A mindent tudó séfkés

A Misen nevű startup a legújabb fejlesztésének forgalomba hozatalához végül igencsak magas pénzösszeget gyűjtött össze magának a Kickstarter patrónustoborzó oldalán.

Az 1 083 344 dollárt összekalapozó, brooklyni, konyhai felszereléseket gyártó cég célja az volt, hogy egy prémium minőségű (élvonalbeli…) kést dobjon a piacra, méghozzá megfizethető áron. Az igencsak „penge” kellék, mondhatni, repülőrajtot vett a közismert, közösségi finanszírozó oldalon, hiszen a maga számára 25 ezer dollárban meghatározott célt már az első órában túlszárnyalta (egyszóval hasított).

A 8,2 hüvelyk (20,8 cm) hosszú Misen (merthogy a kést is így hívják) három szellemi atyja két vállalkozó, Josh Moses és Omar Rada, illetve egy chicagói ipari formatervező, Peter Müller. Bár a triót állítólag az eddig is elérhető termékekkel szemben érzett csalódottság sarkallta a kés megalkotására, nem ez volt az egyetlen motivációjuk.


„Több oka is van annak, hogy elkezdtünk érdeklődni a kések iránt: egy 8 hüvelyk hosszú kést a szó szoros értelmében mindenhez fel lehet használni” – mondta Moses a Village Voice-nak. – „Ezen felül pedig egészségesebb, frissebb és megfizethetőbb, ha saját magunk készítjük el az ételünket.” – Amint azt a vállalkozó elmondta, 18 hónapnyi munkájuk van ebben a klasszikus német és japán designt ötvöző, kockázó-szeletelő eszközben. Éppen a mondott kultúrákból kölcsönzött dizájnelemek elegyítésének köszönhető, hogy a magas széntartalmú acéleszközzel a csontok és az egyéb keményebb részek átmetszése, illetve, a delikát szeletelés egyaránt lehetővé válik, állítja Moses.

Jóllehet, a Kickstarteren még 45 dollárért vesztegették a vágószerszámot, a Misen kiskereskedelmi ára már 65 dollár. Elmondásuk szerint az alkotók már rendelkeznek is egy működő és piacképes prototípussal, továbbá a velük partnerséget kötő üzemek, mesteremberek és nyersanyag-beszállítók már világszerte tűkön ülve várják, hogy az első gyártási sorozat megkezdődjön.

Pénzügyi akadálya már nincs a dolognak.

Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.