A Bükk lábánál nyílik Pohner Ádám új étterme

Bőven vannak olyan falvak az országban, amit csak a környékbeliek ismernek. Nincs bennük semmi különös, lakják, szeretik, de a hírekbe ritkán kerülnek be. Mályinka pont ilyen: takaros, békés, szerethető, de kevesen tudják, milyen titkokat és meglepetéseket rejteget. Szeptembertől azonban mindez megváltozhat – Pohner Ádám, a nemzetközileg is ismert fiatal séf ott nyitja meg Iszkor nevű éttermét.

Miért pont Mályinka, miért nem Budapest vagy éppen a Balaton? - tette fel a kérdést Pohner Ádámnak a magyarkonyhaonline.

A családom köt oda, a gyökerek, a nagyszülők, a gyerekkori emlékek, amikor minden olyan egyszerű volt és szép. Ezt az élményt szeretném újra átélni és átadni másoknak. Egyszer szakács szemmel is rácsodálkoztam a régóta ismert környékre. Az erdő felől jövő friss levegő, a környék alapanyagai felhívták a figyelmemet arra, hogy érdemes lenne itt valami olyat csinálni, ami szakmailag motiváló és ezt a települést is felhelyezi a térképre. Remek vadak, halak, borok, gombák, tejtermékek érhetők el Mályinka közelében, itt van Eger, Szilvásvárad, Miskolc, sőt még Kassa sincs messze. Úgy érzem, van egyfajta vákuum, amivel az erre kirándulók, túrázók találkoznak.

 

Ennek ellenére kevesen mernek belevágni abba, hogy egy ilyen kis faluban éttermet nyissanak. Egyelőre jobban tartunk attól, hogyan készülünk el a tervezett szeptemberi nyitásra, mint attól, hogy ne lenne vendég. Most is éppen a betonozásból álltam fel – bízom ebben a régióban - nyilatkozta Pohner a magyarkonyhaonline-nak, aki párjával Lucával, aki egyben a marketinges is, ketten, befektetők és személyzet nélkül nyitják az éttermet, ami tulajdonképpen válasz az egész vendéglátó szektor problémájára, a munkaerőhiányra, az ellátási lánc akadozására. Kevés alapanyaggal, rövid étlappal vágnak neki, egy olyan épületben, amiben maximum harminc fő tud leülni, és amelyet saját kezűleg újítanak fel."

A cikk teljes terjedelmében ITT olvasható, amelyből az is kiderül, mit jelent az étterem neve.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.