A Bükk lábánál nyílik Pohner Ádám új étterme

Bőven vannak olyan falvak az országban, amit csak a környékbeliek ismernek. Nincs bennük semmi különös, lakják, szeretik, de a hírekbe ritkán kerülnek be. Mályinka pont ilyen: takaros, békés, szerethető, de kevesen tudják, milyen titkokat és meglepetéseket rejteget. Szeptembertől azonban mindez megváltozhat – Pohner Ádám, a nemzetközileg is ismert fiatal séf ott nyitja meg Iszkor nevű éttermét.

Miért pont Mályinka, miért nem Budapest vagy éppen a Balaton? - tette fel a kérdést Pohner Ádámnak a magyarkonyhaonline.

A családom köt oda, a gyökerek, a nagyszülők, a gyerekkori emlékek, amikor minden olyan egyszerű volt és szép. Ezt az élményt szeretném újra átélni és átadni másoknak. Egyszer szakács szemmel is rácsodálkoztam a régóta ismert környékre. Az erdő felől jövő friss levegő, a környék alapanyagai felhívták a figyelmemet arra, hogy érdemes lenne itt valami olyat csinálni, ami szakmailag motiváló és ezt a települést is felhelyezi a térképre. Remek vadak, halak, borok, gombák, tejtermékek érhetők el Mályinka közelében, itt van Eger, Szilvásvárad, Miskolc, sőt még Kassa sincs messze. Úgy érzem, van egyfajta vákuum, amivel az erre kirándulók, túrázók találkoznak.

 

Ennek ellenére kevesen mernek belevágni abba, hogy egy ilyen kis faluban éttermet nyissanak. Egyelőre jobban tartunk attól, hogyan készülünk el a tervezett szeptemberi nyitásra, mint attól, hogy ne lenne vendég. Most is éppen a betonozásból álltam fel – bízom ebben a régióban - nyilatkozta Pohner a magyarkonyhaonline-nak, aki párjával Lucával, aki egyben a marketinges is, ketten, befektetők és személyzet nélkül nyitják az éttermet, ami tulajdonképpen válasz az egész vendéglátó szektor problémájára, a munkaerőhiányra, az ellátási lánc akadozására. Kevés alapanyaggal, rövid étlappal vágnak neki, egy olyan épületben, amiben maximum harminc fő tud leülni, és amelyet saját kezűleg újítanak fel."

A cikk teljes terjedelmében ITT olvasható, amelyből az is kiderül, mit jelent az étterem neve.


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.