A gyorsétteremláncok visszaszorítják a transz-zsírok felhasználását

A legfrissebb kutatások szerint a nagy amerikai étteremláncok már számos lépést tettek annak érdekében, hogy csökkentsék a transz-zsírok arányát az általuk használt étolajokban - írja az OrientPress. A szakemberek üdvözölték az eredményeket, azonban hozzátették: az éttermek sokkal hamarabb is elkezdhették volna a káros zsírok kivonását az általuk kínált menüből.

Örömmel vettük tudomásul azokat a változásokat, amelyekről a legutóbbi kutatások adtak hírt - mondta Lisa Hamack a HealthDay-nek. Ami pedig külön dicsérendő: a gyorséttermek nem emelték a telített zsírok arányát annak érdekében, hogy helyettesítsék a transz-zsírokat - tette hozzá.

A káros anyagok arányának csökkentése azért is volt fontos, mert az átlag amerikaiak az egy nap alatt bevitt kalóriáknak legalább a 10 százalékát gyorsételekből nyerik. A tudósok azonban arra figyelmeztetik az embereket, hogy óvatosan és mértékkel egyenek ezekből az ételekből, hiszen a kalória- és a nátriumtartalmuk továbbra is kritikusan magas.

A kutatásokat azután végezték el, hogy a globális egészségügyi hatóságok egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a vendéglátóiparra annak érdekében, hogy csökkentsék a transz-zsírok felhasználását. A szakemberek szerint az eredmények eddig biztatóak, és hasonlóan pozitív folytatásban reménykednek. (Forrás: OrientPress Hírügynökség)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.