A világ legjobb fiatal séfjét keresik

A S.Pellegrino idén negyedik alkalommal rendezi meg a világ legjobb fiatal séfjeit felkutató nemzetközi versenyét. A neves megmérettetés középpontjában ezúttal a tehetségek és inspiráló fogásaik mellett a gasztronómia társadalmi változást hozó ereje áll. A S.Pellegrino Young Chef versenyre február negyedikétől lehet jelentkezni a www.sanpellegrino.com weboldalon.

Napjainkban a gasztronómia hatása egyértelműen túlmutat a konyhai kereteken. A főzés művészetének élvonalbeli szereplői egyre inkább úttörő szerepet töltenek be, és a társadalmi változások eszközeként tekintenek szakmájukra. A S.Pellegrino – amelyet hazánkban a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. forgalmaz –  a kulináris kiválóságok partnereként hisz a gasztronómia társadalmi változást hozó erejében, ezért is hirdeti meg újra a S.Pellegrino Young Chef nemzetközi séfversenyt. A globális kulináris megmérettetés előmozdíjta a fiatal tehetségek gasztronómiai közösséghez való hozzáférését és lehetővé teszi számukra, hogy megmutassák személyes meggyőződésüket a gasztronómia társadalmat befolyásoló erejéről.

“A S.Pellegrino Young Chef negyedik szériája bizonyítja a márka valódi elkötelezettségét a gasztronómia jövője iránt” - mondta Stefano Marini, a Sanpellegrino International Business Unit igazgatója. “A nemzetközi gasztronómiai közösséget a séftehetségek következő generációjának felfedezésével és népszerűsítésével szeretnénk támogatni, és lehetőséget kívánunk adni a séfeknek, hogy kifejezhessék személyes elképzeléseiket a gasztronómia társadalmi változást hozó erejéről.”

A versenyre februártól lehet jelentkezni és idén először a S.Pellegrino Young Chef díjon kívül három díjat is átadnak annak érdekében, hogy minél több fiatal  séf mutathassa meg a gasztornómiáról és annak társadalomformáló erejéről alkotott  különböző elképzeléseit.

A díjakról:

Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díj (Fine Dining Lovers Food for Thoughts Award): A díjjal a FineDiningLovers.com, online közössége jutalmazza meg azt a fiatal séfet, aki a leginkább képes megmutatni személyes hitvallását az elkészített ételén keresztül.
 S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díj (S.Pellegrino Award for Social Responsibility): A díjról a fenntartható gasztronómia nemzetközileg elismert képviselője dönt. A nyertes fogás azt az elvet követi, hogy az étel akkor a legjobb, ha előállítása társadalmilag felelős módon történik.
 
Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díj (Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy): A világ 50 országát képviselő mentorok által megszavazott győztes fogás a különböző kultúrák közötti kapcsolatokat tükrözi, és globálisan közelíti meg a konyhaművészetet.

S.Pellegrino Young Chef Díj (S.Pellegrino Young Chef Award): A díjat a világhírű séfekből álló nemzetközi zsűri, a “hét bölcs” (Seven Sages) ítéli oda a legjobb, páratlan technikai készségeket, eredeti és egyedi kreativitást tükröző fogás alkotójának. Az elismerés kiérdemlője kiváló készségei mellett a gasztronómiáról alkotott személyes hitvallását is bemutatja  - ezzel is bizonyítva a zsűrinek, hogy a pozitív változások katalizátorává válhat.


A S. Pellegrino Young Chef nyertesei rendkívüli lehetőséget kapnak, hogy nemzetközi ismertséget és jelentős szakmai presztízst szerezzenek. A győztesek emellett a jövőben meghívást kapnak a márka éves, a világ több pontján zajló exkluzív eseményeire, beleértve a későbbi Young Chef versenyekhez kapcsolódó rendezvényeket is.

Adi Hadean helyi nagykövet és mentor, valamint Christina Bowerman, korábbi zsűritag részvételével a S.Pellegrino hivatalosan is elkezdte keresni a legtehetségesebb fiatal séfeket. A Romániában megrendezett eseményt a S.Pellegrino Young Chef korábbi résztvevőinek bemutatója tette még emlékezetesebbé, hiszen a helyszínen készítette el különleges fogásait Sándor Rodrigo, Alessandro Rapisarda és Mormij Marko Siftar is. Sándor Rodrigo, aki korábban a Costes Downtown chef de partie-ja volt, a S.Pellegrino Young Chef verseny eddigi legsikeresebb magyar versenyzője. 2016-os regionális győzelme után a világdöntőben is megállta helyét, 2018-ban pedig harmadik helyen végzett az elődöntőben.

Adi Hadean – ismert román séf, több étterem tulajdonosa;
Cristina Bowerman – Róma egyik legjobb séfje és egy Michelin csillagos étterem tulaja;
Alessandro Rapisarda – a S.Pellegrino Young Chef 2016 olasz finalistája;
Sándor Rodrigo – a S.Pellegrino Young Chef 2016 kelet-európai versenyének győztese
Mojmir Marko Siftar – a S.Pellegrino Young Chef 2017-2018 kelet-európai elődöntőse.

A S.Pellegrino Young Chef 2019/20 versenyre 2019. február 4. és április 30. között lehet jelentkezni a Sanpellegrino.com weboldalon.  További információ a www.sanpellegrino.com és a www.facebook.com/SanPellegrino/ oldalon található.

Forrás: Turizmus Online


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.