A Magyar Bormarketing Ügynökség tanácsa az ünnepekre

Azt ajánlják, hogy aki csak teheti, ajándékozzon magyar bort vagy pezsgőt karácsonyra és az új év köszöntésére. Meg is indokolják nekünk küldött közleményükben, hogy miért.

Mint írják, a bor az egyik legnépszerűbb ünnepi meglepetés: egy jól megválasztott nedű feldobhatja az ünnepnapokat. Ugyanakkor könnyen személytelenné is válhat, ha nem az ajándékozott ízléséhez passzoló italt választunk.

 

Egy sokszínű, izgalmas és barátságos kékfrankos, vagy inkább egy elegánsan karakteres bikavér? Netán egy könnyedebb, gyümölcsös olaszrizling lesz az igazi? Ha már kóstolunk együtt, egyszerű dolgunk van, de mi a helyzet, ha nem ismerjük igazán az ajándékozott ízlését a borok terén? Az MBÜ karácsonyi borválasztó kvíze 11 személyes kérdésének megválaszolásával könnyen megtalálhatjuk a legmegfelelőbb fajtát, amit aztán a borszaküzletekben még bőven van időnk beszerezni karácsonyig.
A karácsonyi hajrában természetesen magunkat is meglephetjük egy-egy üveg borral, ami az ünnep félresikerült pillanatait is kicsit jobb színben tűnteti fel. Legyen szó egy váratlan vendégről, vagy a megrepedt bejgliről, egy közösen elfogyasztott palack bor mellett van időnk kicsit megpihenni, írják közleményükben.

Forrás: Magyar Bormarketing Ügynökség


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.