A Textura cukrászai nyerték az idei Desszert Versenyt

A Sirha Budapest szakkiállításon negyedik alkalommal rendezték meg a Desszert Versenyt, ahol a cukrászok három kategóriában alkottak.

Három feladatból épült fel a verseny: a cukrászoknak hét óra alatt egy gyümölcsös desszertet, egy tányérdesszertet és egy választott artisztikai munkát (cukorból vagy csokoládéból) kellett a zsűrinek prezentálni. Újítás volt idén, hogy mindent a helyszínen kellett készíteniük.

A versenyzők páros csapatokban indulhattak: Kőrösi Kristóf és Béres Anett (Borkonyha étterem) Vaszilovics Ádám és Szőke Adrienn (Hunguest Hotel Pelion és Hunguest Hotel Helios) Brávácz Vivien és Matus István (Kistücsök étterem) Fekete Annamária és Tóth Viktória (Textura étterem) Maczák Anna és Nagy Melinda (Non plus ultra Bistro és egyéni vállalkozó)

A zsűrit a szakma legjobbjai alkották: Mihályi László (zsűri elnök), Sárközi Ákos (tiszteletbeli elnök, nem pontozott), Pesti István, Pataki Ádám, Szűcs Árpád, Andrész Zoltán, Korponai Péter, Mázás István és Veszely Attila. A versenyt a Textura cukrászcsapata, Tóth Viktória és Fekete Annamária nyerték, a második helyen Szőke Adrienn és Vaszilovics Ádám, a harmadik helyen Béres Anett és Kőrösi Kristóf végeztek.

Forrás: Magyar Konyha


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.