A hétvégén Tiszacsegére várják a halászlé rajongókat

Ezreket várnak szombaton a csegei Tisza-partra, ahol immár tizennegyedik alkalommal rendezik meg a tiszacsegei halászléfesztivált.

Az első alkalommal a halfogyasztás- és a csegei Tisza-part népszerűsítése érdekében rendeztük meg a halászléfesztivált, amely az elmúlt években a térség egyik legnagyobb és leglátogatottabb gasztronómiai és kulturális rendezvényévé vált - mondta Nagy Sándor, a helyi halászcsárda tulajdonosa.

Szalai János, a csárda üzemeltetője beszámolt arról, hogy hatezer adag hagyományos és korhely halászlét főznek, ezer pontypatkót, illetve több tucat keszeget és kárászt sütnek a szabadban. Éjjel kettőkor alágyújtanak a csárda mellett elhelyezett üstöknek, hogy szombaton 11 órától kimérhessék a féláron kínált halászlevet az érdeklődőknek. A halászléhez húsz mázsa halat dolgoznak fel, mintegy háromszáz kilogramm hagymát és csaknem 15 kilogramm pirospaprikát használnak fel. Elmondta azt is, hogy a fesztivál idején csónakázni, sétahajózni is lehet, a komp pedig egész nap közlekedik Tiszacsege és Ároktő között.

Szeli Zoltán, Tiszacsege polgármestere hozzátette: Tisza-parti ligetes környezettel várják az érdeklődőket, akik a Tisza-tótól a folyó töltésén kerekezve kerékpárral is eljuthatnak a fesztiválra. A rendezvénytéren szombat délelőtt és kora délután helyi hagyományőrző csoportok lépnek fel, majd ismert művészek - köztük Tóth Andi, Király Viktor, Solymos Tóni és Éliás Gyula Jr. -, a Bihari Banda és az Abrakazabra zenekar adnak műsort. Egész napos családi és gyermekprogramokkal, kirakodóvásárral, sörsátorral és vidámparkkal is várják az idei halászléfesztivál vendégeit a csegei Tisza-partra - fűzte hozzá Nagy Sándor.

Forrás: MTI


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.