A Heimann fiú vihette haza az Aranygyűrűt

Lezárult a pályázat, március 9-én hirdettek nyertest ünnepélyes gálavacsora keretében a Pannónia Női Borrend tagjai, ahol átadták a 14 karátos Pannónia Aranygyűrűt az idei fiatal borász győztesnek, ifj. Heimann Zoltánnak, Szekszárdról.

Nyolc éve alapították a női borrend tagjai a díjat, idén 11-en pályáztak az ország számos pontjáról, és annyi különbség volt a korábbi pályázat kiírásoktól, hogy most nem írásban kellett bemutatkozni az elküldött borok mellé a fiatal borászoknak, hanem 5 perces videóban. Na, ez volt, amin többen elvéreztek, hallom a bírálóbizottság tagjaitól a Gerbeaud Ház Atrium termében megtartott ünnepélyes gálavacsora alkalmával.

Mind a tizenegy pályázó különben meghívást kapott az eseményre, közülük elsőként a haramadik helyezettet, egy mádi fiatal borászlányt, Zsirai Katalint jutalmaztak, és akinek ismerősen cseng a név, nem véletlen, a Zsirai Pincészet Tokaj-Hegyalja egyik feljövőben lévő családi vállalkozása. Ő fahordóban érlelt 2015-ös Birtok Hárslevelűt nevezett a versenyre, amely erősen vaníliás jegyeket hordoz, hangsúlyozottan ásványos a talaj okán, és nem mellesleg a mádi borászhölgy kedvenc bora.

Második helyezést ért el a Béres Szőlőbirtok ifjú borász csillaga, Jarecsni János Erdőbényéről, aki körtés jegyeket hordozó, hárslevelű és furmint házasításával készült, szép savgerinccel rendelkező Nap Arany borát nevezte a versenybe. Tőle hallhattuk a bemutatkozó videóban, hogy a bor nem a pincében, hanem kint, a szőlőben születik, és dől el alapvetően, hogy milyen lesz.

Első helyezett pedig, és az idei verseny abszolút győztese ifj. Heimann Zoltán lett Szekszárdról, akinek neve ha ismerősen cseng a bort szeretők és ismerők körében – az korántsem a véletlen műve. Ő szakmai életútjáról számolt be a videójában, kiderült, külföldi tanulmányútja után 2012-ben tért haza a családi birtokra, és imádatának tárgya a bikavér, a kadarka és a kékfrankos. Klónszelekcióról, kedves, gyengéd, szerethető borokról hallhattunk még, és ami szerencse, meg is kóstolhattuk győztes kadarkáját az est folyamán (visszakóstolással akár többször is).


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.