindig is elkötelezik magukat a legmagasabb biztonsági előírások mellett, beleértve a forró italok kezelését is.

 


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.