A mindent tudó séfkés

A Misen nevű startup a legújabb fejlesztésének forgalomba hozatalához végül igencsak magas pénzösszeget gyűjtött össze magának a Kickstarter patrónustoborzó oldalán.

Az 1 083 344 dollárt összekalapozó, brooklyni, konyhai felszereléseket gyártó cég célja az volt, hogy egy prémium minőségű (élvonalbeli…) kést dobjon a piacra, méghozzá megfizethető áron. Az igencsak „penge” kellék, mondhatni, repülőrajtot vett a közismert, közösségi finanszírozó oldalon, hiszen a maga számára 25 ezer dollárban meghatározott célt már az első órában túlszárnyalta (egyszóval hasított).

A 8,2 hüvelyk (20,8 cm) hosszú Misen (merthogy a kést is így hívják) három szellemi atyja két vállalkozó, Josh Moses és Omar Rada, illetve egy chicagói ipari formatervező, Peter Müller. Bár a triót állítólag az eddig is elérhető termékekkel szemben érzett csalódottság sarkallta a kés megalkotására, nem ez volt az egyetlen motivációjuk.


„Több oka is van annak, hogy elkezdtünk érdeklődni a kések iránt: egy 8 hüvelyk hosszú kést a szó szoros értelmében mindenhez fel lehet használni” – mondta Moses a Village Voice-nak. – „Ezen felül pedig egészségesebb, frissebb és megfizethetőbb, ha saját magunk készítjük el az ételünket.” – Amint azt a vállalkozó elmondta, 18 hónapnyi munkájuk van ebben a klasszikus német és japán designt ötvöző, kockázó-szeletelő eszközben. Éppen a mondott kultúrákból kölcsönzött dizájnelemek elegyítésének köszönhető, hogy a magas széntartalmú acéleszközzel a csontok és az egyéb keményebb részek átmetszése, illetve, a delikát szeletelés egyaránt lehetővé válik, állítja Moses.

Jóllehet, a Kickstarteren még 45 dollárért vesztegették a vágószerszámot, a Misen kiskereskedelmi ára már 65 dollár. Elmondásuk szerint az alkotók már rendelkeznek is egy működő és piacképes prototípussal, továbbá a velük partnerséget kötő üzemek, mesteremberek és nyersanyag-beszállítók már világszerte tűkön ülve várják, hogy az első gyártási sorozat megkezdődjön.

Pénzügyi akadálya már nincs a dolognak.

Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.