A Ledbury lett az Év Étterme a szigetországban

A London Rózsadombjának tartott Notting Hill-en lévő The Ledbury lett az Egyesült Királyság legjobb étterme, második helyre szorítva a The Fat Duck-ot.

A londoni étterem a tavalyi szavazáson "csak" a 31. helyig jutott, így igen figyelemreméltó az idei eredmény. Az étterem vezetője az ausztrál séf Brett Graham, aki 2005 óta vezeti a The Ledbury-t. 2008-ban Michelin csillagot kapott, jelenleg a főváros nyolc kétcsillagos éttermének egyike.

A dobogó harmadik fokán a londoni Bistro Bruno Loubet végzett, amely a tavalyi voksolás során nem került be a legjobb 100 közé!

Aki szeret böngészni, íme a teljes lista:

1. The Ledbury, London

2. The Fat Duck, Berkshire

3. Bistro Bruno Loubet, London

4. Hibiscus, London

5. The Walnut Tree, Monmouthshire

6. Restaurant Sat Bains, Nottingham

7. Bar Boulud, London

8. The Square, London

9. The Waterside Inn, Berkshire

10. Galvin La Chapelle, London

11. Restaurant Nathan Outlaw, Rock

12. Pied a Terre, London

13. The Hardwick, Monmouthshire

14. Hix, London

15. l’Anima, London

16. Le Champignon Sauvage, Gloucestershire

17. Terroirs, London

18. Arbutus, London

19. Le Manoir Aux Quat’ Saisons, Oxfordshire

20. Restaurant Andrew Fairlie, Perthshire

21. Wild Honey, London

22. Marcus Wareing at the Berkeley, London

23. Bocca Di Lupo, London

24. The Kitchin, Edinburgh

25. The River Café, London

26. Northcote Manor, Lancashire

27. Hix Oyster and Fish House, Dorset

28. St John, London

29. Galvin Bistro de Luxe, London

30. Polpo, London

31. The Sportsman, Kent

32. Maze, London

33. Hand and Flowers, Berkshire

34. The Star Inn, North Yorkshire

35. Hakkasan, London

36. L’Enclume, Cumbria

37. Trullo, London

38. L’Atelier de Joël Robuchon, London

39. Roka, London

40. Simpsons, Birmingham

41. Elephant Restaurant, Torquay

42. Chez Bruce, London

43. Restaurant Gordon Ramsay, London

44. La Becasse, Shropshire

45. Harwood Arms, London

46. Alain Ducasse at the Dorchester, London

47. Koffmann’s, London

48. Midsummer House, Cambridgeshire

49. Petrus, London

50. Mya Lacarte, Berkshire

51. Hereford Road, London

52. Jack in the Green, Devon

53. The Modern Pantry, London

54. Zuma, London

55. Le Café Anglais, London

56. Porthminster Beach Café, Cornwall

57. Galvin at Windows, London

58. The Quilon Restaurant & Bar, London

59. Viajante, London

60. Zucca, London

61. The Three Chimneys, Isle of Skye

62. Le Gavroche, London

63. Hipping Hall, Kirkby Lonsdale

64. The Dogs, Edinburgh

65. Restaurant Martin Wishart, Edinburgh

66. Great Queen Street, London

67. 21212, Edinburgh

68. Fraiche, Oxton

69. The Hinds Head, Berkshire

70. Gordon Ramsay at Claridges, London

71. Gidleigh Park, Devon

72. Corrigan’s Mayfair, London

73. Racine, London

74. James Street South, Belfast

75. Launceston Place, London

76. Ondine Restaurant, Edinburgh

77. Kitchen W8, London

78. L’Ortolan, Berkshire

79. Lucknam Park, Wiltshire

80. Purnell’s, Birmingham

81. Ode, Devon

82. Scotts, London

83. Bell’s Diner, Bristol

84. The Cinnamon Club, London

85. JoJo’s, Kent

86. Pipe & Glass Inn, East Yorkshire

87. Cafe Spice Namaste, London

88. Indian Zing, London

89. Hawksmoor, London

90. Barrafina, London

91. The Magdalen Arms, Oxford

92. Petersham Nurseries, Surrey

93. Tom Aikens, London

94. Wabi, West Sussex

95. Tyddyn Llan Restaurant with Rooms, North Wales

96. Koya, London

97. Browns Hotel, Tavistock

98. Murano, London

99. Braidwoods, Dalry

100. Yauatcha, London

(foto: The Ledbury)


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.