A gyorsétteremláncok visszaszorítják a transz-zsírok felhasználását

A legfrissebb kutatások szerint a nagy amerikai étteremláncok már számos lépést tettek annak érdekében, hogy csökkentsék a transz-zsírok arányát az általuk használt étolajokban - írja az OrientPress. A szakemberek üdvözölték az eredményeket, azonban hozzátették: az éttermek sokkal hamarabb is elkezdhették volna a káros zsírok kivonását az általuk kínált menüből.

Örömmel vettük tudomásul azokat a változásokat, amelyekről a legutóbbi kutatások adtak hírt - mondta Lisa Hamack a HealthDay-nek. Ami pedig külön dicsérendő: a gyorséttermek nem emelték a telített zsírok arányát annak érdekében, hogy helyettesítsék a transz-zsírokat - tette hozzá.

A káros anyagok arányának csökkentése azért is volt fontos, mert az átlag amerikaiak az egy nap alatt bevitt kalóriáknak legalább a 10 százalékát gyorsételekből nyerik. A tudósok azonban arra figyelmeztetik az embereket, hogy óvatosan és mértékkel egyenek ezekből az ételekből, hiszen a kalória- és a nátriumtartalmuk továbbra is kritikusan magas.

A kutatásokat azután végezték el, hogy a globális egészségügyi hatóságok egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a vendéglátóiparra annak érdekében, hogy csökkentsék a transz-zsírok felhasználását. A szakemberek szerint az eredmények eddig biztatóak, és hasonlóan pozitív folytatásban reménykednek. (Forrás: OrientPress Hírügynökség)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.