A mindent tudó séfkés

A Misen nevű startup a legújabb fejlesztésének forgalomba hozatalához végül igencsak magas pénzösszeget gyűjtött össze magának a Kickstarter patrónustoborzó oldalán.

Az 1 083 344 dollárt összekalapozó, brooklyni, konyhai felszereléseket gyártó cég célja az volt, hogy egy prémium minőségű (élvonalbeli…) kést dobjon a piacra, méghozzá megfizethető áron. Az igencsak „penge” kellék, mondhatni, repülőrajtot vett a közismert, közösségi finanszírozó oldalon, hiszen a maga számára 25 ezer dollárban meghatározott célt már az első órában túlszárnyalta (egyszóval hasított).

A 8,2 hüvelyk (20,8 cm) hosszú Misen (merthogy a kést is így hívják) három szellemi atyja két vállalkozó, Josh Moses és Omar Rada, illetve egy chicagói ipari formatervező, Peter Müller. Bár a triót állítólag az eddig is elérhető termékekkel szemben érzett csalódottság sarkallta a kés megalkotására, nem ez volt az egyetlen motivációjuk.


„Több oka is van annak, hogy elkezdtünk érdeklődni a kések iránt: egy 8 hüvelyk hosszú kést a szó szoros értelmében mindenhez fel lehet használni” – mondta Moses a Village Voice-nak. – „Ezen felül pedig egészségesebb, frissebb és megfizethetőbb, ha saját magunk készítjük el az ételünket.” – Amint azt a vállalkozó elmondta, 18 hónapnyi munkájuk van ebben a klasszikus német és japán designt ötvöző, kockázó-szeletelő eszközben. Éppen a mondott kultúrákból kölcsönzött dizájnelemek elegyítésének köszönhető, hogy a magas széntartalmú acéleszközzel a csontok és az egyéb keményebb részek átmetszése, illetve, a delikát szeletelés egyaránt lehetővé válik, állítja Moses.

Jóllehet, a Kickstarteren még 45 dollárért vesztegették a vágószerszámot, a Misen kiskereskedelmi ára már 65 dollár. Elmondásuk szerint az alkotók már rendelkeznek is egy működő és piacképes prototípussal, továbbá a velük partnerséget kötő üzemek, mesteremberek és nyersanyag-beszállítók már világszerte tűkön ülve várják, hogy az első gyártási sorozat megkezdődjön.

Pénzügyi akadálya már nincs a dolognak.

Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.