A kelbimbós gin után itt a kelbimbóketchup

Érdekes módon karácsonyi különlegességnek szánják.

A világon kevés megosztóbb ízvilágú zöldség létezik, mint a kelbimbó, és így nehezen érthető, hogy az angol nyelvterületek némelyikén miért vált a karácsonyi vacsora elidegeníthetetlen kiegészítőjévé. További rejtély, hogy ha a termény az ünnepi menübe már valahogyan befészkelte magát, hogy tudta elérni, hogy még ketchupot is csináljanak belőle. Akárhogyis van, a mártás már megszületett, és egy Sauce Shop nevű brit cég, illetve az Amazon kezeinek közös munkáját dicséri, ha ez így értelmes.


Minden palack szerecsendióval, fahéjjal és szegfűszeggel megbolondított, 15 kelbimbóból készült szószt tartalmaz, s mint ilyen, kész C-vitaminbomba.

Pam Digva, a Sauce Shop társalapítója azt mondta: „Csodálatos kihívás volt a gyakran félreértett kelbimbó természetesen édes, diószerű ízét előcsalogatni, és a szószra nagyon büszkék vagyunk.”

A készítmény a vegán és a vegetáriánus étrenddel egyaránt kompatibilis, és december 2. óta már meg is lehet vásárolni. Sajnos (szerencsére?) csak a karácsonyi időszakban lehet hozzájutni a termékhez.

A gasztronómiában a kelbimbó egyébként kétségkívül a virágkorát éli, amit például a kelbimbós gin puszta létezése is hitelesen tükröz.

Forrás: Store insider


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.