A csokoládé, amely pillanatok alatt meghódította a világot

A dubaji csoki hamar népszerűvé vált a helyiek és a turisták körében is, köszönhetően a magas minőségű alapanyagoknak, az egyedi designnak, és persze annak is, hogy egy kis darab csokiban Dub megtestesül minden, ami luxus és minden, ami a gazdagságról szól. Nem csoda, hogy Sarah Hamouda csokoládéi pillanatok alatt meghódították a világot és mára a legnagyobb élelmiszer láncok is beálltak a sorba és árusítani kezdték.

A „dubaji csoki” ötlete az egyiptomi származású, Dubajban élő cukrász, Sarah Hamouda nevéhez fűződik, akinek egy olyan csokoládét szeretett volna megalkotni, amely nemcsak finom, hanem különleges, arab kulturális elemeket is hordoz. Az inspirációját a helyi ízek és a régióra oly jellemző luxuséletmód adta...

Hamouda a Fix Dessert Chocolatier márka alapítója először 2021-ben lépett a csokoládépiacra Dubajban. Egy vele készült interjúban úgy fogalmazott, hogy izemélyes élményekből és a Közel-Kelet gazdag ízvilágából merített inspirációt az alkotáshoz, és különleges csokoládéi olyan keleti ízekből állnak össze mint a például datolya,  a sáfrány és kardamom. A cukrász kezei közül a modern elkészítési technikák és szemet gyönyörködtető alkotások ötvözete született meg.


Fotó: Fix Dessert Chocolatier

A siker kulcsa: a TikTok...és a minőség 

A valódi áttörést persze egy vírusszerűen terjedő TikTok-videó hozta, amelyben egy influencer bemutatta a terméket. Az azóta világszerte ismertté vált márka napi pár rendelésről pillanatok alatt napi több százra ugrott, a kereslet pedig máig olyan magas, hogy az online rendelési időablakok másodpercek alatt betelnek.

Ez a szokatlan limitált elérhetőség csak tovább növelte a termék iránti vágyat, így a Fix-et gyakran az édességek „Hermès-ének” nevezik.

A csokoládé különlegessége állítólag nem csak az ízében rejlik, hanem abban is, hogy minden darab kézzel készül - kizárólag prémium minőségű alapanyagok felhasználásával. Hamouda célja ugyanis nem más volt, mint hogy a Dubaji csokoládé a Közel-Kelet gasztronómiai nagykövete legyen, és Dubajt a világ csokoládéiparának egyik központjává emelje.

Hamouda eleinte otthon készítette a csokoládékat meglévő munkája mellett, mára pedig már egy 20 fős csapattal dolgozik azon, hogy képesek legyenek megfelelni a világszintű keresletnek. A minőség megőrzése érdekében továbbra is limitált mennyiségben gyártják terméküket.

Már Magyarországon is

Hazánkban két diszkontlánc mellett az Auchan is csatlakozik a legújabb édességtrendhez, és csütörtöktől mindössze 2499 forintos akciós áron kínálja a 100 grammos minőségi Dubai csokoládét. Egy vásárlás alkalmával összesen három darabot lehet venni belőle az áruházakban és online is.    

Az Auchanban is csütörtöktől mindössze 2499 forintért kapható a 100 grammos Dubai csokoládé, ami a Közel-Kelet luxusát hozza el a lágy tahiniból, a ropogós pisztáciából és a kadayif tésztából készült rétegezett csokoládékockákban.

Aki pedig saját maga szeretné elkészíteni az ikonikus édességet, az Auchanban és az online áruházban minden hozzávalót megtalál egy helyen, sőt a recept is elérhető. Az Auchan széles választékának köszönhetően nagy a kínálat a különböző pisztáciás termékekből, amelyek más ünnepi édességhez is kiváló alapanyagként szolgálhatnak. Például a Scyavuru 45 %-os pisztáciakrém egészen december 24-ig 2499 forintos áron kapható.

 

 


Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.
A spanyolok törvényt alkottak az élelmiszer-pazarlás megfékezése érdekében

A spanyolok törvényt alkottak az élelmiszer-pazarlás megfékezése érdekében 

A dél-európai országban évente szemétbe kerülő élelem mennyisége jelenleg úgy 1,2 millió tonna.
Újabb hírek a szlovákiai száj- és körömfájásjárványról

Újabb hírek a szlovákiai száj- és körömfájásjárványról 

A magyar határhoz közeli Dunaszerdahelyi járásban március 21-től rendkívüli állapotot hirdettek ki. Tömegsírok kialakítását fontolgatják.
Tavaszi tekercsből nyári – gasztrokaland az Eötvös Gimnáziumban

Tavaszi tekercsből nyári – gasztrokaland az Eötvös Gimnáziumban 

Tavaszi tekercskészítő versenyre hívták a főváros egyik legelitebb gimnáziumának, az Eötvös József Gimnázium diákjait március 22-én, szombaton.
Bezár Bécs ikonikus magyar étterme

Bezár Bécs ikonikus magyar étterme  

Ősszel végleg bezárja kapuit a bécsi magyar közösség egyik ikonikus találkozóhelye, az „Ilona Stüberl“ étterem.
Új Executive Chef a Kempinskiben

Új Executive Chef a Kempinskiben 

Bárdos Péter az ötcsillagos szálloda új Executive Chéfje, aki Lévay Ádámot váltja ebben a pozícióban.
Szlovákiában száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt

Szlovákiában száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt 

A járványos eseteket a magyar határhoz közeli déli területeken találták.
A kormány betiltaná a műhúst?

A kormány betiltaná a műhúst? 

Elkezdődött a vita.
Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli

Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli 

Egy hazai profi séftől egy tökéletes receptet mi is közreadunk.
A kormány betiltja a műhúst?

A kormány betiltja a műhúst? 

Elkezdődött a vita.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.