50 millió dolláros kártérítést fizet a Starbucks egy vendégpanasz miatt

Öt évig tartó pereskedés után 50 millió dollár kártérítést ítéltek meg annak a férfinak, akire még 2020-ban ömlött rá a forró kávé az egyik amerikai Starbucksban, írja az Index a CNN híre alapján.

Egy kaliforniai bíróság arra kötelezte a Starbucksot, hogy 50 millió dollárt fizessen egy korábbi vendégének, akit még öt éve forrázott le a cég forró kávéja, adta hírül a CNN.

Az ügy felperese a Los Angeles-i illetőségű Michael Garcia, aki 2020-ban vásárolt három kávét.

Az italok közül az egyiket nem tolták be megfelelően az elviteles tálcába, amikbe ilyenkor szokás kiadni, hogy a vásárló könnyebben el tudjon vinni többet egyszerre. Mikor a barista kiadta a rendelést, a pohár kiesett, és leforrázta Garciát.

A benyújtott kereset szerint a férfi „súlyos égési sérüléseket, eltorzulást és idegsérülést szenvedett a nemi szervében, amire a forró ital ömlött”.


Fotó: Depositphotos

A CNN híréből az is kiderül, hogy a perről készült felvételek alapján

az ítéletben szerepet játszott többek között a férfi által elszenvedett fizikai fájdalom, lelki gyötrelmek, az élet élvezetének elvesztése, a megaláztatás, kényelmetlenség, testi károsodás és a szorongás.

A Starbucks bejelentette, hogy fellebbezni kíván az ítélet ellen.

Együttérzünk Mr. Garciával, de nem értünk egyet az esküdtszék azon döntésével, amely szerint mi voltunk a hibásak ebben az incidensben, és úgy gondoljuk, hogy a megítélt kártérítés túlzott mértékű

– nyilatkozta a cég szóvivője, aki azt is hozzátette, hogy üzleteikben mindig is elkötelezik magukat a legmagasabb biztonsági előírások mellett, beleértve a forró italok kezelését is.

 


Volt diákjait várja a vendéglátóipari iskola

Volt diákjait várja a vendéglátóipari iskola 

A program célja a kötődés megtartása, az iskola szakmai kapcsolatainak megerősítése és a mostani diákok pályaorientációjának támogatása.
Kiosztották a XXI. Synvino Borverseny díjait

Kiosztották a XXI. Synvino Borverseny díjait 

A borversenyre az ország 18 borvidékéről 226 fehér-, 121 vörösbort és 53 rozét neveztek be, amelyek több mint fele a 2024-es évjáratból került ki.
Csodahelyek Buda gasztro-negyedében

Csodahelyek Buda gasztro-negyedében 

A Margit-negyed egyre inkább Budapest egyik legizgalmasabb gasztronómiai és kulturális helyszínévé válik.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség díjait

Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség díjait 

Tizenegyedik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz), amely hat kategóriában ismerte el a magyar bor- és gasztrokultúra szakembereit.
Megjelent az árrésstopról a rendelet – a kisboltokra nem vonatkozik

Megjelent az árrésstopról a rendelet – a kisboltokra nem vonatkozik 

Ötmillió forintos bírságra számíthatnak azok a boltok, ahol megszegik az árrésstopot.
Szlovák óvintézkedések a Magyarországon is előforduló járvány miatt

Szlovák óvintézkedések a Magyarországon is előforduló járvány miatt 

Szigorú intézkedéseket vezetettek be a száj- és körömfájás magyarországi megjelenése miatt, hogy megakadályozzák a fertőzés átterjedését az országba.
A Vár lábánál a múlt ikonikus fogásaival ünnepelnek

A Vár lábánál a múlt ikonikus fogásaival ünnepelnek 

Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepli fennállásának 35. évfordulóját.
Megválasztották Siófokon a Város borát

Megválasztották Siófokon a Város borát 

Garamvári Szőlőbirtok és Androsics Szőlészet borai nyerték az idei Siófok Város Bora díjakat.
Itt az árrésstop, ha ez nem lesz elég – jön az árstop

Itt az árrésstop, ha ez nem lesz elég – jön az árstop  

Március 17-től harminc alapvető élelmiszer esetében a kereskedők árrése nem haladhatja meg a 10 százalékot.  A rendelkezés május 31-éig van érvényben.  
Új nemzetközi borászati szervezet született

Új nemzetközi borászati szervezet született 

. A partnerek közti tapasztalatcserével és jó kapcsolat ápolásával egymást erősítve tudnak fejlődni a résztvevő borvidékek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.