A mindent tudó séfkés

A Misen nevű startup a legújabb fejlesztésének forgalomba hozatalához végül igencsak magas pénzösszeget gyűjtött össze magának a Kickstarter patrónustoborzó oldalán.

Az 1 083 344 dollárt összekalapozó, brooklyni, konyhai felszereléseket gyártó cég célja az volt, hogy egy prémium minőségű (élvonalbeli…) kést dobjon a piacra, méghozzá megfizethető áron. Az igencsak „penge” kellék, mondhatni, repülőrajtot vett a közismert, közösségi finanszírozó oldalon, hiszen a maga számára 25 ezer dollárban meghatározott célt már az első órában túlszárnyalta (egyszóval hasított).

A 8,2 hüvelyk (20,8 cm) hosszú Misen (merthogy a kést is így hívják) három szellemi atyja két vállalkozó, Josh Moses és Omar Rada, illetve egy chicagói ipari formatervező, Peter Müller. Bár a triót állítólag az eddig is elérhető termékekkel szemben érzett csalódottság sarkallta a kés megalkotására, nem ez volt az egyetlen motivációjuk.


„Több oka is van annak, hogy elkezdtünk érdeklődni a kések iránt: egy 8 hüvelyk hosszú kést a szó szoros értelmében mindenhez fel lehet használni” – mondta Moses a Village Voice-nak. – „Ezen felül pedig egészségesebb, frissebb és megfizethetőbb, ha saját magunk készítjük el az ételünket.” – Amint azt a vállalkozó elmondta, 18 hónapnyi munkájuk van ebben a klasszikus német és japán designt ötvöző, kockázó-szeletelő eszközben. Éppen a mondott kultúrákból kölcsönzött dizájnelemek elegyítésének köszönhető, hogy a magas széntartalmú acéleszközzel a csontok és az egyéb keményebb részek átmetszése, illetve, a delikát szeletelés egyaránt lehetővé válik, állítja Moses.

Jóllehet, a Kickstarteren még 45 dollárért vesztegették a vágószerszámot, a Misen kiskereskedelmi ára már 65 dollár. Elmondásuk szerint az alkotók már rendelkeznek is egy működő és piacképes prototípussal, továbbá a velük partnerséget kötő üzemek, mesteremberek és nyersanyag-beszállítók már világszerte tűkön ülve várják, hogy az első gyártási sorozat megkezdődjön.

Pénzügyi akadálya már nincs a dolognak.

Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.