50 millió dolláros kártérítést fizet a Starbucks egy vendégpanasz miatt

Öt évig tartó pereskedés után 50 millió dollár kártérítést ítéltek meg annak a férfinak, akire még 2020-ban ömlött rá a forró kávé az egyik amerikai Starbucksban, írja az Index a CNN híre alapján.

Egy kaliforniai bíróság arra kötelezte a Starbucksot, hogy 50 millió dollárt fizessen egy korábbi vendégének, akit még öt éve forrázott le a cég forró kávéja, adta hírül a CNN.

Az ügy felperese a Los Angeles-i illetőségű Michael Garcia, aki 2020-ban vásárolt három kávét.

Az italok közül az egyiket nem tolták be megfelelően az elviteles tálcába, amikbe ilyenkor szokás kiadni, hogy a vásárló könnyebben el tudjon vinni többet egyszerre. Mikor a barista kiadta a rendelést, a pohár kiesett, és leforrázta Garciát.

A benyújtott kereset szerint a férfi „súlyos égési sérüléseket, eltorzulást és idegsérülést szenvedett a nemi szervében, amire a forró ital ömlött”.


Fotó: Depositphotos

A CNN híréből az is kiderül, hogy a perről készült felvételek alapján

az ítéletben szerepet játszott többek között a férfi által elszenvedett fizikai fájdalom, lelki gyötrelmek, az élet élvezetének elvesztése, a megaláztatás, kényelmetlenség, testi károsodás és a szorongás.

A Starbucks bejelentette, hogy fellebbezni kíván az ítélet ellen.

Együttérzünk Mr. Garciával, de nem értünk egyet az esküdtszék azon döntésével, amely szerint mi voltunk a hibásak ebben az incidensben, és úgy gondoljuk, hogy a megítélt kártérítés túlzott mértékű

– nyilatkozta a cég szóvivője, aki azt is hozzátette, hogy üzleteikben mindig is elkötelezik magukat a legmagasabb biztonsági előírások mellett, beleértve a forró italok kezelését is.

 


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.