A jó nap mindig egy tökéletes reggelivel kezdődik

Ezért a pandémia okozta lezárásokat követően, amint lehetett, újra indult az élet a KIOSK-ban, ahol ezentúl reggelenként is várják vendégeiket.

A belvárosi, ismert vendégváróhelyen úgy gondolják, minden egyes nap ünnep lehet, ha közösen ülünk az asztal köré — immár a reggeli órákban is, mostantól minden nap fejedelmi reggelikkel készülnek. Az ébredésre és életigenlésre komponált menüt Orosz Gábor séf vezényletével állították össze minden nap reggel 09:00-11:30-ig elérhető menü a teraszon is élvezhető. Az egyszerű lekváros croissanttól a ház füstölt lazaccal, spenóttal és hollandi mártással kínált buggyantott tojásig sokféle reggeli étel kérhető. Amellett, hogy központi szerepet kapnak a mennyei, ropogós héjú kovászos kenyerek és a YouTyúk szabadtartású, kapirgálós csirkéktől származó tojásai, azokra is gondoltak, akik könnyedebb zabkására, zöldségekre, gyümölcsökre, vegán megoldásokra vágynak a korai órákban.

 

 "Régi álmunk vált valóra a reggeli megvalósításával, mostantól így nem csak az estéket, hanem a reggeleket is új élményekkel töltve, közösen ünnepelhetjük. Ételeinket is ez inspirálta.”, nyitotta a szerdai első közös reggelit Hlatky Schlichter Hubert, a KIOSK tulajdonosa.

A laktató tojásételeket szabadon választott feltétekkel, megannyi extrával is elkészítik, de az olyan előre összeállított, komplett buggyantott tojásos fogásokban is profik, mint az Eggs Benedict, vagy az Eggs Royale. A zöldspárgával és szarvasgombás hollandi mártással tálalt KIOSK Eggs Benedict pedig nyilván a vendégek egyik nagy kedvence lesz.

De előszeretettel nyúlnak vissza a magyar klasszikusokhoz is. Legyen szó a tradíciókat követő, töltött bundás kenyérről vagy a lecsó inspirálta magyar shakshukáról, ami alapértelmezetten házi kolbásszal és tükörtojással felturbózva érkezik.

Az italkínálat is tökéletesen passzol a kiválasztott menühöz: a frissen facsart smoothiek és koktélkülönlegességek mellett Veuve Clicquot champagne-t is poharaznak a vendégeknek.

 

 

Forrás: socially.hu


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.