A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

Az ikonikus Beatles albumborítót tervező művész készítette az új Budweiser sörösdobozt, amely limitált négyes kiszerelésben kapható a brit üzletekben.

A pop-art stílus előtti tisztelgésképpen a Budweiser egy speciálisan tervezett, limitált kiadású sörösdobozt jelentetett meg Sir Peter Blake, a Beatles 1967-ben megjelent Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band albumának tervezőjével együttműködve.

A sörösdobozokon Blake jellegzetes motívumai jelennek meg: a színes, de egyszerű csillagok és szívek, patchwork mintákba rendezve a Budweiser logó körül.

A Budweiser új, limitált kiadású ruhában
A Budweiser új, limitált kiadású ruhában
Fotó: ESM Magazine Facebook oldala

A brit Tesco üzletekben forgalmazott új dobozokat március 23-án mutatták be a londoni Shoreditchben egy utcai kiállításon.- derül ki a Store Insider cikkéből. Mint írják Blake a következőket mondta az együttműködésről:

„Mindig is hittem a művészet erejében, amely képes átlépni a határokat, és kapcsolatba lépni az élet minden területéről érkező emberekkel, ezért nagyon örülök, hogy a Budweiserrel, egy amerikai kulturális ikonnal  dolgozhatok. Visszatérünk a pop-art a gyökereihez és tömegekhez juttatjuk el ezzel a limitált példányszámú dobozzal, amely mindenkit arra szólít fel, hogy értékelje a művészet szépségét a mindennapi életében.”

A Blake aláírásával ellátott, limitált kiadású dobozok négyes kiszerelésben kerültek értékesítésre. A Beatles  album mellett ő tervezte az Oasis Stop The Clocks és a Band Aid Do They Know It's Christmas? című albumának borítóját is. Emellett számos más előadóval és zenésszel dolgozott együtt.


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.