A cég szerint az adózott eredmény elérte az 1,61 milliárd dollárt, illetve a részvényenkénti 69 centet. A tavalyi év azonos időszakában a profit 1,35 milliárd dollár, illetve 58 cent volt.
Az eredmények mindamellett alulmúlták az elemzői várakozásokat. A Thomson Reuter szerint elemzők részvényenként 75 cent nyereségre és 7,72 milliárd dolláros bevételre számítottak.
A cég bevételi 5 százalékkal, 7,53 milliárd dollárra nőttek az április 2-án lezárult három hónap alatt.
A külföldi sikerek ellensúlyozták, hogy az Egyesült Államokban csökkent a szénsavas üdítőitalok iránti kereslet.
A Coca-Cola szerint az értékesítési volumen globálisan 3 százalékkal nőtt. Indiában az eladott mennyiség 29 százalékkal nőtt, Észak-Amerikában pedig 2 százalékkal csökkent.
5 százalékkal nőtt a Coca-Cola bevétele
A külföldi eladások felfutásának köszönhetően az első negyedévben 19 százalékkal nőtt a Coca-Cola profitja - közölte kedden a világ legnagyobb italgyártó cége.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.