A McDonald's nettó profitja 1,09 milliárd dollár lett, szemben a tavalyi első negyedévben elért 979,5 millióval. A társaság bevételei az előző év azonos időszakához képest 10 százalékkal 5,61 milliárd dollárra emelkedtek - írta a MarketWatch.
A piaci várakozások részvényenként 96 centes eredmény mellett 5,53 milliárd dolláros forgalmat vártak a cégtől.
A legnagyobb mértékben, 5,7 százalékkal Ázsiában, a Közel-Keleten és Afrikában nőtt a McDonald's forgalma, de az európai éttermek is 5,2 százalékos megugrásról számoltak be. Az Egyesült Államokban mindössze 1,2 százalékos volt a McDonald's éttermek forgalom-növekedése.
Az előző év azonos időszakában a gyorsétterem-lánc 979,5 millió dolláros eredményről számolt be. A cég a riválisainak többségét felülmúlta, az AP jelentése szerint az amerikai vállalat az olcsó menük segítségével lovagolta meg a válságot. (AP / Napi/ Világgazdaság Online)
A várakozásoknál jobban teljesített a McDonald's
A világ legnagyobb franchisehálózata, a McDonald's is nyilvánosságra hozta tavalyi üzleti eredményeit. A gyorsétterem-lánc részvényenként 1 dolláros nyereséget termelt az első negyedévben. A piac "csak" 96 centes EPS-t várt.
![Kaliforniai életérzés Budapesten](https://turizmusonline.hu/i/d/b/5/7/f/0/d/3/e/b/f/9/3/8/a/a/c/6/b/3/kalifornia-izei-egy-csipetnyi-magyaros-fuszerezessel_md.jpg)
Kaliforniai életérzés Budapesten
Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
![Nincs itthon ehhez hasonló!](https://turizmusonline.hu/i/e/9/f/a/1/1/5/5/f/e/b/4/b/1/8/e/c/0/5/4/nincs-cim_md.jpeg)
Nincs itthon ehhez hasonló!
Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
![Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”](https://turizmusonline.hu/i/4/2/2/9/f/7/e/c/0/6/e/e/d/b/2/6/d/7/b/a/csernus-imre_md.jpg)
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”
Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.
![Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz](https://turizmusonline.hu/i/7/6/5/8/8/a/4/e/c/9/8/f/b/1/4/c/4/a/9/3/balatoni-gasztrokalauz_md.jpg)
Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz
Az idén 48 éves Magyar Konyha a főszezonra ismét olvasói kezébe adja ingyenes balatoni gasztroiránytűjét.
![Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján](https://turizmusonline.hu/i/a/5/5/8/f/7/3/f/3/a/e/0/8/5/9/3/9/6/7/4/the-worlds-50-best-restaurants_md.jpg)
Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján
A gasztronómiai világ kiválóságai előtt, június 5-én hirdették ki a The World's 50 Best Restaurants 2024-es rangsorát.
![A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten](https://turizmusonline.hu/i/a/e/1/1/9/d/f/b/6/b/a/9/a/e/f/b/9/f/4/5/nincs-cim_md.png)
A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten
Hétvégén rendezik a "Winelovers 100 - 100 legjobb magyar bor” versenyt.
![A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége](https://turizmusonline.hu/i/7/7/9/7/0/7/5/4/3/b/7/7/6/9/1/9/c/b/3/3/burger-king_md.jpg)
A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége
A XXII. kerületben történt jelentős mértékű beruházások növelték a környék potenciálját, de a bevásárlóközpont könnyű megközelíthetősége is fontos szempont volt az étteremlánc számára.
![A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott](https://turizmusonline.hu/i/9/d/1/f/e/f/1/6/a/4/9/9/1/f/c/3/1/5/c/e/nincs-cim_md.jpeg)
A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott
A hely, ahol még az egyszerű zsírosdeszka is igazi gasztro műalkotás.
![Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány](https://turizmusonline.hu/i/d/3/d/3/8/7/e/4/d/0/b/6/f/f/c/2/9/a/2/e/nincs-cim_md.jpg)
Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány
Június 1-jén a Magyar Bormarketing Ügynökség elindította a fiatalokat célzó országos Buborékok nyara kampányát.
![Megkóstoltuk az olaszok kedvenc fagylaltját](https://turizmusonline.hu/i/0/3/8/f/9/5/0/3/5/f/d/6/2/a/8/e/c/8/3/4/gianni-annoni_md.jpg)
Megkóstoltuk az olaszok kedvenc fagylaltját
Gianni Annoni bemutatta nekünk legújabb fagylaltkínálatát, amelyeket a legjobb alapanyagokból, hagyományos receptek alapján készítenek és a Candy hűtőinek köszönhetően a legtökéletesebb hőfokon kínálnak.
Interjú
![Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”](https://turizmusonline.hu/i/4/2/2/9/f/7/e/c/0/6/e/e/d/b/2/6/d/7/b/a/csernus-imre_md.jpg)
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”
Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.
![Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”](https://turizmusonline.hu/i/e/a/6/1/7/f/f/6/6/f/f/e/f/8/9/2/b/9/2/d/gottwald-szilard_md.jpg)
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”
Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.
![Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén](https://turizmusonline.hu/i/f/3/d/8/1/9/5/8/8/e/a/0/5/8/7/0/1/0/5/7/sziget-hotel_md.jpg)
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén
Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.