Örömmel vettük tudomásul azokat a változásokat, amelyekről a legutóbbi kutatások adtak hírt - mondta Lisa Hamack a HealthDay-nek. Ami pedig külön dicsérendő: a gyorséttermek nem emelték a telített zsírok arányát annak érdekében, hogy helyettesítsék a transz-zsírokat - tette hozzá.
A káros anyagok arányának csökkentése azért is volt fontos, mert az átlag amerikaiak az egy nap alatt bevitt kalóriáknak legalább a 10 százalékát gyorsételekből nyerik. A tudósok azonban arra figyelmeztetik az embereket, hogy óvatosan és mértékkel egyenek ezekből az ételekből, hiszen a kalória- és a nátriumtartalmuk továbbra is kritikusan magas.
A kutatásokat azután végezték el, hogy a globális egészségügyi hatóságok egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a vendéglátóiparra annak érdekében, hogy csökkentsék a transz-zsírok felhasználását. A szakemberek szerint az eredmények eddig biztatóak, és hasonlóan pozitív folytatásban reménykednek. (Forrás: OrientPress Hírügynökség)