A Gerbeaud is beszállt a kiszállításos bizniszbe

A szükség nagy úr: a Gerbeaud üzemeltetői körét sem kímélte a vírusjárvány, válaszlépésként elindították Petit Gerbeaud elnevezésű almárkát, amellyel jóval szélesebb közönséghez szeretnének eljutni, mint eddig.

Új, kifejezetten kiszállításra szabott almárkát indít a Gerbeaud, Petit Gerbeaud néven, adja hírül a Forbes.

Az új almárka többhetes fejlesztés után kerül a piacra, a klasszikus sütemények megjelenését a kiszállításhoz igazították és új receptekhez is nyúltak. A süteményekért és a jövőbeni bővülő kínálatért Mártha Róbert, az Onyx cukrásza és egyben a Gerbeaud kreatív cukrászvezetője, valamint Tóth Ágnes Executive séf felel. 

"Az összes egységünk bezárása utáni sokkból felocsúdva, az Onyx étterem, az Émile Ház és a Gerbeaud kávéház szakemberei dolgoznak ezen a projekten, hogy egy hosszú távon is életképes almárkát hozzunk létre” – mondta Niszkács Anna, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. ügyvezető-tulajdonosa.

A márka webshopjában az árak 690 forinttól indulnak, és a legdrágább sütemény is ezer forint alatt marad. A sütemények mellett alkoholos italok is rendelhetők, és az igényeknek megfelelően fokozatosan bővítenék a kínálatot péksüteményekkel, illetve a konyha hideg és meleg ételeivel. A kiszállítást a saját kollégáikra bízták, betartva a szigorú egészségbiztonsági előírásokat, 5000 forint feletti rendelés esetén Budapest teljes területére ingyen szállítanak.

„A legfontosabb számunkra ezzel a projekttel az, hogy a csapatot megtarthassuk, munkát és lelkesedésre való okot adjunk nekik, de nem utolsó szempont a bevételi forrás sem, hiszem március 18-a óta minden egységünk zárva tart”, mondja Niszkács Anna, majd így folytatja: „Nagyok vagyunk, 220 alkalmazottunk van több egységünkben, megfontoltan akartunk dönteni. A Petit Gerbeaud-val nemcsak átmeneti megoldást szeretnénk, hanem hosszútávon is életképes almárkát, amit bár a válság szült, de lehetőség arra, hogy egy széles közönséghez is eljusson a Gerbeaud-élmény.”

Március 15. óta alkalmazottaik 35–40 százalékától kellett megválniuk, de ebben a projektben a szakácsoktól a cukrászokon át a pénzügyesekig mindenki benne volt. „A következő hetekben cukrászként szakácskodunk, szakácsként cukrászkodunk, menedzserként kiszállítunk, igazi családként támogatva egymást. Így a nehéz időkben kollégáinknak munkát, vendégeiknek egy kis boldogságot fogunk házhoz szállítani. Ez a legfőbb küldetésünk az újranyitásig”, tette hozzá Fekete Marcell, a cég F&B stratégiai igazgatója, a Petit Gerbeaud-projekt kitalálója.

Forrás: forbes.com


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.