A világ legjobb fiatal séfjét keresik

A S.Pellegrino idén negyedik alkalommal rendezi meg a világ legjobb fiatal séfjeit felkutató nemzetközi versenyét. A neves megmérettetés középpontjában ezúttal a tehetségek és inspiráló fogásaik mellett a gasztronómia társadalmi változást hozó ereje áll. A S.Pellegrino Young Chef versenyre február negyedikétől lehet jelentkezni a www.sanpellegrino.com weboldalon.

Napjainkban a gasztronómia hatása egyértelműen túlmutat a konyhai kereteken. A főzés művészetének élvonalbeli szereplői egyre inkább úttörő szerepet töltenek be, és a társadalmi változások eszközeként tekintenek szakmájukra. A S.Pellegrino – amelyet hazánkban a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. forgalmaz –  a kulináris kiválóságok partnereként hisz a gasztronómia társadalmi változást hozó erejében, ezért is hirdeti meg újra a S.Pellegrino Young Chef nemzetközi séfversenyt. A globális kulináris megmérettetés előmozdíjta a fiatal tehetségek gasztronómiai közösséghez való hozzáférését és lehetővé teszi számukra, hogy megmutassák személyes meggyőződésüket a gasztronómia társadalmat befolyásoló erejéről.

“A S.Pellegrino Young Chef negyedik szériája bizonyítja a márka valódi elkötelezettségét a gasztronómia jövője iránt” - mondta Stefano Marini, a Sanpellegrino International Business Unit igazgatója. “A nemzetközi gasztronómiai közösséget a séftehetségek következő generációjának felfedezésével és népszerűsítésével szeretnénk támogatni, és lehetőséget kívánunk adni a séfeknek, hogy kifejezhessék személyes elképzeléseiket a gasztronómia társadalmi változást hozó erejéről.”

A versenyre februártól lehet jelentkezni és idén először a S.Pellegrino Young Chef díjon kívül három díjat is átadnak annak érdekében, hogy minél több fiatal  séf mutathassa meg a gasztornómiáról és annak társadalomformáló erejéről alkotott  különböző elképzeléseit.

A díjakról:

Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díj (Fine Dining Lovers Food for Thoughts Award): A díjjal a FineDiningLovers.com, online közössége jutalmazza meg azt a fiatal séfet, aki a leginkább képes megmutatni személyes hitvallását az elkészített ételén keresztül.
 S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díj (S.Pellegrino Award for Social Responsibility): A díjról a fenntartható gasztronómia nemzetközileg elismert képviselője dönt. A nyertes fogás azt az elvet követi, hogy az étel akkor a legjobb, ha előállítása társadalmilag felelős módon történik.
 
Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díj (Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy): A világ 50 országát képviselő mentorok által megszavazott győztes fogás a különböző kultúrák közötti kapcsolatokat tükrözi, és globálisan közelíti meg a konyhaművészetet.

S.Pellegrino Young Chef Díj (S.Pellegrino Young Chef Award): A díjat a világhírű séfekből álló nemzetközi zsűri, a “hét bölcs” (Seven Sages) ítéli oda a legjobb, páratlan technikai készségeket, eredeti és egyedi kreativitást tükröző fogás alkotójának. Az elismerés kiérdemlője kiváló készségei mellett a gasztronómiáról alkotott személyes hitvallását is bemutatja  - ezzel is bizonyítva a zsűrinek, hogy a pozitív változások katalizátorává válhat.


A S. Pellegrino Young Chef nyertesei rendkívüli lehetőséget kapnak, hogy nemzetközi ismertséget és jelentős szakmai presztízst szerezzenek. A győztesek emellett a jövőben meghívást kapnak a márka éves, a világ több pontján zajló exkluzív eseményeire, beleértve a későbbi Young Chef versenyekhez kapcsolódó rendezvényeket is.

Adi Hadean helyi nagykövet és mentor, valamint Christina Bowerman, korábbi zsűritag részvételével a S.Pellegrino hivatalosan is elkezdte keresni a legtehetségesebb fiatal séfeket. A Romániában megrendezett eseményt a S.Pellegrino Young Chef korábbi résztvevőinek bemutatója tette még emlékezetesebbé, hiszen a helyszínen készítette el különleges fogásait Sándor Rodrigo, Alessandro Rapisarda és Mormij Marko Siftar is. Sándor Rodrigo, aki korábban a Costes Downtown chef de partie-ja volt, a S.Pellegrino Young Chef verseny eddigi legsikeresebb magyar versenyzője. 2016-os regionális győzelme után a világdöntőben is megállta helyét, 2018-ban pedig harmadik helyen végzett az elődöntőben.

Adi Hadean – ismert román séf, több étterem tulajdonosa;
Cristina Bowerman – Róma egyik legjobb séfje és egy Michelin csillagos étterem tulaja;
Alessandro Rapisarda – a S.Pellegrino Young Chef 2016 olasz finalistája;
Sándor Rodrigo – a S.Pellegrino Young Chef 2016 kelet-európai versenyének győztese
Mojmir Marko Siftar – a S.Pellegrino Young Chef 2017-2018 kelet-európai elődöntőse.

A S.Pellegrino Young Chef 2019/20 versenyre 2019. február 4. és április 30. között lehet jelentkezni a Sanpellegrino.com weboldalon.  További információ a www.sanpellegrino.com és a www.facebook.com/SanPellegrino/ oldalon található.

Forrás: Turizmus Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.