A Ledbury lett az Év Étterme a szigetországban

A London Rózsadombjának tartott Notting Hill-en lévő The Ledbury lett az Egyesült Királyság legjobb étterme, második helyre szorítva a The Fat Duck-ot.

A londoni étterem a tavalyi szavazáson "csak" a 31. helyig jutott, így igen figyelemreméltó az idei eredmény. Az étterem vezetője az ausztrál séf Brett Graham, aki 2005 óta vezeti a The Ledbury-t. 2008-ban Michelin csillagot kapott, jelenleg a főváros nyolc kétcsillagos éttermének egyike.

A dobogó harmadik fokán a londoni Bistro Bruno Loubet végzett, amely a tavalyi voksolás során nem került be a legjobb 100 közé!

Aki szeret böngészni, íme a teljes lista:

1. The Ledbury, London

2. The Fat Duck, Berkshire

3. Bistro Bruno Loubet, London

4. Hibiscus, London

5. The Walnut Tree, Monmouthshire

6. Restaurant Sat Bains, Nottingham

7. Bar Boulud, London

8. The Square, London

9. The Waterside Inn, Berkshire

10. Galvin La Chapelle, London

11. Restaurant Nathan Outlaw, Rock

12. Pied a Terre, London

13. The Hardwick, Monmouthshire

14. Hix, London

15. l’Anima, London

16. Le Champignon Sauvage, Gloucestershire

17. Terroirs, London

18. Arbutus, London

19. Le Manoir Aux Quat’ Saisons, Oxfordshire

20. Restaurant Andrew Fairlie, Perthshire

21. Wild Honey, London

22. Marcus Wareing at the Berkeley, London

23. Bocca Di Lupo, London

24. The Kitchin, Edinburgh

25. The River Café, London

26. Northcote Manor, Lancashire

27. Hix Oyster and Fish House, Dorset

28. St John, London

29. Galvin Bistro de Luxe, London

30. Polpo, London

31. The Sportsman, Kent

32. Maze, London

33. Hand and Flowers, Berkshire

34. The Star Inn, North Yorkshire

35. Hakkasan, London

36. L’Enclume, Cumbria

37. Trullo, London

38. L’Atelier de Joël Robuchon, London

39. Roka, London

40. Simpsons, Birmingham

41. Elephant Restaurant, Torquay

42. Chez Bruce, London

43. Restaurant Gordon Ramsay, London

44. La Becasse, Shropshire

45. Harwood Arms, London

46. Alain Ducasse at the Dorchester, London

47. Koffmann’s, London

48. Midsummer House, Cambridgeshire

49. Petrus, London

50. Mya Lacarte, Berkshire

51. Hereford Road, London

52. Jack in the Green, Devon

53. The Modern Pantry, London

54. Zuma, London

55. Le Café Anglais, London

56. Porthminster Beach Café, Cornwall

57. Galvin at Windows, London

58. The Quilon Restaurant & Bar, London

59. Viajante, London

60. Zucca, London

61. The Three Chimneys, Isle of Skye

62. Le Gavroche, London

63. Hipping Hall, Kirkby Lonsdale

64. The Dogs, Edinburgh

65. Restaurant Martin Wishart, Edinburgh

66. Great Queen Street, London

67. 21212, Edinburgh

68. Fraiche, Oxton

69. The Hinds Head, Berkshire

70. Gordon Ramsay at Claridges, London

71. Gidleigh Park, Devon

72. Corrigan’s Mayfair, London

73. Racine, London

74. James Street South, Belfast

75. Launceston Place, London

76. Ondine Restaurant, Edinburgh

77. Kitchen W8, London

78. L’Ortolan, Berkshire

79. Lucknam Park, Wiltshire

80. Purnell’s, Birmingham

81. Ode, Devon

82. Scotts, London

83. Bell’s Diner, Bristol

84. The Cinnamon Club, London

85. JoJo’s, Kent

86. Pipe & Glass Inn, East Yorkshire

87. Cafe Spice Namaste, London

88. Indian Zing, London

89. Hawksmoor, London

90. Barrafina, London

91. The Magdalen Arms, Oxford

92. Petersham Nurseries, Surrey

93. Tom Aikens, London

94. Wabi, West Sussex

95. Tyddyn Llan Restaurant with Rooms, North Wales

96. Koya, London

97. Browns Hotel, Tavistock

98. Murano, London

99. Braidwoods, Dalry

100. Yauatcha, London

(foto: The Ledbury)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.