A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket

A Lidl és a Kaufland közös tulajdonosa, a Schwarz Group úgy kalkulál, hogy hosszabb távon csak akkor van esélyük piaci sikerre, ha megtartják a legjobb szakembereket. Ennek szellemében emelik a béreket, számol be a béremelésről Klasszis Csoport-beli laptársunk, a Privátbankár.

Mint írják,

2025. április 1-től 1250 eurótól indul a fizetési lista.

A gyakornokok, a munka mellett gimnáziumba járók és felsőoktatási képzésben részt vevők bruttó 150 euróval (ez jelenlegi árfolyamon 62 ezer forint) kapnak többet majd ettől kezdve.


Fotó: Lidl

Ennek eredményeként a gyakornokok bére az első évben 1250 euróra, a Privátbankár élő árfolyamfigyelője szerint péntek reggeli árfolyamon 515 ezer forintra –, a másodikban 1350 euróra, a harmadikban 1500 euróra megy fel, ami 556 és 618 ezres összeget jelent forintban. A levelező gimnáziumi tanulmányokat végzők 1350 euróra számíthatnak az első és 1500 euróra a második évben.

A felsőfokú képzésben részt vevőknél a három évben 1650 euró (680 ezer forint), 1750 euró (720 ezer forint) és 1950 euró (800 ezer forint) lesz a fizetés

– ismertette a vállalat új tervének konkrét számait az ESM Magazin kiskereskedelmi szakportál. 

A vállalat ezenfelül továbbra is fizet ezeknek az alkalmazottainak is szabadságra járó és karácsonyi bónuszokat is. A cég HR-vezetői azzal magyarázzák a béremelést, hogy ha a csoporthoz tartozó áruházak hosszú távon sikeresek akarnak lenni, akkor fontos, hogy alkalmazottaik képzettsége minél jobb színvonalú legyen.

A béremeléssel világos üzenetet akarnak küldeni a fiataloknak, hogy érdemes bővíteniük a tudásukat.

A Lidl 2024-ben 15 euróra (6200 forint) emelte dolgozói minimális órabérét Németországban. Ez meghaladja az ottani kötelező minimális keresetet, ami 12,41 euró (több mint 5100 forint), derül ki a írásból.


Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.