A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket

A Lidl és a Kaufland közös tulajdonosa, a Schwarz Group úgy kalkulál, hogy hosszabb távon csak akkor van esélyük piaci sikerre, ha megtartják a legjobb szakembereket. Ennek szellemében emelik a béreket, számol be a béremelésről Klasszis Csoport-beli laptársunk, a Privátbankár.

Mint írják,

2025. április 1-től 1250 eurótól indul a fizetési lista.

A gyakornokok, a munka mellett gimnáziumba járók és felsőoktatási képzésben részt vevők bruttó 150 euróval (ez jelenlegi árfolyamon 62 ezer forint) kapnak többet majd ettől kezdve.


Fotó: Lidl

Ennek eredményeként a gyakornokok bére az első évben 1250 euróra, a Privátbankár élő árfolyamfigyelője szerint péntek reggeli árfolyamon 515 ezer forintra –, a másodikban 1350 euróra, a harmadikban 1500 euróra megy fel, ami 556 és 618 ezres összeget jelent forintban. A levelező gimnáziumi tanulmányokat végzők 1350 euróra számíthatnak az első és 1500 euróra a második évben.

A felsőfokú képzésben részt vevőknél a három évben 1650 euró (680 ezer forint), 1750 euró (720 ezer forint) és 1950 euró (800 ezer forint) lesz a fizetés

– ismertette a vállalat új tervének konkrét számait az ESM Magazin kiskereskedelmi szakportál. 

A vállalat ezenfelül továbbra is fizet ezeknek az alkalmazottainak is szabadságra járó és karácsonyi bónuszokat is. A cég HR-vezetői azzal magyarázzák a béremelést, hogy ha a csoporthoz tartozó áruházak hosszú távon sikeresek akarnak lenni, akkor fontos, hogy alkalmazottaik képzettsége minél jobb színvonalú legyen.

A béremeléssel világos üzenetet akarnak küldeni a fiataloknak, hogy érdemes bővíteniük a tudásukat.

A Lidl 2024-ben 15 euróra (6200 forint) emelte dolgozói minimális órabérét Németországban. Ez meghaladja az ottani kötelező minimális keresetet, ami 12,41 euró (több mint 5100 forint), derül ki a írásból.


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.