A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

Az egészséges étkezés híveinek kedvenc célpontjai a kólagyártók, ami meglátszik értékesítési számaikon. A Coca-Cola fordult egyet, hogy befogja a friss szelet a vitorlájába, és ez bejött a cégnek, írta meg a CNN cikke alapján Klasszis Csoport-beli laptársunk, a Privátbankár.

Amikor James Quincey 2017-ben a Coca-Cola vezérigazgatója lett, a vállalat rossz helyzetben volt, mert termékeire ráapadt az „egészségtelen” jelző. A cég új vezetése úgy döntött, hogy visszatér az alapokhoz: a cukros és édesítőszeres szénsavas üdítők mellé bevezeti a tejet a vállalat kínálatába

– írta meg elsőként a CNN.

A buborékos üdítők helyett jönnek a tejes italok?
A buborékos üdítők helyett jönnek a tejes italok?
Fotó: Coca-Cola HBC Magyarország

Valójában már korábban elkezdődtek ezek a kísérletek:

a cég tejjel foglalkozó, Fairlife névre keresztelt vállalkozását 2012-ben alapították közösen a Select Milk Producers tejtermék-nagykereskedő vállalattal.

A cég fura, a minimalista divathoz illeszkedő csomagolásban kínált termékei az elmúlt években jobban teljesítettek az áruházláncokban, mint a nagy tejes szakcégek árucikkei.

A Coca-Cola 2020-ban kivásárolta partnerét a Fairlife-ból egy olyan megállapodás keretében, amelyben a 980 millió dolláros vételár csak az első részlet volt. A többi attól függ, hogy miként teljesít a vállalat. Ez egy ismert módszer olyan portékák megszerzése esetén, amelyeknél bizonytalan, hogy végső soron mire képesek.

Az üzlet ennek alapján ma már a beugrón felül 6,2 milliárd dollárnál tart, ugyanis az amerikaiak az élelmiszerek drágulása ellenére

értékelik a Fairlife laktóz- és cukormentes, fehérjében gazdag termékeit.

Az élen a cég Core Power nevű márkája halad, amelynek a maga kategóriájában kevés közvetlen versenytárssal kell megküzdenie.

A Coca-Cola ezzel együtt óvatosan nyilatkozott legutóbbi pénzügyi jelentésében a Fairlife várható 2025-ös teljesítményéről. Tény az is, hogy a vállalat eladásainak döntő többségét még mindig hagyományos üdítőitalai adják. Ugyanakkor

a tejes vállalkozás sokkal jobban teljesít, mint a Coca-Cola másik nagy szerzeménye, a Costa Coffee, amelyet 2018-ban vásárolt fel.

 


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.