A nyár első frissítői a Starbucksban

Ízvilágban ugyan még a csokoládé és a karamella dominál, az ételkínálatban viszont már légiesen könnyű muffinokkal és fehércsoki-tortával találkozhatunk a Starbucks kora nyári kínálatában.

 A Frappuccino-kedvelőknek a csokidarabos Java Chip Frappuccino és Caramel Coffee Frappuccino, a jegeskávé-rajongóknak a tavaly debütált Cold Brew és vaníliás tejszínnel lágyított változata, a Vanilla Sweet Cream Cold Brew kihagyhatatlan, amint melegebbre fordul az idő.

Cold Brew

A Starbucks kávézókat tavaly hódította meg a különleges jegeskávé-különlegesség, amely a nagy népszerűségre való tekintettel idén újra elérhető a kínálatban. A speciálisan erre a célra kialakított kávékeveréket sosem éri forró víz, helyette 20 órán át ázik hideg szűrt vízben. A végeredmény egy telt, gazdag ízvilágú kávé, amelyben egyszerre érezhetünk csokoládés jegyeket és citrusos frissességet. Önmagában, de tejjel és sziruppal kiegészítve is remek választás.

Vanilla Sweet Cream Cold Brew

A hagyományos Cold Brew mellett idén először egy lágyabb változat is bemutatkozik. A Vanilla Sweet Cream Cold Brew az édes vanília és a tejszín lágyságát ötvözve kínál felfrissülést a könnyedebb ízek kedvelőinek.

Java Chip Frappuccino

A csokisabb ízek rajongói garantáltan nem csalódnak majd a Java Chip Frappuccinóban, amelyben a finom eszpresszó lágy tejjel és krémes mochasziruppal keveredik. A csokoládédarabkákkal megbolondított italt tejszínhab koronázza. Az egyik legnépszerűbb Starbucks-különlegesség a melegebb napokon.

 

A muffin és a felhő fúziója – bemutatkozik a Fluffin

A kávézólánc legújabb süteménye, a Fluffin a fluffy (légies, könnyű) és a muffin összetételéből kapta nevét. A lágy kelt tésztára emlékeztető desszert almás-karamellás és erdei gyümölcsös ízben elérhető, amelyet melegítve érdemes kipróbálni.

A Fluffinok mellett hamarosan a barackos-málnás fehér csokis torta gondoskodik a kávé melletti tökéletes kísérőről.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.