A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

Az elkészült fogásokat a közönségnek is lehetősége lesz megkóstolni, akik szavazhatnak és dönthetnek arról, hogy melyik Dani García által újragondolt magyar kedvenc étel kerüljön fel a Bibo Budapest étlapjára.

Mint megírtuk, a BOTANIQ Collection idén két egységgel is bemutatkozik az idei Gourmet Fesztiválon, amelyik e hétvégén zajlik a Millenáris Parkban.

A május 24–26. között megrendezett eseményen a BIBO Budapest – Dani García három Michelin-csillagos séf étterme – valamint a BOTANIQ Bár várja a látogatókat különleges ételekkel, italkoncepciókkal és személyes találkozásokkal.

Dani Garcia, a három Michelin csillagot kapott konyha sztárséfje
Dani Garcia, a három Michelin csillagot kapott konyha sztárséfje
Fotó: BDPST Koncept
A gasztrofesztiválra Dani García Budapestre uatzott, aki megérkezésekor ezt mondta:

Negyedszer térek vissza Budapestre. A magyarok szerencsés emberek, hogy nemcsak egy gyönyörű fővárosuk van, de egy gazdag és dinamikus konyhájuk is, amely sok elemében idézi Andalúzia gasztronómiai hagyományait.

A Gourmet Fesztivál idei tematikája, a „kedvencek” különösen inspiráló kiindulópontnak bizonyult Dani García számára. A BIBO Budapest standján öt különleges fogás mutatkozik be:

az Ököruszály Brioche, a BIBO Lángos, a Roppanós Garnéla és a Gulyás Croquette, végül az ételsort a Budapesti Hold nevű desszert zárja.

BIBO Budapest fogások a Gourmet-n: Ököruszály Brioche, a BIBO Lángos és Gulyás Croquette
BIBO Budapest fogások a Gourmet-n: Ököruszály Brioche, a BIBO Lángos és Gulyás Croquette
Fotó: BDPST Koncept

A fesztivál egyik csúcspontja a május 24-i, szombat esti hatkezes főzés lesz a Gourmet Akadémia színpadán, ahol Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) és Varjú Imre (Flava) séfek kedvenc magyar fogásaiból merít ihletet, és gondolja újra saját stílusában. 

Botaniq koktélkínálat a Gourmet-n
Botaniq koktélkínálat a Gourmet-n
Fotó: BDPST Koncept

A BOTANIQ Bár standján mutatkozik be először a nagyközönség előtt az a saját fejlesztésű ital, a Blumenizer Gin is, amely rétegzett, zöldfűszeres karakterű párlat. A Gourmet Fesztiválon debütál továbbá egy új, nyári koktél is: a Tokaji spritz, amely a Patricius Borház Katinka nevű, késői szüretelésű borházasításából, sárgabarackból és friss zsályából készül. Könnyed, gyümölcsös, mégis elegáns ital, amely egyszerre tiszteleg a tokaji borvidék öröksége és a nyári hangulat előtt.

 


Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.