A Gerbeaud is beszállt a kiszállításos bizniszbe

A szükség nagy úr: a Gerbeaud üzemeltetői körét sem kímélte a vírusjárvány, válaszlépésként elindították Petit Gerbeaud elnevezésű almárkát, amellyel jóval szélesebb közönséghez szeretnének eljutni, mint eddig.

Új, kifejezetten kiszállításra szabott almárkát indít a Gerbeaud, Petit Gerbeaud néven, adja hírül a Forbes.

Az új almárka többhetes fejlesztés után kerül a piacra, a klasszikus sütemények megjelenését a kiszállításhoz igazították és új receptekhez is nyúltak. A süteményekért és a jövőbeni bővülő kínálatért Mártha Róbert, az Onyx cukrásza és egyben a Gerbeaud kreatív cukrászvezetője, valamint Tóth Ágnes Executive séf felel. 

"Az összes egységünk bezárása utáni sokkból felocsúdva, az Onyx étterem, az Émile Ház és a Gerbeaud kávéház szakemberei dolgoznak ezen a projekten, hogy egy hosszú távon is életképes almárkát hozzunk létre” – mondta Niszkács Anna, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. ügyvezető-tulajdonosa.

A márka webshopjában az árak 690 forinttól indulnak, és a legdrágább sütemény is ezer forint alatt marad. A sütemények mellett alkoholos italok is rendelhetők, és az igényeknek megfelelően fokozatosan bővítenék a kínálatot péksüteményekkel, illetve a konyha hideg és meleg ételeivel. A kiszállítást a saját kollégáikra bízták, betartva a szigorú egészségbiztonsági előírásokat, 5000 forint feletti rendelés esetén Budapest teljes területére ingyen szállítanak.

„A legfontosabb számunkra ezzel a projekttel az, hogy a csapatot megtarthassuk, munkát és lelkesedésre való okot adjunk nekik, de nem utolsó szempont a bevételi forrás sem, hiszem március 18-a óta minden egységünk zárva tart”, mondja Niszkács Anna, majd így folytatja: „Nagyok vagyunk, 220 alkalmazottunk van több egységünkben, megfontoltan akartunk dönteni. A Petit Gerbeaud-val nemcsak átmeneti megoldást szeretnénk, hanem hosszútávon is életképes almárkát, amit bár a válság szült, de lehetőség arra, hogy egy széles közönséghez is eljusson a Gerbeaud-élmény.”

Március 15. óta alkalmazottaik 35–40 százalékától kellett megválniuk, de ebben a projektben a szakácsoktól a cukrászokon át a pénzügyesekig mindenki benne volt. „A következő hetekben cukrászként szakácskodunk, szakácsként cukrászkodunk, menedzserként kiszállítunk, igazi családként támogatva egymást. Így a nehéz időkben kollégáinknak munkát, vendégeiknek egy kis boldogságot fogunk házhoz szállítani. Ez a legfőbb küldetésünk az újranyitásig”, tette hozzá Fekete Marcell, a cég F&B stratégiai igazgatója, a Petit Gerbeaud-projekt kitalálója.

Forrás: forbes.com


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.