A hétvégén Tiszacsegére várják a halászlé rajongókat

Ezreket várnak szombaton a csegei Tisza-partra, ahol immár tizennegyedik alkalommal rendezik meg a tiszacsegei halászléfesztivált.

Az első alkalommal a halfogyasztás- és a csegei Tisza-part népszerűsítése érdekében rendeztük meg a halászléfesztivált, amely az elmúlt években a térség egyik legnagyobb és leglátogatottabb gasztronómiai és kulturális rendezvényévé vált - mondta Nagy Sándor, a helyi halászcsárda tulajdonosa.

Szalai János, a csárda üzemeltetője beszámolt arról, hogy hatezer adag hagyományos és korhely halászlét főznek, ezer pontypatkót, illetve több tucat keszeget és kárászt sütnek a szabadban. Éjjel kettőkor alágyújtanak a csárda mellett elhelyezett üstöknek, hogy szombaton 11 órától kimérhessék a féláron kínált halászlevet az érdeklődőknek. A halászléhez húsz mázsa halat dolgoznak fel, mintegy háromszáz kilogramm hagymát és csaknem 15 kilogramm pirospaprikát használnak fel. Elmondta azt is, hogy a fesztivál idején csónakázni, sétahajózni is lehet, a komp pedig egész nap közlekedik Tiszacsege és Ároktő között.

Szeli Zoltán, Tiszacsege polgármestere hozzátette: Tisza-parti ligetes környezettel várják az érdeklődőket, akik a Tisza-tótól a folyó töltésén kerekezve kerékpárral is eljuthatnak a fesztiválra. A rendezvénytéren szombat délelőtt és kora délután helyi hagyományőrző csoportok lépnek fel, majd ismert művészek - köztük Tóth Andi, Király Viktor, Solymos Tóni és Éliás Gyula Jr. -, a Bihari Banda és az Abrakazabra zenekar adnak műsort. Egész napos családi és gyermekprogramokkal, kirakodóvásárral, sörsátorral és vidámparkkal is várják az idei halászléfesztivál vendégeit a csegei Tisza-partra - fűzte hozzá Nagy Sándor.

Forrás: MTI


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.