A csokoládé, amely pillanatok alatt meghódította a világot

A dubaji csoki hamar népszerűvé vált a helyiek és a turisták körében is, köszönhetően a magas minőségű alapanyagoknak, az egyedi designnak, és persze annak is, hogy egy kis darab csokiban Dub megtestesül minden, ami luxus és minden, ami a gazdagságról szól. Nem csoda, hogy Sarah Hamouda csokoládéi pillanatok alatt meghódították a világot és mára a legnagyobb élelmiszer láncok is beálltak a sorba és árusítani kezdték.

A „dubaji csoki” ötlete az egyiptomi származású, Dubajban élő cukrász, Sarah Hamouda nevéhez fűződik, akinek egy olyan csokoládét szeretett volna megalkotni, amely nemcsak finom, hanem különleges, arab kulturális elemeket is hordoz. Az inspirációját a helyi ízek és a régióra oly jellemző luxuséletmód adta...

Hamouda a Fix Dessert Chocolatier márka alapítója először 2021-ben lépett a csokoládépiacra Dubajban. Egy vele készült interjúban úgy fogalmazott, hogy izemélyes élményekből és a Közel-Kelet gazdag ízvilágából merített inspirációt az alkotáshoz, és különleges csokoládéi olyan keleti ízekből állnak össze mint a például datolya,  a sáfrány és kardamom. A cukrász kezei közül a modern elkészítési technikák és szemet gyönyörködtető alkotások ötvözete született meg.


Fotó: Fix Dessert Chocolatier

A siker kulcsa: a TikTok...és a minőség 

A valódi áttörést persze egy vírusszerűen terjedő TikTok-videó hozta, amelyben egy influencer bemutatta a terméket. Az azóta világszerte ismertté vált márka napi pár rendelésről pillanatok alatt napi több százra ugrott, a kereslet pedig máig olyan magas, hogy az online rendelési időablakok másodpercek alatt betelnek.

Ez a szokatlan limitált elérhetőség csak tovább növelte a termék iránti vágyat, így a Fix-et gyakran az édességek „Hermès-ének” nevezik.

A csokoládé különlegessége állítólag nem csak az ízében rejlik, hanem abban is, hogy minden darab kézzel készül - kizárólag prémium minőségű alapanyagok felhasználásával. Hamouda célja ugyanis nem más volt, mint hogy a Dubaji csokoládé a Közel-Kelet gasztronómiai nagykövete legyen, és Dubajt a világ csokoládéiparának egyik központjává emelje.

Hamouda eleinte otthon készítette a csokoládékat meglévő munkája mellett, mára pedig már egy 20 fős csapattal dolgozik azon, hogy képesek legyenek megfelelni a világszintű keresletnek. A minőség megőrzése érdekében továbbra is limitált mennyiségben gyártják terméküket.

Már Magyarországon is

Hazánkban két diszkontlánc mellett az Auchan is csatlakozik a legújabb édességtrendhez, és csütörtöktől mindössze 2499 forintos akciós áron kínálja a 100 grammos minőségi Dubai csokoládét. Egy vásárlás alkalmával összesen három darabot lehet venni belőle az áruházakban és online is.    

Az Auchanban is csütörtöktől mindössze 2499 forintért kapható a 100 grammos Dubai csokoládé, ami a Közel-Kelet luxusát hozza el a lágy tahiniból, a ropogós pisztáciából és a kadayif tésztából készült rétegezett csokoládékockákban.

Aki pedig saját maga szeretné elkészíteni az ikonikus édességet, az Auchanban és az online áruházban minden hozzávalót megtalál egy helyen, sőt a recept is elérhető. Az Auchan széles választékának köszönhetően nagy a kínálat a különböző pisztáciás termékekből, amelyek más ünnepi édességhez is kiváló alapanyagként szolgálhatnak. Például a Scyavuru 45 %-os pisztáciakrém egészen december 24-ig 2499 forintos áron kapható.

 

 


CSR-akciózik a hazai cégcsoport a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akciózik a hazai cégcsoport a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.
Kibővült a pályázható kocsmák köre

Kibővült a pályázható kocsmák köre 

1000-2000 fő közötti települések lezárt üzleti évvel még nem rendelkező italüzletei is igényelhetik a 3 milliós támogatást.
Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés

Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés 

Egy esemény két helyszínen – a díjazottak között a hazai gasztrovonal elismert képviselője ott volt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.