Miért pont Mályinka, miért nem Budapest vagy éppen a Balaton? - tette fel a kérdést Pohner Ádámnak a magyarkonyhaonline.
A családom köt oda, a gyökerek, a nagyszülők, a gyerekkori emlékek, amikor minden olyan egyszerű volt és szép. Ezt az élményt szeretném újra átélni és átadni másoknak. Egyszer szakács szemmel is rácsodálkoztam a régóta ismert környékre. Az erdő felől jövő friss levegő, a környék alapanyagai felhívták a figyelmemet arra, hogy érdemes lenne itt valami olyat csinálni, ami szakmailag motiváló és ezt a települést is felhelyezi a térképre. Remek vadak, halak, borok, gombák, tejtermékek érhetők el Mályinka közelében, itt van Eger, Szilvásvárad, Miskolc, sőt még Kassa sincs messze. Úgy érzem, van egyfajta vákuum, amivel az erre kirándulók, túrázók találkoznak.
Ennek ellenére kevesen mernek belevágni abba, hogy egy ilyen kis faluban éttermet nyissanak. Egyelőre jobban tartunk attól, hogyan készülünk el a tervezett szeptemberi nyitásra, mint attól, hogy ne lenne vendég. Most is éppen a betonozásból álltam fel – bízom ebben a régióban - nyilatkozta Pohner a magyarkonyhaonline-nak, aki párjával Lucával, aki egyben a marketinges is, ketten, befektetők és személyzet nélkül nyitják az éttermet, ami tulajdonképpen válasz az egész vendéglátó szektor problémájára, a munkaerőhiányra, az ellátási lánc akadozására. Kevés alapanyaggal, rövid étlappal vágnak neki, egy olyan épületben, amiben maximum harminc fő tud leülni, és amelyet saját kezűleg újítanak fel."
A cikk teljes terjedelmében ITT olvasható, amelyből az is kiderül, mit jelent az étterem neve.