A nyár első frissítői a Starbucksban

Ízvilágban ugyan még a csokoládé és a karamella dominál, az ételkínálatban viszont már légiesen könnyű muffinokkal és fehércsoki-tortával találkozhatunk a Starbucks kora nyári kínálatában.

 A Frappuccino-kedvelőknek a csokidarabos Java Chip Frappuccino és Caramel Coffee Frappuccino, a jegeskávé-rajongóknak a tavaly debütált Cold Brew és vaníliás tejszínnel lágyított változata, a Vanilla Sweet Cream Cold Brew kihagyhatatlan, amint melegebbre fordul az idő.

Cold Brew

A Starbucks kávézókat tavaly hódította meg a különleges jegeskávé-különlegesség, amely a nagy népszerűségre való tekintettel idén újra elérhető a kínálatban. A speciálisan erre a célra kialakított kávékeveréket sosem éri forró víz, helyette 20 órán át ázik hideg szűrt vízben. A végeredmény egy telt, gazdag ízvilágú kávé, amelyben egyszerre érezhetünk csokoládés jegyeket és citrusos frissességet. Önmagában, de tejjel és sziruppal kiegészítve is remek választás.

Vanilla Sweet Cream Cold Brew

A hagyományos Cold Brew mellett idén először egy lágyabb változat is bemutatkozik. A Vanilla Sweet Cream Cold Brew az édes vanília és a tejszín lágyságát ötvözve kínál felfrissülést a könnyedebb ízek kedvelőinek.

Java Chip Frappuccino

A csokisabb ízek rajongói garantáltan nem csalódnak majd a Java Chip Frappuccinóban, amelyben a finom eszpresszó lágy tejjel és krémes mochasziruppal keveredik. A csokoládédarabkákkal megbolondított italt tejszínhab koronázza. Az egyik legnépszerűbb Starbucks-különlegesség a melegebb napokon.

 

A muffin és a felhő fúziója – bemutatkozik a Fluffin

A kávézólánc legújabb süteménye, a Fluffin a fluffy (légies, könnyű) és a muffin összetételéből kapta nevét. A lágy kelt tésztára emlékeztető desszert almás-karamellás és erdei gyümölcsös ízben elérhető, amelyet melegítve érdemes kipróbálni.

A Fluffinok mellett hamarosan a barackos-málnás fehér csokis torta gondoskodik a kávé melletti tökéletes kísérőről.

Forrás: Vendég & Hotel


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.