A csokoládé, amely pillanatok alatt meghódította a világot

A dubaji csoki hamar népszerűvé vált a helyiek és a turisták körében is, köszönhetően a magas minőségű alapanyagoknak, az egyedi designnak, és persze annak is, hogy egy kis darab csokiban Dub megtestesül minden, ami luxus és minden, ami a gazdagságról szól. Nem csoda, hogy Sarah Hamouda csokoládéi pillanatok alatt meghódították a világot és mára a legnagyobb élelmiszer láncok is beálltak a sorba és árusítani kezdték.

A „dubaji csoki” ötlete az egyiptomi származású, Dubajban élő cukrász, Sarah Hamouda nevéhez fűződik, akinek egy olyan csokoládét szeretett volna megalkotni, amely nemcsak finom, hanem különleges, arab kulturális elemeket is hordoz. Az inspirációját a helyi ízek és a régióra oly jellemző luxuséletmód adta...

Hamouda a Fix Dessert Chocolatier márka alapítója először 2021-ben lépett a csokoládépiacra Dubajban. Egy vele készült interjúban úgy fogalmazott, hogy izemélyes élményekből és a Közel-Kelet gazdag ízvilágából merített inspirációt az alkotáshoz, és különleges csokoládéi olyan keleti ízekből állnak össze mint a például datolya,  a sáfrány és kardamom. A cukrász kezei közül a modern elkészítési technikák és szemet gyönyörködtető alkotások ötvözete született meg.


Fotó: Fix Dessert Chocolatier

A siker kulcsa: a TikTok...és a minőség 

A valódi áttörést persze egy vírusszerűen terjedő TikTok-videó hozta, amelyben egy influencer bemutatta a terméket. Az azóta világszerte ismertté vált márka napi pár rendelésről pillanatok alatt napi több százra ugrott, a kereslet pedig máig olyan magas, hogy az online rendelési időablakok másodpercek alatt betelnek.

Ez a szokatlan limitált elérhetőség csak tovább növelte a termék iránti vágyat, így a Fix-et gyakran az édességek „Hermès-ének” nevezik.

A csokoládé különlegessége állítólag nem csak az ízében rejlik, hanem abban is, hogy minden darab kézzel készül - kizárólag prémium minőségű alapanyagok felhasználásával. Hamouda célja ugyanis nem más volt, mint hogy a Dubaji csokoládé a Közel-Kelet gasztronómiai nagykövete legyen, és Dubajt a világ csokoládéiparának egyik központjává emelje.

Hamouda eleinte otthon készítette a csokoládékat meglévő munkája mellett, mára pedig már egy 20 fős csapattal dolgozik azon, hogy képesek legyenek megfelelni a világszintű keresletnek. A minőség megőrzése érdekében továbbra is limitált mennyiségben gyártják terméküket.

Már Magyarországon is

Hazánkban két diszkontlánc mellett az Auchan is csatlakozik a legújabb édességtrendhez, és csütörtöktől mindössze 2499 forintos akciós áron kínálja a 100 grammos minőségi Dubai csokoládét. Egy vásárlás alkalmával összesen három darabot lehet venni belőle az áruházakban és online is.    

Az Auchanban is csütörtöktől mindössze 2499 forintért kapható a 100 grammos Dubai csokoládé, ami a Közel-Kelet luxusát hozza el a lágy tahiniból, a ropogós pisztáciából és a kadayif tésztából készült rétegezett csokoládékockákban.

Aki pedig saját maga szeretné elkészíteni az ikonikus édességet, az Auchanban és az online áruházban minden hozzávalót megtalál egy helyen, sőt a recept is elérhető. Az Auchan széles választékának köszönhetően nagy a kínálat a különböző pisztáciás termékekből, amelyek más ünnepi édességhez is kiváló alapanyagként szolgálhatnak. Például a Scyavuru 45 %-os pisztáciakrém egészen december 24-ig 2499 forintos áron kapható.

 

 


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.