A kelbimbós gin után itt a kelbimbóketchup

Érdekes módon karácsonyi különlegességnek szánják.

A világon kevés megosztóbb ízvilágú zöldség létezik, mint a kelbimbó, és így nehezen érthető, hogy az angol nyelvterületek némelyikén miért vált a karácsonyi vacsora elidegeníthetetlen kiegészítőjévé. További rejtély, hogy ha a termény az ünnepi menübe már valahogyan befészkelte magát, hogy tudta elérni, hogy még ketchupot is csináljanak belőle. Akárhogyis van, a mártás már megszületett, és egy Sauce Shop nevű brit cég, illetve az Amazon kezeinek közös munkáját dicséri, ha ez így értelmes.


Minden palack szerecsendióval, fahéjjal és szegfűszeggel megbolondított, 15 kelbimbóból készült szószt tartalmaz, s mint ilyen, kész C-vitaminbomba.

Pam Digva, a Sauce Shop társalapítója azt mondta: „Csodálatos kihívás volt a gyakran félreértett kelbimbó természetesen édes, diószerű ízét előcsalogatni, és a szószra nagyon büszkék vagyunk.”

A készítmény a vegán és a vegetáriánus étrenddel egyaránt kompatibilis, és december 2. óta már meg is lehet vásárolni. Sajnos (szerencsére?) csak a karácsonyi időszakban lehet hozzájutni a termékhez.

A gasztronómiában a kelbimbó egyébként kétségkívül a virágkorát éli, amit például a kelbimbós gin puszta létezése is hitelesen tükröz.

Forrás: Store insider


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.