A jó nap mindig egy tökéletes reggelivel kezdődik

Ezért a pandémia okozta lezárásokat követően, amint lehetett, újra indult az élet a KIOSK-ban, ahol ezentúl reggelenként is várják vendégeiket.

A belvárosi, ismert vendégváróhelyen úgy gondolják, minden egyes nap ünnep lehet, ha közösen ülünk az asztal köré — immár a reggeli órákban is, mostantól minden nap fejedelmi reggelikkel készülnek. Az ébredésre és életigenlésre komponált menüt Orosz Gábor séf vezényletével állították össze minden nap reggel 09:00-11:30-ig elérhető menü a teraszon is élvezhető. Az egyszerű lekváros croissanttól a ház füstölt lazaccal, spenóttal és hollandi mártással kínált buggyantott tojásig sokféle reggeli étel kérhető. Amellett, hogy központi szerepet kapnak a mennyei, ropogós héjú kovászos kenyerek és a YouTyúk szabadtartású, kapirgálós csirkéktől származó tojásai, azokra is gondoltak, akik könnyedebb zabkására, zöldségekre, gyümölcsökre, vegán megoldásokra vágynak a korai órákban.

 

 "Régi álmunk vált valóra a reggeli megvalósításával, mostantól így nem csak az estéket, hanem a reggeleket is új élményekkel töltve, közösen ünnepelhetjük. Ételeinket is ez inspirálta.”, nyitotta a szerdai első közös reggelit Hlatky Schlichter Hubert, a KIOSK tulajdonosa.

A laktató tojásételeket szabadon választott feltétekkel, megannyi extrával is elkészítik, de az olyan előre összeállított, komplett buggyantott tojásos fogásokban is profik, mint az Eggs Benedict, vagy az Eggs Royale. A zöldspárgával és szarvasgombás hollandi mártással tálalt KIOSK Eggs Benedict pedig nyilván a vendégek egyik nagy kedvence lesz.

De előszeretettel nyúlnak vissza a magyar klasszikusokhoz is. Legyen szó a tradíciókat követő, töltött bundás kenyérről vagy a lecsó inspirálta magyar shakshukáról, ami alapértelmezetten házi kolbásszal és tükörtojással felturbózva érkezik.

Az italkínálat is tökéletesen passzol a kiválasztott menühöz: a frissen facsart smoothiek és koktélkülönlegességek mellett Veuve Clicquot champagne-t is poharaznak a vendégeknek.

 

 

Forrás: socially.hu


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.