A McDonald's nettó profitja 1,09 milliárd dollár lett, szemben a tavalyi első negyedévben elért 979,5 millióval. A társaság bevételei az előző év azonos időszakához képest 10 százalékkal 5,61 milliárd dollárra emelkedtek - írta a MarketWatch.
A piaci várakozások részvényenként 96 centes eredmény mellett 5,53 milliárd dolláros forgalmat vártak a cégtől.
A legnagyobb mértékben, 5,7 százalékkal Ázsiában, a Közel-Keleten és Afrikában nőtt a McDonald's forgalma, de az európai éttermek is 5,2 százalékos megugrásról számoltak be. Az Egyesült Államokban mindössze 1,2 százalékos volt a McDonald's éttermek forgalom-növekedése.
Az előző év azonos időszakában a gyorsétterem-lánc 979,5 millió dolláros eredményről számolt be. A cég a riválisainak többségét felülmúlta, az AP jelentése szerint az amerikai vállalat az olcsó menük segítségével lovagolta meg a válságot. (AP / Napi/ Világgazdaság Online)
A várakozásoknál jobban teljesített a McDonald's
A világ legnagyobb franchisehálózata, a McDonald's is nyilvánosságra hozta tavalyi üzleti eredményeit. A gyorsétterem-lánc részvényenként 1 dolláros nyereséget termelt az első negyedévben. A piac "csak" 96 centes EPS-t várt.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból
A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.