Mint megírtuk, a BOTANIQ Collection idén két egységgel is bemutatkozik az idei Gourmet Fesztiválon, amelyik e hétvégén zajlik a Millenáris Parkban.
A május 24–26. között megrendezett eseményen a BIBO Budapest – Dani García három Michelin-csillagos séf étterme – valamint a BOTANIQ Bár várja a látogatókat különleges ételekkel, italkoncepciókkal és személyes találkozásokkal.
Fotó: BDPST Koncept
Negyedszer térek vissza Budapestre. A magyarok szerencsés emberek, hogy nemcsak egy gyönyörű fővárosuk van, de egy gazdag és dinamikus konyhájuk is, amely sok elemében idézi Andalúzia gasztronómiai hagyományait.
A Gourmet Fesztivál idei tematikája, a „kedvencek” különösen inspiráló kiindulópontnak bizonyult Dani García számára. A BIBO Budapest standján öt különleges fogás mutatkozik be:
az Ököruszály Brioche, a BIBO Lángos, a Roppanós Garnéla és a Gulyás Croquette, végül az ételsort a Budapesti Hold nevű desszert zárja.
Fotó: BDPST Koncept
A fesztivál egyik csúcspontja a május 24-i, szombat esti hatkezes főzés lesz a Gourmet Akadémia színpadán, ahol Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) és Varjú Imre (Flava) séfek kedvenc magyar fogásaiból merít ihletet, és gondolja újra saját stílusában.
Fotó: BDPST Koncept
A BOTANIQ Bár standján mutatkozik be először a nagyközönség előtt az a saját fejlesztésű ital, a Blumenizer Gin is, amely rétegzett, zöldfűszeres karakterű párlat. A Gourmet Fesztiválon debütál továbbá egy új, nyári koktél is: a Tokaji spritz, amely a Patricius Borház Katinka nevű, késői szüretelésű borházasításából, sárgabarackból és friss zsályából készül. Könnyed, gyümölcsös, mégis elegáns ital, amely egyszerre tiszteleg a tokaji borvidék öröksége és a nyári hangulat előtt.