A Ledbury lett az Év Étterme a szigetországban

A London Rózsadombjának tartott Notting Hill-en lévő The Ledbury lett az Egyesült Királyság legjobb étterme, második helyre szorítva a The Fat Duck-ot.

A londoni étterem a tavalyi szavazáson "csak" a 31. helyig jutott, így igen figyelemreméltó az idei eredmény. Az étterem vezetője az ausztrál séf Brett Graham, aki 2005 óta vezeti a The Ledbury-t. 2008-ban Michelin csillagot kapott, jelenleg a főváros nyolc kétcsillagos éttermének egyike.

A dobogó harmadik fokán a londoni Bistro Bruno Loubet végzett, amely a tavalyi voksolás során nem került be a legjobb 100 közé!

Aki szeret böngészni, íme a teljes lista:

1. The Ledbury, London

2. The Fat Duck, Berkshire

3. Bistro Bruno Loubet, London

4. Hibiscus, London

5. The Walnut Tree, Monmouthshire

6. Restaurant Sat Bains, Nottingham

7. Bar Boulud, London

8. The Square, London

9. The Waterside Inn, Berkshire

10. Galvin La Chapelle, London

11. Restaurant Nathan Outlaw, Rock

12. Pied a Terre, London

13. The Hardwick, Monmouthshire

14. Hix, London

15. l’Anima, London

16. Le Champignon Sauvage, Gloucestershire

17. Terroirs, London

18. Arbutus, London

19. Le Manoir Aux Quat’ Saisons, Oxfordshire

20. Restaurant Andrew Fairlie, Perthshire

21. Wild Honey, London

22. Marcus Wareing at the Berkeley, London

23. Bocca Di Lupo, London

24. The Kitchin, Edinburgh

25. The River Café, London

26. Northcote Manor, Lancashire

27. Hix Oyster and Fish House, Dorset

28. St John, London

29. Galvin Bistro de Luxe, London

30. Polpo, London

31. The Sportsman, Kent

32. Maze, London

33. Hand and Flowers, Berkshire

34. The Star Inn, North Yorkshire

35. Hakkasan, London

36. L’Enclume, Cumbria

37. Trullo, London

38. L’Atelier de Joël Robuchon, London

39. Roka, London

40. Simpsons, Birmingham

41. Elephant Restaurant, Torquay

42. Chez Bruce, London

43. Restaurant Gordon Ramsay, London

44. La Becasse, Shropshire

45. Harwood Arms, London

46. Alain Ducasse at the Dorchester, London

47. Koffmann’s, London

48. Midsummer House, Cambridgeshire

49. Petrus, London

50. Mya Lacarte, Berkshire

51. Hereford Road, London

52. Jack in the Green, Devon

53. The Modern Pantry, London

54. Zuma, London

55. Le Café Anglais, London

56. Porthminster Beach Café, Cornwall

57. Galvin at Windows, London

58. The Quilon Restaurant & Bar, London

59. Viajante, London

60. Zucca, London

61. The Three Chimneys, Isle of Skye

62. Le Gavroche, London

63. Hipping Hall, Kirkby Lonsdale

64. The Dogs, Edinburgh

65. Restaurant Martin Wishart, Edinburgh

66. Great Queen Street, London

67. 21212, Edinburgh

68. Fraiche, Oxton

69. The Hinds Head, Berkshire

70. Gordon Ramsay at Claridges, London

71. Gidleigh Park, Devon

72. Corrigan’s Mayfair, London

73. Racine, London

74. James Street South, Belfast

75. Launceston Place, London

76. Ondine Restaurant, Edinburgh

77. Kitchen W8, London

78. L’Ortolan, Berkshire

79. Lucknam Park, Wiltshire

80. Purnell’s, Birmingham

81. Ode, Devon

82. Scotts, London

83. Bell’s Diner, Bristol

84. The Cinnamon Club, London

85. JoJo’s, Kent

86. Pipe & Glass Inn, East Yorkshire

87. Cafe Spice Namaste, London

88. Indian Zing, London

89. Hawksmoor, London

90. Barrafina, London

91. The Magdalen Arms, Oxford

92. Petersham Nurseries, Surrey

93. Tom Aikens, London

94. Wabi, West Sussex

95. Tyddyn Llan Restaurant with Rooms, North Wales

96. Koya, London

97. Browns Hotel, Tavistock

98. Murano, London

99. Braidwoods, Dalry

100. Yauatcha, London

(foto: The Ledbury)


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.