A csokoládé, amely pillanatok alatt meghódította a világot

A dubaji csoki hamar népszerűvé vált a helyiek és a turisták körében is, köszönhetően a magas minőségű alapanyagoknak, az egyedi designnak, és persze annak is, hogy egy kis darab csokiban Dub megtestesül minden, ami luxus és minden, ami a gazdagságról szól. Nem csoda, hogy Sarah Hamouda csokoládéi pillanatok alatt meghódították a világot és mára a legnagyobb élelmiszer láncok is beálltak a sorba és árusítani kezdték.

A „dubaji csoki” ötlete az egyiptomi származású, Dubajban élő cukrász, Sarah Hamouda nevéhez fűződik, akinek egy olyan csokoládét szeretett volna megalkotni, amely nemcsak finom, hanem különleges, arab kulturális elemeket is hordoz. Az inspirációját a helyi ízek és a régióra oly jellemző luxuséletmód adta...

Hamouda a Fix Dessert Chocolatier márka alapítója először 2021-ben lépett a csokoládépiacra Dubajban. Egy vele készült interjúban úgy fogalmazott, hogy izemélyes élményekből és a Közel-Kelet gazdag ízvilágából merített inspirációt az alkotáshoz, és különleges csokoládéi olyan keleti ízekből állnak össze mint a például datolya,  a sáfrány és kardamom. A cukrász kezei közül a modern elkészítési technikák és szemet gyönyörködtető alkotások ötvözete született meg.


Fotó: Fix Dessert Chocolatier

A siker kulcsa: a TikTok...és a minőség 

A valódi áttörést persze egy vírusszerűen terjedő TikTok-videó hozta, amelyben egy influencer bemutatta a terméket. Az azóta világszerte ismertté vált márka napi pár rendelésről pillanatok alatt napi több százra ugrott, a kereslet pedig máig olyan magas, hogy az online rendelési időablakok másodpercek alatt betelnek.

Ez a szokatlan limitált elérhetőség csak tovább növelte a termék iránti vágyat, így a Fix-et gyakran az édességek „Hermès-ének” nevezik.

A csokoládé különlegessége állítólag nem csak az ízében rejlik, hanem abban is, hogy minden darab kézzel készül - kizárólag prémium minőségű alapanyagok felhasználásával. Hamouda célja ugyanis nem más volt, mint hogy a Dubaji csokoládé a Közel-Kelet gasztronómiai nagykövete legyen, és Dubajt a világ csokoládéiparának egyik központjává emelje.

Hamouda eleinte otthon készítette a csokoládékat meglévő munkája mellett, mára pedig már egy 20 fős csapattal dolgozik azon, hogy képesek legyenek megfelelni a világszintű keresletnek. A minőség megőrzése érdekében továbbra is limitált mennyiségben gyártják terméküket.

Már Magyarországon is

Hazánkban két diszkontlánc mellett az Auchan is csatlakozik a legújabb édességtrendhez, és csütörtöktől mindössze 2499 forintos akciós áron kínálja a 100 grammos minőségi Dubai csokoládét. Egy vásárlás alkalmával összesen három darabot lehet venni belőle az áruházakban és online is.    

Az Auchanban is csütörtöktől mindössze 2499 forintért kapható a 100 grammos Dubai csokoládé, ami a Közel-Kelet luxusát hozza el a lágy tahiniból, a ropogós pisztáciából és a kadayif tésztából készült rétegezett csokoládékockákban.

Aki pedig saját maga szeretné elkészíteni az ikonikus édességet, az Auchanban és az online áruházban minden hozzávalót megtalál egy helyen, sőt a recept is elérhető. Az Auchan széles választékának köszönhetően nagy a kínálat a különböző pisztáciás termékekből, amelyek más ünnepi édességhez is kiváló alapanyagként szolgálhatnak. Például a Scyavuru 45 %-os pisztáciakrém egészen december 24-ig 2499 forintos áron kapható.

 

 


Michelin-csillagok Ausztriának: Kulináris kiválóságok díjazása a MICHELIN Guide ceremóniáján

Michelin-csillagok Ausztriának: Kulináris kiválóságok díjazása a MICHELIN Guide ceremóniáján 

Mérföldkő az osztrák kulináris és turizmus helyzetben: 82 MICHELIN-csillag, 33 Zöld Csillag és 43 Bib-Gourmand-díj Ausztriának.
Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben?

Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben? 

A hazai vendéglátóipar számára érdekes adatokat szolgáltat az a kutatás, amelynek legfőbb megállapításait most ismertetjük.
Rangos elismerés a Törleynek

Rangos elismerés a Törleynek 

Alkoholmentes rosé pezsgőjük aranyérmet nyert a londoni Drinks Business által szervezett Global Low and No Alcohol Wine Masters 2024 versenyen.
Változnak a német étkezési szokások

Változnak a német étkezési szokások 

A tendencia összhangban van a globális egészségtudatosság és fenntarthatóság iránti növekvő igénnyel.
Folytatódnak a koreai influenszer kulináris kalandjai Budapesten

Folytatódnak a koreai influenszer kulináris kalandjai Budapesten 

Budapestre érkezett egy koreai influenszer, aki útra kelt a fővárosban, hogy felfedezze a magyar gasztronómia finomságait.
Meghökkentő édességeket készít egy magyar cukrász

Meghökkentő édességeket készít egy magyar cukrász 

Most például túrós csuszás csokoládéval kísérletezik.
Amikor a szomorú vasárnapot követi a mélabús hétfő

Amikor a szomorú vasárnapot követi a mélabús hétfő 

Azt tartják, az az egyetlen jó döntés, ha ilyenkor kényeztetjük a testet és a lelket. Így tettünk mi is, és egyáltalán nem bántuk meg.
Róma a világ legjobb gasztronómiai úti célja

Róma a világ legjobb gasztronómiai úti célja 

A 2025-ös listán Róma olyan városokat előzött meg, mint London Marrakech, Párizs, és Nápoly.
Kétkilós rántott szeletet tüntetett el Pesten a koreai lány, a világ egyik legismertebb gasztroinfluenszere

Kétkilós rántott szeletet tüntetett el Pesten a koreai lány, a világ egyik legismertebb gasztroinfluenszere 

Pihenésképpen aztán jóétvággyal nekilátott egy pacalpörköltnek is, majd visszatért a rántott húshoz.
A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket

A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket 

Megfejelik az óránként 5100 forintos minimálbért németországi üzleteikben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.