50 millió dolláros kártérítést fizet a Starbucks egy vendégpanasz miatt

Öt évig tartó pereskedés után 50 millió dollár kártérítést ítéltek meg annak a férfinak, akire még 2020-ban ömlött rá a forró kávé az egyik amerikai Starbucksban, írja az Index a CNN híre alapján.

Egy kaliforniai bíróság arra kötelezte a Starbucksot, hogy 50 millió dollárt fizessen egy korábbi vendégének, akit még öt éve forrázott le a cég forró kávéja, adta hírül a CNN.

Az ügy felperese a Los Angeles-i illetőségű Michael Garcia, aki 2020-ban vásárolt három kávét.

Az italok közül az egyiket nem tolták be megfelelően az elviteles tálcába, amikbe ilyenkor szokás kiadni, hogy a vásárló könnyebben el tudjon vinni többet egyszerre. Mikor a barista kiadta a rendelést, a pohár kiesett, és leforrázta Garciát.

A benyújtott kereset szerint a férfi „súlyos égési sérüléseket, eltorzulást és idegsérülést szenvedett a nemi szervében, amire a forró ital ömlött”.


Fotó: Depositphotos

A CNN híréből az is kiderül, hogy a perről készült felvételek alapján

az ítéletben szerepet játszott többek között a férfi által elszenvedett fizikai fájdalom, lelki gyötrelmek, az élet élvezetének elvesztése, a megaláztatás, kényelmetlenség, testi károsodás és a szorongás.

A Starbucks bejelentette, hogy fellebbezni kíván az ítélet ellen.

Együttérzünk Mr. Garciával, de nem értünk egyet az esküdtszék azon döntésével, amely szerint mi voltunk a hibásak ebben az incidensben, és úgy gondoljuk, hogy a megítélt kártérítés túlzott mértékű

– nyilatkozta a cég szóvivője, aki azt is hozzátette, hogy üzleteikben mindig is elkötelezik magukat a legmagasabb biztonsági előírások mellett, beleértve a forró italok kezelését is.

 


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.