A Gerbeaud is beszállt a kiszállításos bizniszbe

A szükség nagy úr: a Gerbeaud üzemeltetői körét sem kímélte a vírusjárvány, válaszlépésként elindították Petit Gerbeaud elnevezésű almárkát, amellyel jóval szélesebb közönséghez szeretnének eljutni, mint eddig.

Új, kifejezetten kiszállításra szabott almárkát indít a Gerbeaud, Petit Gerbeaud néven, adja hírül a Forbes.

Az új almárka többhetes fejlesztés után kerül a piacra, a klasszikus sütemények megjelenését a kiszállításhoz igazították és új receptekhez is nyúltak. A süteményekért és a jövőbeni bővülő kínálatért Mártha Róbert, az Onyx cukrásza és egyben a Gerbeaud kreatív cukrászvezetője, valamint Tóth Ágnes Executive séf felel. 

"Az összes egységünk bezárása utáni sokkból felocsúdva, az Onyx étterem, az Émile Ház és a Gerbeaud kávéház szakemberei dolgoznak ezen a projekten, hogy egy hosszú távon is életképes almárkát hozzunk létre” – mondta Niszkács Anna, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. ügyvezető-tulajdonosa.

A márka webshopjában az árak 690 forinttól indulnak, és a legdrágább sütemény is ezer forint alatt marad. A sütemények mellett alkoholos italok is rendelhetők, és az igényeknek megfelelően fokozatosan bővítenék a kínálatot péksüteményekkel, illetve a konyha hideg és meleg ételeivel. A kiszállítást a saját kollégáikra bízták, betartva a szigorú egészségbiztonsági előírásokat, 5000 forint feletti rendelés esetén Budapest teljes területére ingyen szállítanak.

„A legfontosabb számunkra ezzel a projekttel az, hogy a csapatot megtarthassuk, munkát és lelkesedésre való okot adjunk nekik, de nem utolsó szempont a bevételi forrás sem, hiszem március 18-a óta minden egységünk zárva tart”, mondja Niszkács Anna, majd így folytatja: „Nagyok vagyunk, 220 alkalmazottunk van több egységünkben, megfontoltan akartunk dönteni. A Petit Gerbeaud-val nemcsak átmeneti megoldást szeretnénk, hanem hosszútávon is életképes almárkát, amit bár a válság szült, de lehetőség arra, hogy egy széles közönséghez is eljusson a Gerbeaud-élmény.”

Március 15. óta alkalmazottaik 35–40 százalékától kellett megválniuk, de ebben a projektben a szakácsoktól a cukrászokon át a pénzügyesekig mindenki benne volt. „A következő hetekben cukrászként szakácskodunk, szakácsként cukrászkodunk, menedzserként kiszállítunk, igazi családként támogatva egymást. Így a nehéz időkben kollégáinknak munkát, vendégeiknek egy kis boldogságot fogunk házhoz szállítani. Ez a legfőbb küldetésünk az újranyitásig”, tette hozzá Fekete Marcell, a cég F&B stratégiai igazgatója, a Petit Gerbeaud-projekt kitalálója.

Forrás: forbes.com


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.