A várakozásoknál jobban teljesített a McDonald's

A világ legnagyobb franchisehálózata, a McDonald's is nyilvánosságra hozta tavalyi üzleti eredményeit. A gyorsétterem-lánc részvényenként 1 dolláros nyereséget termelt az első negyedévben. A piac "csak" 96 centes EPS-t várt.

A McDonald's nettó profitja 1,09 milliárd dollár lett, szemben a tavalyi első negyedévben elért 979,5 millióval. A társaság bevételei az előző év azonos időszakához képest 10 százalékkal 5,61 milliárd dollárra emelkedtek - írta a MarketWatch. A piaci várakozások részvényenként 96 centes eredmény mellett 5,53 milliárd dolláros forgalmat vártak a cégtől. A legnagyobb mértékben, 5,7 százalékkal Ázsiában, a Közel-Keleten és Afrikában nőtt a McDonald's forgalma, de az európai éttermek is 5,2 százalékos megugrásról számoltak be. Az Egyesült Államokban mindössze 1,2 százalékos volt a McDonald's éttermek forgalom-növekedése. Az előző év azonos időszakában a gyorsétterem-lánc 979,5 millió dolláros eredményről számolt be. A cég a riválisainak többségét felülmúlta, az AP jelentése szerint az amerikai vállalat az olcsó menük segítségével lovagolta meg a válságot. (AP / Napi/ Világgazdaság Online)

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.