A Bükk lábánál nyílik Pohner Ádám új étterme

Bőven vannak olyan falvak az országban, amit csak a környékbeliek ismernek. Nincs bennük semmi különös, lakják, szeretik, de a hírekbe ritkán kerülnek be. Mályinka pont ilyen: takaros, békés, szerethető, de kevesen tudják, milyen titkokat és meglepetéseket rejteget. Szeptembertől azonban mindez megváltozhat – Pohner Ádám, a nemzetközileg is ismert fiatal séf ott nyitja meg Iszkor nevű éttermét.

Miért pont Mályinka, miért nem Budapest vagy éppen a Balaton? - tette fel a kérdést Pohner Ádámnak a magyarkonyhaonline.

A családom köt oda, a gyökerek, a nagyszülők, a gyerekkori emlékek, amikor minden olyan egyszerű volt és szép. Ezt az élményt szeretném újra átélni és átadni másoknak. Egyszer szakács szemmel is rácsodálkoztam a régóta ismert környékre. Az erdő felől jövő friss levegő, a környék alapanyagai felhívták a figyelmemet arra, hogy érdemes lenne itt valami olyat csinálni, ami szakmailag motiváló és ezt a települést is felhelyezi a térképre. Remek vadak, halak, borok, gombák, tejtermékek érhetők el Mályinka közelében, itt van Eger, Szilvásvárad, Miskolc, sőt még Kassa sincs messze. Úgy érzem, van egyfajta vákuum, amivel az erre kirándulók, túrázók találkoznak.

 

Ennek ellenére kevesen mernek belevágni abba, hogy egy ilyen kis faluban éttermet nyissanak. Egyelőre jobban tartunk attól, hogyan készülünk el a tervezett szeptemberi nyitásra, mint attól, hogy ne lenne vendég. Most is éppen a betonozásból álltam fel – bízom ebben a régióban - nyilatkozta Pohner a magyarkonyhaonline-nak, aki párjával Lucával, aki egyben a marketinges is, ketten, befektetők és személyzet nélkül nyitják az éttermet, ami tulajdonképpen válasz az egész vendéglátó szektor problémájára, a munkaerőhiányra, az ellátási lánc akadozására. Kevés alapanyaggal, rövid étlappal vágnak neki, egy olyan épületben, amiben maximum harminc fő tud leülni, és amelyet saját kezűleg újítanak fel."

A cikk teljes terjedelmében ITT olvasható, amelyből az is kiderül, mit jelent az étterem neve.


Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.